Pengubah Butang Mula Windows 7: Tukar Orb Mula Windows 7

Dengan senang hati melepaskan Windows 7 Button Changer Start. Aplikasi mudah alih percuma ini membolehkan anda menukar Windows 7 Start Orb atau Start Button dengan mudah.

Tukar Butang Mula Windows 7

Sekiranya anda bosan dengan rupa Windows 7 Start Orb yang sama, anda kini boleh menukarnya dengan mudah.

Klik pada Butang Pilih & Tukar Mula untuk memilih Orb Mula tersuai.

Program ini akan membuat sandaran explorer.exe asal anda , menukar butang mula, dan memulakan semula explorer.exe.

Untuk memulihkan lalai Start Orb dan explorer daripada sandaran, klik Simpan semula asal Explorer Backup .

Kali berikutnya anda ingin mengubah bola mula dan anda memulakan aplikasinya, aplikasi akan kelihatan seperti ini:

CATATAN:

1. Sebelum menukar dari satu orb khusus ke orb tersuai lain, saya sarankan anda Kembalikan Sandaran Penjelajah Asli terlebih dahulu dan kembali ke lalai dan kemudian beralih ke orb khusus lain.

2. Program mesti dijalankan dari Folder Programnya sendiri.

3. Terbaik untuk selalu membuat titik Pemulihan Sistem terlebih dahulu. Sekiranya anda menghadapi sebarang masalah, anda sentiasa dapat mengembalikannya ke tahap yang baik. Sebagai alternatif, copy-paste sfc / scannow dalam cmd tinggi. Ini akan menjalankan Pemeriksa Fail Sistem dan menggantikan semua fail sistem yang rosak dengan fail sistem asal.

4. Sekiranya anda kehilangan explorer.exe , kemudian dari desktop anda, tekan CTRL-SHIFT-ESC untuk memunculkan Pengurus Tugas. Klik tab Fail> Tugas Baru> Jenis cmd> Klik Jalankan. Pada command prompt yang terbuka, ketik sfc / scannow dan tekan enter. Mulakan semula apabila diminta.

5. JIKA dalam versi x64, anda menerima ralat ' pengecualian yang tidak dikendalikan ', sila klik Teruskan atau cuba jalankannya lagi ' Sebagai Pentadbir '.

6. Sekiranya Butang Mula tidak berubah , anda mungkin perlu mengikuti langkah-langkah berikut:

- Pastikan program ditutup.

- Secara manual mengambil hak milik " C: \ Windows \ explorer.exe " - atau anda boleh menggunakan UWT kami untuk melakukannya dengan mudah.

- Jalankan program dan pilih bola. Sekarang mesti berfungsi.

Saya telah mencuba & mengujinya pada Windows 7 Ultimate 32-bit, secara peribadi dan ia berfungsi seperti pesona. Klik kanan ikon program dan 'Jalankan sebagai Pentadbir'.

Muat turun juga merangkumi kira-kira 10 Contoh Permulaan Orbs, yang mana penciptanya telah dikreditkan di sana. Sekiranya memerlukan lebih banyak, anda boleh mencarinya di DeviantArt di internet.

Windows 7 Start Button Changer v 2.6, telah dikembangkan oleh ahli Forum TWC kami Kishan untuk The Windows Club.

Sekiranya anda ingin memberi maklum balas sila lawati Thread Maklum Balas Forum TWC.

Ingin menukar Teks Butang Mula? Kami Start Button petua alat Text Changer akan membolehkan anda untuk menukar teks tooltip Button Mula atau Orb dalam Windows 7. Jangan ragu untuk menggantikan teks lalai ' Start ', dengan mana-mana teks pilihan anda, dalam teks-kotak. Anda boleh menggantinya dengan nama anda atau memilih sesuatu yang lucu. Ingin menggerakkan Start Orb dan Start Menu? Lihat Start Orb Mover kami!