Pelanggan E-mel Percuma Terbaik untuk PC Windows 10

Pada usia internet ini, kelebihan e-mel telah menjadi rutin. Rata-rata, menerima sepuluh dua puluh e-mel bukanlah masalah besar, dan di atas, banyak yang mempunyai banyak akaun e-mel. Apabila anda mempunyai banyak akaun e-mel, keperluan untuk pelanggan e-mel menjadi semakin hampir. Dalam catatan ini, kami telah menyusun beberapa klien e-mel percuma terbaik untuk Windows 10/8/7 PC.

Pelanggan E-mel Percuma untuk Windows 10

Pelanggan e-mel adalah perisian seperti Microsoft Outlook , yang dapat anda pasang di Windows, dan tambahkan banyak akaun. Sebilangan pelanggan ini menawarkan ciri produktif untuk membantu anda menangani e-mel dengan cara yang lebih baik.

 1. Aplikasi mel
 2. Pelanggan eM
 3. Surat Musim Semi
 4. Surat Spark
 5. Lonjakan
 6. Thunderbird
 7. AERC
 8. Twobird.

Sebilangan pelanggan e-mel ini juga dilengkapi dengan versi Pro. Saya akan menyebutkan had versi percuma sekiranya diperlukan. Juga, saya akan memberi tumpuan kepada ciri-ciri penting kerana mereka menawarkan semua ciri asas yang perlu ditawarkan oleh pelanggan e-mel. Sebilangan pelanggan e-mel juga menawarkan ciri kolaborasi yang berfungsi paling baik apabila semua orang menggunakan pelanggan yang sama.

1] Aplikasi Windows 10 Mail

Pelanggan E-mel Windows 10

Aplikasi Windows 10 Mail adalah pelanggan e-mel lalai pada Windows. Ia menawarkan banyak ciri yang seharusnya cukup untuk setiap pengguna Windows yang ingin menyambungkan banyak akaun e-mel. Ia menyediakan ciri seperti Peti Masuk Berfokus, melayari Caret, @Mentions, menghantar e-mel sebagai lampiran, Peti Masuk Berpaut, isyarat Leret, Tanda Tangan, dan banyak lagi.

Anda juga boleh memuat turun Windows Mail dari Microsoft Store.

2] Pelanggan eM

Pelanggan E-mel Percuma untuk Windows 10

Dikeluarkan pada tahun 2007, eM Client adalah pelanggan e-mel yang popular untuk Windows yang menawarkan pengurusan e-mel, kalendar, dan kenalan dalam versi percuma. Versi percuma terhad kepada lesen satu peranti dengan dua akaun e-mel bukan komersial. Oleh itu, jika itu sesuai untuk anda, cubalah.

Matlamat utama eMClient adalah menawarkan maklumat kontekstual dari e-mel anda. Anda tidak hanya dapat melihat tentang pengirim, tetapi juga melihat sejarah komunikasi, sejarah lampiran, dan agenda yang dapat menjimatkan banyak masa untuk siapa pun. Muat turun dari sini.

3] MailSpring

Pelanggan E-mel Windows MailSpring

Bermula dengan MailSpring, kami melihat klien e-mel percuma tetapi moden yang telah melangkaui Outlook dan klien e-mel yang serupa. Bukan sahaja mereka menawarkan sekumpulan fitur yang sama, tetapi penyertaan resit Baca, penjejakan pautan, terjemahan automatik, periksa ejaan, membuatnya menonjol.

