Nyahpasang sepenuhnya McAfee Internet Security atau Antivirus dari Windows

Windows 10 telah menjadi salah satu sistem operasi yang paling popular dari Microsoft dan ia pasti menawarkan banyak ciri baru dan pengalaman yang sepenuhnya meningkat. Windows 10, bagaimanapun, dilengkapi dengan sebilangan kecil aplikasi pra-muat sementara sebahagian besar daripadanya berguna, sebilangannya hanyalah crapware. Sebilangan besar OEM memuatkan mesin Windows baru dengan banyak alat percubaan. Salah satunya ialah McAfee Internet Security. Walaupun ada yang ingin menggunakannya, ada yang mahu menyahpasang & mengeluarkan McAfee Internet Security sepenuhnya dari PC Windows mereka.

Nyahpasang McAfee Internet Security atau Antivirus

McAfee dimiliki oleh Intel dan oleh itu pada hampir semua mesin OEM menggunakan cip Intel, anda akan melihat perisian keselamatan McAfee terpasang.

Walaupun McAfee mungkin hebat dalam penghapusan perisian hasad, ia pasti akan menjadi gangguan setelah tempoh percubaan terlampaui, seperti alat percubaan lain. Sekiranya anda ingin terus menggunakan McAfee, itu tidak menjadi masalah - anda perlu membayar lesen. Tetapi jika anda tidak, maka itu boleh menjadi sedikit masalah. Munculan mengenai pembaharuan langganan terus muncul dan yang terburuk juga tidak akan membiarkan anda mengaktifkan keselamatan Windows Defender terbina dalam , sehingga menjadikan keseluruhan sistem rentan.

Walaupun seseorang boleh menyahpasang perisian McAfee Internet Security atau McAfee Antivirus melalui applet Panel Kawalan> Program & Ciri, prosesnya berkali-kali tidak berjaya. Walaupun berjaya, ia tetap meninggalkan banyak pendaftaran dan fail sampah.

Cara terbaik, kami dapati, adalah dengan menggunakan MCPR atau McAfee Consumer Products Removal Tool yang telah dikeluarkan oleh mereka. Untuk menyahpasang McAfee sepenuhnya dari komputer Windows 10/8/7 anda, inilah yang boleh anda lakukan.

Alat Pembuangan Produk Pengguna McAfee

Muat turun McAfee Consumer Products Removal Tool atau MCPR dari laman McAfee dan jalankan. Setelah anda bersetuju dengan Syarat, program akan dimulakan. Anehnya, tidak ada pencetus untuk menyahpasang program McAfee kerana MCPR secara automatik mengesan perisian McAfee yang dipasang di komputer anda dan menyahpasangnya untuk anda.

Nyahpasang McAfee Internet Security

Nyahpasang perisian & produk McAfee

Oleh itu, keseluruhan proses penyahpasangan akan memakan masa beberapa minit dan menghantarnya, program akan memaparkan arahan memulakan semula. Memulakan semula adalah untuk memastikan bahawa produk dikeluarkan sepenuhnya dari sistem dan bahkan fail pendaftaran yang tinggal dibersihkan. Oleh itu, kami akan memberi amaran kepada anda untuk menyimpan pekerjaan yang akan datang dalam aplikasi lain sebelum menghidupkan semula sistem.

Sekiranya anda ingin menyahpasang beberapa perisian keselamatan lain, maka lebih baik menggunakan salah satu Alat Penghapusan AntiVirus ini untuk sepenuhnya menghapus perisian anti-virus ini dari komputer anda.

Nyahpasang McAfee Internet Security