Tidak dapat memuatkan M3U8, Ralat Akses Domain Ditolak ralat pada Windows 10

Sekiranya anda melihat mesej Tidak dapat memuatkan M3U8: 404 tidak dijumpai atau Akses Lintas Domain Ditolak atau Tiada tahap untuk memainkan ralat semasa cuba memainkan video di Google Chrome atau penyemak imbas lain, berikut adalah beberapa penyelesaian yang dapat membantu anda. Mesej ralat ini berlaku semasa anda cuba memainkan video Flash dan Flash dilumpuhkan di penyemak imbas atau laman web anda.

Tidak dapat memuat M3U8, Akses Lintas Domain Ditolak, 404 tidak dijumpai, atau Tidak ada tahap untuk dimainkan

Tidak dapat memuat M3U8, Akses Lintas Domain Ditolak, 404 tidak dijumpai, atau Tidak ada tahap untuk dimainkan

Untuk menyelesaikan masalah ini pada Windows 10 anda, kami mengesyorkan anda mengikuti cadangan kami:

  1. Dayakan Flash untuk laman web
  2. Kosongkan cache penyemak imbas
  3. Benarkan kuki pihak ketiga
  4. Lumpuhkan Adblocker

1] Aktifkan atau Benarkan Flash untuk laman web

Ini adalah langkah paling penting yang perlu anda lakukan untuk menyelesaikan masalah ini. Oleh kerana masalah ini berlaku hanya dengan pemain Flash di beberapa laman web, anda perlu membenarkan Flash di Google Chrome supaya laman web dapat memainkan video. Apabila anda mendapat ralat ini, anda perlu mengklik tanda 'kunci' yang kelihatan di bar alamat. Di sini anda melihat pilihan untuk membenarkan Flash.

Sekiranya anda secara tidak sengaja menyekat Flash di laman web, anda perlu mengikuti langkah-langkah ini untuk mengaktifkan Flash di Google Chrome.

Buka Google Chrome dan pergi ke Tetapan > Tetapan lanjutan . Di bawah bahagian Privasi dan keselamatan , cari pilihan Tetapan kandungan . Selepas itu, klik pilihan Flash . Sebagai alternatif, anda boleh memasukkan ini di bar alamat dan tekan butang Enter-

chrome: // tetapan / kandungan / Flash

Di sini anda dapat mencari semua laman web yang tidak dapat menggunakan Flash di penyemak imbas anda. Klik ikon tong sampah yang sesuai untuk membuang laman web dari senarai.

Tidak dapat memuatkan M3U8 404 tidak dijumpai, Akses Lintas Domain Ditolak, Tidak ada tahap untuk dimainkan

Semoga masalah anda diselesaikan. Namun, jika anda masih menghadapi masalah yang sama, anda boleh mengikuti cadangan seterusnya.

2] Kosongkan cache penyemak imbas

Kosongkan cache penyemak imbas anda dan kemudian tekan Ctrl + F5 untuk menyegarkan halaman web dengan keras.

3] Benarkan kuki pihak ketiga

Untuk membenarkan kuki pihak ketiga di Google Chrome, anda perlu mengikuti langkah-langkah ini.

Buka Tetapan Google Chrome dan kembangkan tetapan Lanjutan . Di bawah bahagian Privasi dan keselamatan , pilih pilihan Tetapan kandungan dan klik butang Cookies . Sebagai alternatif, anda boleh memasukkan ini di bar alamat-

chrome: // tetapan / kandungan / kuki

Sekarang pastikan pilihan Blok kuki pihak ketiga dilumpuhkan. Sekiranya diaktifkan, gunakan butang togol untuk mematikannya.

4] Lumpuhkan penyekat iklan anda

Sebilangan orang menggunakan program penyekat iklan yang boleh menyebabkan masalah ini - kerana mereka sering mematikan Flash. Oleh itu, matikan program adblocker anda dan periksa sama ada ia menyelesaikan masalah anda atau tidak.

Harap mereka membantu.

Tidak dapat memuat M3U8, Akses Lintas Domain Ditolak, 404 tidak dijumpai, atau Tidak ada tahap untuk dimainkan