Senarai Laman Web Perkongsian Video Percuma terbaik untuk Memuat Naik Kandungan

Adakah anda mencari platform perkongsian video untuk menyebarkan kandungan anda? Terdapat ratusan platform perkongsian video di web tetapi tidak semuanya percuma. Atau adakah kita akan mengatakan, tidak semua laman web perkongsian video percuma cukup baik untuk memberi anda khalayak yang menarik untuk kandungan anda? Saya mempunyai senarai laman web perkongsian video percuma terbaik di sini untuk anda.

YouTube sememangnya merupakan platform perkongsian video yang paling popular pada masa ini tetapi kami hampir tidak tahu bahawa terdapat banyak lagi platform seperti itu di internet yang dapat memberi anda khalayak dan penglibatan yang hebat untuk kandungan anda.

Laman Web Perkongsian Video Percuma

Mari kita lihat senarai, saya tidak menyenaraikannya mengikut urutan tertentu.

1] YouTube.com

YouTube tidak memerlukan pengenalan kerana ia adalah platform perkongsian video paling popular di web. Ia paling popular digunakan oleh blogger untuk membuat blog video dan berkongsi kandungan yang jelas merupakan kaedah pendapatan bagi mereka. Anda boleh berkongsi kandungan video anda dalam pelbagai kategori di sini kecuali anda melanggar dasar mereka. Anda akan dapati setiap jenis video di YouTube dari video pendidikan hingga video hobi, ulasan hingga video promosi perniagaan pendek. YouTube milik Google dan dengan itu anda boleh menggunakan akaun Google Adsense anda juga di sini untuk menjana wang dengan memuat naik kandungan berharga.

2] Metacafe.com

Dengan penonton bulanan 12,500,000 pelawat, Metacafe sememangnya merupakan laman web yang bagus untuk memuat naik kandungan video anda. Bahagian terbaik mengenai laman web ini adalah bahawa ia membayar anda untuk kandungan yang baik. Sekiranya video anda bagus dan popular, video ini akan sangat baik. Untuk setiap video yang mencapai 20,000 tontonan, Metacafe membayar $ 5 setiap 100 tontonan. Pastikan anda memuat naik hanya video berkualiti di sini kerana laman web mempunyai jenis algoritma yang sangat istimewa yang hanya menempatkan video berkualiti tinggi. Metacafe kebanyakannya popular untuk video pendek, jadi jika anda mempunyai kandungan hebat dalam video anda dan difilemkan dengan kualiti yang baik, cobalah Metacafe mencuba.

3] Vimeo.comLaman Web Perkongsian Video Percuma

Vimeo adalah nama yang cukup popular dan sebenarnya platform perkongsian video yang paling pantas berkembang pada masa ini. Ia tersedia secara percuma dan juga versi berbayar dengan beberapa ciri tambahan tentunya. Vimeo mendapat lalu lintas yang serius dengan sekitar 130,000,000 pengunjung setiap bulan. Akaun percuma di Vimeo dilengkapi dengan beberapa had ukuran dan pilihan terhad tetapi dengan akaun berbayar anda mendapat ruang yang lebih besar dan ciri canggih. Kebanyakannya mempunyai video profesional dan merupakan platform terbaik untuk orang yang ingin menjual kandungan video mereka.

4] Break.com

Break juga merupakan laman web yang sangat popular dan percuma untuk klip video lucu dan gambar lucu. Ya, anda juga boleh memuat naik gambar di platform perkongsian video ini. Laman web ini menerima video dalam hampir semua format popular yang merangkumi MOV, MPG, WMV, dan AVI. Seperti klip video pendek, Break tidak menerima video dengan ukuran lebih besar daripada 60MB. Anda boleh memuat naik video di Break melalui telefon bimbit anda, melalui halaman laman web atau anda juga boleh menghantar e-mel video ke Break. Album gambar di Break menerima format JPG, PNG, dan BNG. Ia mendapat sekitar 14,000,000 pelawat bulanan.

5] Dailymotion.com

Dailymotion hampir sama popularnya dengan YouTube dan mendapat sekitar 100,000,000 pelawat setiap bulan. Ini adalah laman web Perancis dan membolehkan pengguna memuat naik video dalam setiap kategori tanpa batasan sama sekali. Ia juga menerima video panjang dan fail besar. Anda boleh memuat naik video satu jam di Dailymotion terhad kepada saiz 2GB. Bagi pengguna biasa, kualiti muat naik terhad kepada 1280 * 720p. Anda juga boleh menambahkan tag, saluran, kategori di sini untuk mendapatkan lebih banyak penglibatan.

6] LiveLeak.com

Ini adalah platform perkongsian video yang berpusat di UK yang memungkinkan pengguna memuat naik kandungan video di setiap kategori, walaupun sebagian besar memiliki video mengenai peristiwa dunia, politik, dan masalah sosial. Pastikan anda tidak melanggar sebarang dasar laman web dan anda boleh pergi. Video bermaklumat, bagaimanapun, mendapat penonton yang baik di sini di LiveLeak, seperti video mengenai berita atau berkongsi beberapa fakta menarik.

7] Twitch.com

Dengan penonton purata 100,000,000 pengunjung bulanan, Twitch sangat popular di kalangan pemain. Anda telah memberikan permainan langsung kepada permainan anda di Twitch atau boleh membincangkan permainan kegemaran anda dan banyak lagi. Ini sekali lagi tersedia sebagai percuma, dan juga platform berbayar di mana akaun percuma, melihat iklan dan yang berbayar dapat menikmati video tanpa iklan. Akaun berbayar juga membawa beberapa faedah tambahan seperti penyimpanan video yang meningkat, emotikon sembang, dll. Harap maklum bahawa jika anda mempunyai akaun percuma di Twitch, anda boleh menyimpan video langsung anda selama 14 hari sahaja

Adakah saya terlepas laman kegemaran anda?