Pendaftaran Perkhidmatan Tidak Ada atau Kesalahan rosak telah diperbaiki

Kemas kini Windows sangat penting untuk setiap sistem yang menggunakan OS Windows. Sekiranya tidak dikemas kini tepat pada masanya, sistem mungkin menghadapi masalah keselamatan yang serius, masalah prestasi, dll. Sebaik-baiknya, kebanyakan komputer mempunyai Kemas kini yang ditetapkan ke Mod Automatik. Namun, kadang-kadang, sistem mungkin tidak dapat mengambil dan memasang kemas kini.

Pendaftaran Perkhidmatan Hilang atau Rosak

Pada masa seperti itu, disarankan untuk menjalankan Windows Update Troubleshooter atau Windows Store Apps Troubleshooter kerana mereka diketahui dapat menyelesaikan kebanyakan masalah. Alat bawaan ini akan menyelesaikan beberapa masalah termasuk Kesalahan Pendaftaran Perkhidmatan atau Hilang . Kesalahan ini menghentikan OS Windows atau Aplikasi Universalnya daripada terus diperbaharui.

Tetapi kadang-kadang, Penyelesai Masalah mungkin gagal menyelesaikan ralat ini. Dalam kes sedemikian, anda mungkin perlu memperbaikinya secara manual. Memperbaiki ralat ini mungkin memerlukan sedikit pengetahuan teknikal kerana penyelesaiannya memerlukan penyelesaian masalah tahap pendaftaran.

Pendaftaran Perkhidmatan Hilang atau Rosak

Adalah baik untuk mengetahui cara menyelesaikan masalah dan memperbaiki ralat ini secara manual. Mari kita lihat bagaimana melakukannya.

1] Sebelum meneruskan, buatlah cadangan Pendaftaran kerana penyelesaian masalah tahap pendaftaran mungkin menyebabkan masalah dengan sistem operasi anda. Kami akan menggunakan Registry Editor untuk menghapus beberapa nilai dari Registry. Untuk tepat, kita perlu membuang nilai ThresholdOptedIn .

Oleh itu Jalankan 'regedit' untuk membuka Registry Editor dan di panel kiri, cari kunci berikut:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ PERISIAN \ Microsoft \ WindowsSelfHost \ Kebolehlaksanaan

Klik pada nilai ' ThresholdOptedIn ' di panel kanan, jika anda melihatnya, padamkannya.

2] Seterusnya, klik kanan pada Butang Mula dan buka Prompt Perintah dalam mod Pentadbir. Salin-tampal perintah berikut satu demi satu dan tekan 'Enter'.

crypt stop svc bersih
perhentian bersih wuauserv
msiserver perhentian bersih
bit berhenti bersih
ren C: \ Windows \ System32 \ catroot2 catroot2.old
ren C: \ Windows \ SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
cryptSvc permulaan bersih
permulaan bersih wuauserv
msiserver permulaan bersih
bit permulaan bersih

Perintah

Apa yang anda lakukan di sini adalah mematikan Perkhidmatan berkaitan Pembaruan Windows, menetapkan semula folder Catroot2, menamakan semula folder SoftwareDistribution dan kemudian memulakan kembali Perkhidmatan Windows.

Tutup arahan arahan dan mulakan semula sistem. Periksa sama ada masalah itu diselesaikan. Sekiranya tidak, teruskan ke langkah berikut.

3] Matikan antivirus anda dan periksa apakah ia menyelesaikan masalah. Sekiranya ia dapat diselesaikan, maka perisian antivirus pada sistem mungkin perlu diubah. Sekiranya tidak, sila aktifkan semula program anti-virus.

4] Jalankan Pemeriksa Fail Sistem dan Perbaiki Imej Sistem Windows dan lihat apakah itu menggantikan fail sistem Windows Update yang berpotensi rosak.

Nyalakan semula sistem dan cuba mengemas kini Windows sekali lagi untuk mengesahkan apakah masalahnya telah diselesaikan.

5] Periksa sama ada perkhidmatan berkaitan Windows Update tertentu dijalankan atau tidak.Buka kotak 'Jalankan' dan masukkan services.msc . Tekan enter'.

Kemas kini Windows

Dalam Pengurus Perkhidmatan, cari ' Windows Update Service . Oleh kerana perkhidmatan mengikut urutan abjad, perkara menjadi mudah. Pastikan Perkhidmatan Dimulakan dan jenis Permulaannya ditetapkan ke ' Automatik '.

Perkhidmatan Kriptografi harus dimulakan dan diatur ke Otomatis , dan Latar Belakang Perkhidmatan Pemindahan Pintar harus dimulakan dan ditetapkan ke Otomatis (Penundaan Mula) .

PETUA : Lihat siaran ini jika Perkhidmatan Windows tidak akan bermula.

6] Sekiranya anda menghadapi masalah semasa mengemas kini aplikasi Windows Store , maka Tetapkan semula Windows Store Cache dan lihat apakah itu sesuai untuk anda.

Harap sesuatu dapat membantu.

Pendaftaran Perkhidmatan Hilang atau Rosak