Cara menggunakan Sembang Pesta di Xbox One, Windows 10, Android dan iOS

Komunikasi semasa permainan berbilang pemain di platform mana pun penting. Salah satu ciri utama yang terdapat di Xbox One ialah Party Chat . Walaupun permainan menyokong sembang dalam permainan, ini jauh lebih baik kerana bukan hanya tersedia di semua platform utama, jenis kawalan yang dilakukannya hebat. Secara peribadi, mustahil untuk bermain permainan berbilang pemain tanpa Party Chat. Dalam posting ini, kita akan melihat cara menggunakan Party Chat dengan cekap dengan ciri-cirinya di Xbox One, & Windows 10 PC, Android, iPhone, dan iPad.

Apa itu XBox One Party Chat

Bayangkan ini seperti bercakap dengan banyak orang di telefon menggunakan ciri persidangan. Party Chat adalah ciri Xbox One yang berfungsi dengan setiap permainan. Oleh itu, sekiranya permainan anda tidak mempunyai sembang dalam permainan, anda boleh menjemput orang yang menggunakan Gamertag, dan bercakap dengan mereka semasa bermain. Ia juga bagus untuk mengadakan sembang santai, berkomunikasi antara satu sama lain dan bertemu rakan, dan hanya bertanya khabar!

Catatan: Anda memerlukan Mikrofon untuk menggunakannya di Xbox One, dan PC Windows 10. Sekiranya anda memiliki Kinect, ia berfungsi, tetapi mempunyai alat dengar akan memberikan pengalaman yang lebih baik.

Cara menggunakan Sembang Pesta di Xbox One

 • Tekan butang panduan Xbox, dan kemudian gunakan bumper kiri untuk menavigasi ke bahagian berbilang pemain.
 • Pilih Mulakan pesta.
 • Ini akan membuat pesta dengan anda sebagai pemilik, dan jika mikrofon anda dikonfigurasi dengan betul, anda akan melihat ikon fon kepala di profil anda.
 • Sekarang gunakan pilihan Jemput Lebih Banyak untuk menjemput pemain dari senarai rakan anda.
 • Dan anda sudah bersedia.

Sembang Pesta di Xbox One, Windows 10, Android dan iOS

Sederhana, tetapi kemudian hadir senarai ciri yang menjadikannya berguna untuk permainan. Mari kita bincangkan satu persatu:

Jemput Pesta ke Permainan:

Fungsi ini membolehkan anda mengundang semua orang untuk menyertai permainan anda. Jemputan dihantar kepada semua orang, dan jika mereka menekan butang panduan Xbox sebaik sahaja menerimanya, ia akan melancarkan permainan, dan membawanya ke lobi berbilang pemain.

Sembang pesta ini berfungsi sebagai platform bagi semua orang untuk membincangkan strategi atau memilih tujuan bersama, dan sebagainya. Anda bahkan boleh menjemput rakan-rakan permainan untuk memulakan penyiaran bersama di Mixer.

Hamparan Pesta:

Ketika dalam permainan, mustahil untuk mengetahui siapa yang bercakap. Ini diselesaikan dengan Overlay Parti. Setiap kali seseorang menggunakan mikrofonnya, Gamertag dengan tanda audio akan muncul. Ini memastikan semua orang dapat melihat siapa yang bercakap. Di bawah bahagian pesta, anda boleh menghidupkannya, dan juga menentukan di mana hamparan itu muncul. Lalai ditetapkan ke kiri atas.

Jemput Lebih Banyak & Sembang Teks:

Anda boleh terus mengundang lebih banyak orang, dan jika pesta anda terbuka untuk rakan, orang lain juga boleh turut serta. Sekiranya seseorang tidak mempunyai mikrofon, dia selalu boleh menggunakan sembang teks . Saya setuju bahawa menjengkelkan kerana anda tidak dapat bermain serentak, tetapi kadang-kadang saya telah menampung pemain yang bagus. Sembang mereka muncul dalam pemberitahuan, dan hamparan, jadi ini berfungsi untuk pesanan kecil.

Kawalan Sembang Parti:

Xbox memang menawarkan kawalan terperinci untuk Party Chat sekiranya anda ingin mempunyai privasi atau mempunyai masalah gema dari seseorang, atau jika anda bermain dengan sekumpulan orang, dan hanya mahu membisukan sebilangan mereka.

 • Buat majlis undangan sahaja.
 • Bisu pesta.
 • Tukar ke sembang Permainan . Ini berguna apabila anda menghadapi masalah dengan sembang pesta. Anda tidak perlu meninggalkan pesta, dan masih saling mendengar.
 • Bisukan diri anda atau bisu orang lain dengan menekan X pada alat kawalan anda.
 • Buka profil pemain yang menyertai pesta tersebut.
 • Keluarkan dari pesta. (Hanya untuk mereka yang memulakan pesta)
 • Tinggalkan parti.

Banyak Cara Memulakan Sembang Pesta:

Sembang pesta disatukan secara asli ke dalam Xbox One.

 • Anda selalu boleh memulakan pesta dari perbualan kumpulan dan menjemput semua orang.
 • Buat Mencari Kumpulan Kumpulan setelah memulakan pesta, dan setiap kali anda menyetujui seseorang untuk permainan, dia mendapat undangan pesta
 • Jemput profil individu ke pesta.

