Cara menjalankan penyemak imbas Chrome dalam Mode Penyamaran atau Mod Selamat

Dengan penambahan ekstensi dan skrip Greasemonkey baru-baru ini, Google Chrome telah memasuki dunia penyemak imbas yang dapat diperluas sepenuhnya. Tetapi bersama-sama dengan mereka muncul masalah yang tidak dapat dielakkan dari penyemak imbas yang sering terhenti.

Mod Inkognito

Adakah Google Chrome anda hancur secara berkala atau tidak berfungsi dengan baik? Anda mungkin perlu memulakan penyemak imbas dalam Safe Mode dan menyelesaikan masalahnya. The Mod Incognito digunakan jika anda mahu kekal peribadi di Internet dan tidak mahu dijejak.

Dalam catatan ini, kita akan melihat cara menjalankan penyemak imbas Google Chrome dalam Mode Penyamaran agar tetap peribadi, dan membuka Chrome dalam Safe Mode dengan tambahan & sambungan dilumpuhkan untuk menyelesaikan masalah pada Windows 10/8/7.

Mulakan Chrome dalam Mod Inkognito

Mode Penyamaran Chrome melindungi privasi pengguna ketika mereka melayari Web. Pada masa yang sama, sangat berguna untuk tujuan menyelesaikan masalah.

Halaman yang anda lihat dalam tab penyamaran tidak akan tersekat dalam sejarah penyemak imbas, kedai kuki, atau sejarah carian anda setelah anda menutup semua tab penyamaran anda. Segala fail yang anda muat turun atau penanda halaman yang anda buat akan disimpan. Walau bagaimanapun, anda tidak kelihatan. Melakukan penyamaran tidak menyembunyikan penyemakan imbas anda dari majikan, penyedia perkhidmatan internet anda, atau laman web yang anda lawati.

Untuk memulakan Chrome di tetingkap Penyamaran

Buka penyemak imbas Chrome dan klik ikon sepana di sudut kanan atas skrin.

Mod Inkognito

Klik Tetingkap Penyamaran Baru dan mula menyemak imbas.

Sebagai alternatif, anda boleh menekan Ctrl + Shift + N untuk memunculkan tetingkap penyamaran baru tanpa memasuki menu tetapan Chrome.

Buat jalan pintas untuk Mode Penyamaran Chrome

Untuk membuat jalan pintas desktop yang membuka Chrome dalam mod penyamaran, gandakan pintasan Chrome yang ada, klik kanan pada jalan pintas, pilih "Properties" dan tambahkan bendera ini ke nilai sasaran: -incognito (jangan lupa untuk menambahkan ruang ke asingkan bendera). Sekarang, klik dua kali pada jalan pintas yang diedit untuk memasuki Mod Inkognito.

Semasa melayari dalam tetingkap Penyamaran, pengguna dapat melayari laman web dengan selamat tanpa rasa takut maklumat mereka disimpan ke komputer. Google Chrome tidak menyimpan rekod laman web yang dilayari semasa menggunakan tetingkap penyamaran. Walau bagaimanapun, bahan dan penanda halaman yang dimuat turun akan disimpan.

Baca : Perbezaan antara Mod Tetamu & Mod Inkognito di Chrome.

Jalankan Chrome dengan tambahan & sambungan dilumpuhkan

Kami tahu bagaimana menjalankan Firefox dalam mod selamat dengan add-on dilumpuhkan dan bagaimana menjalankan Internet Explorer dalam mod No Add-ons. - tetapi di Chrome, tidak ada butang atau suis yang memungkinkan anda memulakannya dalam Safe Mode.

Di Chrome, Mod Inkognito mematikan semua add-on dan ekstensi - tetapi anda juga boleh mengaktifkan atau menonaktifkan ekstensi & add-on jika anda ingin menjalankan Chrome dalam Safe Mode , secara manual seperti berikut:

Klik butang "Menu" di sudut kanan atas tetingkap, dan kemudian pilih "Alat" dan "Sambungan."

mod selamat penyamaran krom

Nyahtanda semua kotak centang Diaktifkan dan mulakan semula penyemak imbas. Ini membolehkan anda memulakan Chrome tanpa sambungan. Ini berguna untuk menguji peluasan jika anda fikir salah satu menyebabkan ralat di Chrome.

Sekiranya anda menghadapi masalah dengan prestasi Chrome dan perlu menyelesaikan masalah, maka mengaktifkan "Mode Penyamaran" adalah cara terbaik untuk melakukannya.

Mod Penyamaran Google Chrome_1