Internet Explorer telah berhenti berfungsi, membeku, mogok, hang

Internet Explorer 11 adalah penyemak imbas yang cukup stabil dan berjalan dengan baik pada Windows. Tetapi mungkin ada kalanya anda mendapati bahawa, untuk beberapa sebab yang tidak diketahui, Internet Explorer anda membeku, terhempas atau sering hang di Windows 10/8/7 - atau bahawa ia tidak memuat atau dimulakan sama sekali. Anda mungkin melihat Internet Explorer telah berhenti berfungsi .

iaitu logo -10 metro

Internet Explorer Membeku Atau Mogok

Berikut adalah beberapa langkah penyelesaian masalah yang mungkin ingin anda cuba sekiranya anda mendapati bahawa Internet Explorer anda kerap membeku atau mengalami kerosakan:

1] Sebagai permulaan, kosongkan Internet Explorer Cache melalui Tetapannya atau dengan menggunakan Disk Cleanup Tool atau jalankan CCleaner. Seterusnya, jalankan perisian antivirus anda untuk memeriksa jangkitan malware. Jalankan sfc / scannow dan pada akhir, but semula jika diminta. Ini akan menggantikan fail sistem yang rosak sekiranya ada. Akhirnya, Buka IE, klik Alat> Pilihan Internet> Keselamatan> Tetapkan semula semua Zon ke tahap Lalai, dan lihat apakah ia membantu.

Internet Explorer Membeku Atau Mogok

2] Sekiranya masih, anda dapati masalah pemberian IE anda, tutup dan jalankan IE (Tanpa Tambahan). Ini membuka penyemak imbas tanpa memuatkan tambahan, bar alat atau pemalam. Sekiranya ia berfungsi dengan baik, sudah tentu ia adalah salah satu tambahan anda yang mungkin menimbulkan masalah. Gunakan alat Urus Tambah , dan matikan masing-masing demi satu untuk mengetahui mana yang menyebabkan masalah.

Cuba sempit dan kenal pasti alat tambah yang menyinggung dan kemudian matikan atau hapus sepenuhnya.

3] Dalam Pilihan Internet, pergi ke Tab Lanjutan dan klik pada tab Tetapkan Semula. Mulakan semula IE. The Internet Explorer Reset pilihan memadam semua fail-fail sementara Melumpuhkan sebarang add-ons, plug-in, bar alat, dan mengeset semula tetapan semua ditukar kepada lalai. Walaupun ini adalah pembaikan cepat, anda perlu memasang semula alat tambahnya.

Secara kebetulan, anda juga dapat Menetapkan semula tetapan Internet Explorer dengan mudah dengan Microsoft Fix It.

4] Gunakan Rendering Perisian dan bukannya GPU Rendering dan lihat apakah menghentikan kerosakan. Anda akan mendapat tetapan di bawah Pilihan Internet> tab Lanjutan.

iaitu-perisian-rendering

5] Anda mungkin ingin membaca artikel ini mengenai cara Membaiki Internet Explorer dan melihat apakah ada sesuatu yang menolong anda.

6] Anda juga dapat melihat apakah Internet Explorer Troubleshooter Fix Ia membantu menyelesaikan masalah anda. Ia menyelesaikan masalah seperti pembekuan IE, lambat berjalan, masalah keselamatan, dll.

7] Walau bagaimanapun, jika anda mendapati bahawa masalah itu berlanjutan, anda mungkin perlu membuat beberapa perubahan di Registry. Buat sandaran pendaftaran anda dan buat Titik Pemulihan Sistem, sebelum membuat perubahan.

Jalankan regedit dan arahkan ke kunci berikut:

HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Tetapan Internet

Klik kanan di sebelah kanan dan pilih Baru.

Buat nilai DWORD Baru yang disebut " MaxConnectionsPerServer "

Klik dua kali "MaxConnectionsPerServer" dan berikan nilai sebagai " 10 "

Buat DWORD baru yang lain dengan nama " MaxConnectionsPer1_0Server "

Klik dua kali dan berikan nilai sebagai " 10 ".

Simpan dan Keluar dari pendaftaran.

Mulakan semula Windows.

Selain itu, lihat juga apakah subkunci pendaftaran berikut diaktifkan:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Internet Settings \ UseCoInstall

Sekiranya tidak hadir, tidak ada masalah. Tetapi jika ada dan nilai DWORDnya ditetapkan pada 1, ubah nilai ini menjadi 0, Klik OK dan Keluar.

8] Lihat catatan ini jika tab Internet Explorer membeku atau dibuka perlahan atau jika anda menerima Program yang tidak memberi mesej.

9] Sekiranya anda menghadapi masalah khusus lain dengan Internet Explorer, anda mungkin melihat catatan ini:

 1. Internet Explorer tidak membuka pautan
 2. IE tidak dapat memaparkan laman web
 3. Mesej ralat Internet Explorer di halaman
 4. Pengurus Muat turun tiada di Internet Explorer
 5. Internet Explorer dibuka dan ditutup dengan segera
 6. Internet Explorer tidak menyimpan Tetapan Sejarah.

Saya harap sesuatu membantu anda!

Perbaiki Pembekuan atau Keretakan dengan sumber-sumber ini dari The Windows Club:

 1. Penyemak Imbas Google Chrome rosak
 2. Pembekuan Penyemak Imbas Mozilla Firefox
 3. Windows membeku
 4. Windows Explorer ranap
 5. Penyemak imbas tepi digantung
 6. Windows Media Player membeku
 7. Perkakasan komputer membeku.