Kami tidak dapat menyelesaikan kemas kini, Membatalkan perubahan

Sekiranya anda menerima Kami tidak dapat menyelesaikan kemas kini, Membatalkan perubahan, Jangan matikan mesej komputer anda , dan PC Windows 10/8/7 anda tersekat, maka siaran ini dapat membantu anda. Ini adalah ralat umum yang mungkin muncul setiap kali kemas kini Windows gagal.

Semasa mengemas kini salah satu komputer riba Windows 10 dual-boot saya, saya melihat skrin ini. Sekiranya sistem anda dapat mengurungkan perubahan, itu bagus; sekurang-kurangnya anda akan dapat boot ke desktop Windows anda, dari mana anda dapat menyelesaikan masalah Windows Update anda. Tetapi dalam kes saya, komputer riba hanya memasuki gelung but semula yang tidak berkesudahan.

Saya membiarkannya reboot beberapa kali, untuk melihat apakah ia dapat diselesaikan - tetapi tidak berjaya! Inilah yang saya lakukan untuk menyelesaikan masalah saya.

Kami tidak dapat menyelesaikan kemas kini, Membatalkan perubahan

Kami tidak dapat menyelesaikan kemas kini

Secara umum, jika komputer anda memasuki gelung but semula yang tidak berkesudahan, cuba masuk ke Safe Mode atau mengakses Pilihan Boot Lanjutan Di sini anda boleh membuka tetingkap arahan atau pemulihan sistem atau melakukan Pembaikan Automatik.

Sekiranya anda menggunakan sistem dual-boot , perkara-perkara agak mudah. Di skrin pemilihan OS dual-boot di mana anda memilih OS untuk boot, anda akan melihat Change default atau memilih pilihan lain .

Pilihnya, kemudian Selesaikan Masalah> Pilihan lanjutan> Tetapan permulaan. Di sini tekan 4 pada papan kekunci anda untuk memilih pilihan Enable Safe Mode. Ini akan menghidupkan semula PC anda ke Safe Mode. Anda boleh membaca siaran ini pada pilihan Permulaan lanjutan di Windows 10 jika anda memerlukan lebih banyak maklumat.

Sekiranya anda hanya mempunyai satu sistem operasi yang terpasang di komputer , maka anda perlu mencari jalan untuk boot Windows 10 dalam mod selamat. Pilihannya merangkumi:

  1. Tekan Shift dan klik Restart untuk memasukkan anda ke skrin Pilihan permulaan lanjutan
  2. Buka Tetapan> Kemas kini & Keselamatan> Pemulihan> Permulaan lanjutan> Mulakan semula sekarang.
  3. Ketik shutdown / r / o pada prompt CMD yang tinggi untuk menghidupkan semula komputer anda ke pilihan Boot Lanjutan atau konsol Pemulihan.

Sekiranya anda telah mengaktifkan kunci F8 lebih awal, perkara menjadi lebih mudah seperti anda dan tekan F8 semasa boot, untuk memasuki Safe Mode; kalau tidak kita ada keadaan di sini. Anda mungkin perlu masuk ke Windows 10 dengan Media Pemasangan atau Pemulihan Pemulihan anda. Pilih Baiki komputer anda dan pilihan permulaan Lanjutan akan muncul.

Sebaik sahaja anda keluar dari gelung but semula dan memasuki Safe Mode pada desktop anda, anda mempunyai tiga pilihan:

1] Jalankan Command Prompt sebagai pentadbir. Di kotak CMD yang muncul di layar komputer, masukkan rentetan teks berikut, satu demi satu, dan tekan Enter.

perhentian bersih wuauserv
bit berhenti bersih

Sekarang layari folder C: \ Windows \ SoftwareDistribution dan padam semua fail dan folder di dalamnya.

Mulakan semula komputer anda. Ia harus dapat boot ke Desktop.

Saya menggunakan kaedah pertama ini, dan ia sesuai untuk saya. Pada restart biasa, saya menjalankan Windows Update sekali lagi, dan kali ini mereka memasang dengan baik untuk saya.

2] Buka Panel Kawalan> Program dan Ciri> Lihat kemas kini yang dipasang. Di sini anda mungkin menyahpasang kemas kini yang menyinggung yang mungkin anda pasangkan baru-baru ini, sebelum masalah anda bermula.

Sebagai alternatif, untuk melihat Sejarah Kemas kini Windows anda dan menghapus kemas kini terkini yang berpotensi menyebabkan masalah ini, buka Tetapan> Kemas kini Windows> Lihat sejarah kemas kini.

3] Gunakan Pemulihan Sistem untuk mengembalikan komputer anda ke titik awal yang baik.

Beritahu kami jika ada yang sesuai untuk anda atau jika anda mempunyai idea lain.

Baca juga: Gagal mengkonfigurasi kemas kini Windows. Mengembalikan perubahan.

Kami tidak dapat menyelesaikan kemas kini