Sembang Pesta di Xbox One

Cara Menyertai Pesta:

Di bawah berbilang pemain, terdapat bahagian jemputan. Ini menyenaraikan semua permainan, dan jemputan pesta. Sekiranya anda terlepas, anda perlu terlebih dahulu melihat di sini. Sekiranya tidak ada di sana, anda perlu membuka profil individu dan klik pada Join> Join Party . Sekiranya ia dilumpuhkan, ini bermaksud orang tersebut telah menetapkan dasar privasinya untuk membataskannya.

Menggunakan Sembang Pesta di Windows 10

Sembang Pesta di Windows 10 adalah binatang yang sama sekali berbeza, tetapi cara untuk pergi jika anda bermain Xbox Play di mana sahaja permainan atau permainan apa pun yang tidak menyokong Xbox Live. Ia berfungsi melalui Aplikasi Xbox.

Sebelum kita memulakan, berikut adalah beberapa perkara yang harus anda ketahui. Aplikasi ini menawarkan ciri-ciri Party Chat yang sama seperti pada Xbox One. Anda boleh menjemput rakan anda, menjemput ke permainan, menyertai pesta, dan sebagainya. Ia juga menawarkan pilihan sembang teks dan pesta.

Mulakan Pesta:

 • Pastikan Aplikasi Xbox One Dipasang pada PC Windows 10 anda.
 • Lancarkannya, dan di bahagian kanan, beralih ke pilihan kedua yang disebut Parti.
 • Sekarang klik pada Mula Pesta.
 • Anda harus melihat antara muka yang tepat sebagai Xbox One.

Catatan: Sekiranya anda tidak mempunyai Xbox One, anda masih akan mendapat pilihan yang sama. Cukup baca apa yang telah kami jelaskan di atas, dan sudah cukup untuk memahami semuanya dengan jelas.

Tetapan Sembang Parti:

 • Mengawal Kelantangan: Dengan menggunakan slaid, anda boleh menurunkan atau menambah kelantangan pesta.
 • Tukar Peranti Audio: Ini adalah pilihan tambahan yang pernah kita lihat berbanding Xbox One. Anda boleh menukar peranti audio, iaitu pembesar suara ke fon kepala, hanya untuk pesta.
 • Pemberitahuan: Di sini anda dapat mengawal untuk mendapatkan pemberitahuan untuk Jemputan Pesta.

Tidak mempunyai Mikrofon untuk Xbox One?

Apabila anda melancarkan Aplikasi Xbox di PC Windows 10 dan beralih ke Party Chate di sini, ia akan memutuskan sembang pesta di Xbox One tetapi akan mengekalkan keadaan yang sama, iaitu, anda akan berada di pesta yang sama jika anda berada di Xbox One.

Oleh itu, jika anda tidak mempunyai alat dengar untuk Xbox One, anda selalu boleh menggunakan Laptop Windows 10 untuk terus berpesta dan menggunakan mikrofon untuk berbual.

Aplikasi mana yang menyokong Sembang Pesta di Windows 10

Ini adalah persoalan yang jelas, tetapi inilah perjanjiannya. Ia berfungsi untuk setiap permainan. Sebarang permainan di Windows 10 dan Party Chat sama sekali berbeza. Anda tidak benar-benar mendapat integrasi asli seperti Xbox One, tetapi anda masih boleh bermain permainan berbilang pemain di Windows 10 dan melakukan sembang pesta. Bila-bila masa anda perlu mengubah apa sahaja dalam pesta; anda perlu beralih antara permainan dan Xbox App.

Aplikasi Xbox juga mempunyai Kedai terintegrasi yang memungkinkan anda mencari permainan untuk Windows 10, Xbox One dan Xbox Game pass, semuanya secara berasingan.

Cara menggunakan sembang pesta Xbox di Android & iOS

Oleh kerana aplikasi Xbox yang sama di kedua platform, langkahnya adalah perkara biasa. Kelebihan terbesar menggunakannya di telefon bimbit adalah anda tidak perlu risau tentang mikrofon atau mempunyai pembesar suara luaran. Anda boleh menggunakan fon telinga rancangan anda, dan tetap berhubung dengan rakan anda, di pesta tersebut.

 • Pasang Aplikasi Android dari sini atau jika anda mempunyai iPhone atau iPad, muat turun aplikasi iOS dari sini.
 • Log masuk dengan Akaun Xbox yang sama seperti pada Xbox One anda.
 • Ketik ikon tiga orang yang berada di bar atas.
 • Ketik Mulakan pesta.
 • Ketik ikon tiga orang di bar atas> Mulakan pesta
 • Sekarang langkah yang sama diikuti seperti yang kita katakan dalam Aplikasi Xbox untuk Windows 10.

Semasa anda menghantar jemputan, pemberitahuan kepada rakan anda dihantar ke mana sahaja mereka log masuk ke Aplikasi Xbox anda. Anda boleh memilih untuk mendengar pada pembesar suara atau menggunakan mikrofon atau seperti cara anda membuat panggilan.

Saya pasti anda semua menggunakan Sembang Pesta. Soalan saya ialah bagaimana menggunakannya? Adakah anda mendapati tiada ciri yang hilang? Apakah mereka? Beritahu kami dalam komen.