Peranti perkakasan ini tidak disambungkan ke komputer (Kod 45)

Ralat Kod 45 adalah masalah yang cukup biasa dengan pengurus peranti yang dihadapi oleh banyak pengguna Windows. Kesalahan ini berlaku apabila Windows gagal mengenali peranti perkakasan yang disambungkan ke sistem, memunculkan mesej berikut di skrin anda:

Peranti perkakasan ini tidak disambungkan ke komputer Kod 45

Kesalahan ini berlaku jika peranti yang sebelumnya disambungkan ke komputer tidak lagi disambungkan. Untuk menyelesaikan masalah ini, sambungkan semula peranti perkakasan ini ke komputer. Tidak perlu penyelesaian. Kod ralat ini hanya digunakan untuk menunjukkan status peranti yang terputus dan tidak menghendaki anda menyelesaikannya. Kod ralat akan diselesaikan secara automatik apabila anda menyambungkan peranti yang berkaitan dengan komputer, kata Microsoft.

Tetapi kadang-kadang Kod Ralat Pengurus Peranti ini boleh terus mengganggu anda. Sistem anda mungkin hancur ketika anda cuba menggunakan peranti perkakasan yang kesalahannya pernah muncul sebelumnya. Lebih-lebih lagi, Windows anda mungkin berjalan dengan perlahan atau kerap ditutup.

Kesalahan ini berlaku jika peranti yang sebelumnya disambungkan ke komputer tidak lagi disambungkan. Untuk menyelesaikan masalah ini, sambungkan semula peranti perkakasan ini ke komputer. Tidak perlu penyelesaian. Kod ralat ini hanya digunakan untuk menunjukkan status peranti yang terputus dan tidak menghendaki anda menyelesaikannya. Kod ralat akan diselesaikan secara automatik apabila anda menyambungkan peranti yang berkaitan ke komputer.

Kod ralat 45 boleh muncul pada bila-bila masa tetapi mengetahui bila dan di mana ia berlaku sangat berguna ketika cuba menyelesaikan masalah. Kesalahan ini boleh dikaitkan dengan beberapa sebab. Anda mungkin dikonfigurasikan dengan betul atau rosak pemacu peranti atau anda mungkin menghadapi masalah perkakasan yang rosak. Selanjutnya, ralat juga boleh berlaku disebabkan oleh registri Windows yang rosak atau rosak, mungkin kerana beberapa perubahan baru-baru ini dibuat.

Pada masa ini, peranti perkakasan ini tidak disambungkan ke komputer (Kod 45)

Kadang-kadang penyelesaian masalah ini semudah dan mudah seperti mencabut dan memasang perkakasan ke komputer. Sekiranya anda menghadapi masalah ini kerana perkakasan yang rosak, disyorkan untuk berjumpa juruteknik dan membaikinya atau diganti. Anda akan mengetahui bahawa jika tiada penyelesaian yang diberikan di bawah ini dapat membantu anda menyelesaikan masalah.

1] Menjalankan Penyelesaian Masalah Perkakasan

1] Untuk menjalankan Pemecah Masalah Perkakasan, klik pada Mula dan kemudian klik pada simbol seperti roda gigi yang membuka halaman Tetapan . Semasa berada di sana, ketik penyelesaian masalah dan tekan enter .

2] Tetingkap Penyelesaian Masalah akan muncul. Klik pada pilihan Perkakasan dan Suara di sana.Perkakasan dan Suara

3] Pilih Perkakasan dan Peranti . Tetingkap lain akan muncul. Klik Next di sana untuk mula menjalankan penyelesaian masalah.Perkakasan dan Peranti

2] Mengimbas dan Membaiki Kerosakan Cakera Keras

1] Di kotak carian, ketik Command dan kemudian tekan CTRL + Shift + Enter. Ketik "chkdsk / f" di kotak CMD dan tekan ENTER.CHKDSK

Cek Cakera akan mula mengimbas kemungkinan kerosakan cakera keras yang menjadi sebab di sebalik Ralat kod 45. Sekiranya dijumpai, ia akan membaikinya.

3] Kemas kini, putar balik atau pasang semula Pemacu

Anda mungkin ingin memeriksa apakah pemacu peranti anda terkini. Catatan ini akan menunjukkan kepada anda cara mengemas kini atau memasang semula Pemacu Peranti.

Semoga salah satu daripada tiga pembaikan di atas dapat membantu anda menyelesaikan ralat tersebut. Sekiranya tidak, boleh dikatakan bahawa masalahnya adalah dengan perkakasan. Sekiranya anda memastikan bahawa semua sambungan fizikal telah dibuat dengan betul, ini mungkin bermaksud bahawa perkakasan telah rosak dan anda mungkin perlu menggantinya. Seperti yang telah dibahas sebelumnya, dalam hal ini, sistem mungkin perlu diperiksa oleh juruteknik perkakasan.