Berikut adalah senarai ciri-ciri lain:

 • Berbilang akaun (IMAP & Office 365)
 • Sentuhan dan sokongan isyarat
 • Pintasan lanjutan
 • Pencarian sepantas kilat
 • Peti Masuk Bersatu
 • Sokongan Mac, Windows dan Linux
 • Tema dan susun atur

Muat turun dari laman webnya

4] Spark Mail

Pelanggan E-mel SparkMail Windows

Aplikasi SparkMail adalah pelanggan e-mel percuma untuk Pasukan. Versi percuma menawarkan jumlah 5Gb untuk keseluruhan pasukan. Berikut adalah senarai ciri yang menarik:

 • Komen Pasukan Peribadi
 • Draf Dikongsi
 • Templat Balas
 • Hantar Kemudian
 • Peringatan untuk tindakan susulan
 • Perwakilan e-mel
 • Hantar e-mel sebagai pautan

Dalam versi percuma, anda boleh mempunyai 2 kolaborator aktif, dan sepuluh e-mel perwakilan setiap pasukan. Walau bagaimanapun, tidak ada ciri berdasarkan peranan di sini.

Muat turun dari laman webnya.

5] Lonjakan

pelanggan e-mel percuma

Pelanggan e-mel percuma ini memberi tumpuan kepada perbualan dengan menawarkan antara muka seperti sembang ke e-mel. Ia terbukti bahawa ia berfungsi paling baik apabila kedua-dua belah pihak mempunyai Spike. Walaupun percuma untuk sesiapa sahaja yang mempunyai alamat mel peribadi, hadnya adalah 100,000 mesej. Itu banyak IMO. Saya telah mengumpulkan lebih daripada lima puluh lapan ribu e-mel selama lebih dari sepuluh dekad.

 • Kalendar gabungan dengan penjadualan pintar
 • Pratonton fail lanjutan dengan pilihan untuk melihat semua fail yang dihantar oleh seseorang di satu tempat
 • Tempat kerja untuk pelbagai perbualan aka Kumpulan
 • Peti Masuk Utama dengan carian lanjutan
 • E-mel yang disulitkan

Lihat Spike di sini.

6] Thunderbird

Pelanggan E-mel Thunderbird Windows

Thunderbird adalah salah satu pelanggan e-mel tertua yang dikeluarkan oleh Mozilla. Tema dan Alat tambah adalah ciri hebat pelanggan e-mel ini, yang menjadikannya menonjol. Oleh kerana sumbernya yang bebas dan terbuka, komuniti dapat berkembang seperti perisian lain. Selain daripada ini, ia menyokong E-mel Tab, Sokongan ke perkhidmatan Cloud untuk lampiran besar, folder pintar, dan sebagainya.

Muat turun dari sini. Baru-baru ini dirilis untuk Windows Store juga jika anda memilihnya sebagai pelanggan e-mel percuma seperti Outlook.

7] AERC

AERC adalah pelanggan e-mel berasaskan terminal bagi mereka yang menggemari terminal dan ingin mempunyai ciri yang serupa dengan pelanggan e-mel. Tidak ada UI; anda perlu menaip hampir semua perkara, bukan hanya e-mel.

 • Menyokong protokol pemindahan banyak akaun, IMAP, Maildir, SMTP, dan Sendmail
 • Sokongan CalDAV dan CardDAV untuk menyegerakkan kenalan & acara kalendar
 • Sokongan IMAP segerak
 • Penggunaan rangkaian yang cekap

Ia 100% percuma dan sumber terbuka. Lihat di sini.

8] Twobird

Sekiranya anda mencari klien Gmail untuk Windows, anda harus mencuba Twobird. Ia mempunyai beberapa ciri baik seperti Peringatan dan Catatan. Anda boleh menemui semua ciri, pilihan, dan manual untuk memulakan pelanggan e-mel yang elegan ini.

PETUA : Berikut adalah beberapa pelayan mel percuma terbaik untuk menghantar dan menerima e-mel.

Semasa memilih pelanggan e-mel, seseorang mesti mengambil kira faktor penting. Ini termasuk peti masuk bersatu, tunda, pintasan papan kekunci, penyatuan dengan aplikasi, templat, dan sokongan dari pembangun. Anda mungkin tidak menemui semua ciri dalam versi percuma, tetapi beberapa daripadanya adalah asas dan semestinya tersedia di setiap pelanggan e-mel.

Pelanggan E-mel Percuma untuk Windows 10