Cara kembali ke Windows 10 yang Terdahulu atau Versi Terdahulu

Windows 10 menawarkan anda pilihan mudah untuk mengembalikan atau kembali ke versi sebelumnya atau versi sebelumnya, jika versi atau versi yang dipasang sekarang tidak sesuai untuk anda. Sekiranya setelah menaik taraf Windows 10 anda ke Build baru-baru ini, anda mendapati ada yang rosak atau tidak berfungsi dengan baik, anda mungkin akan kembali ke build sebelumnya.

Setelah anda menaik taraf Windows 10 anda ke versi baru, pilihan untuk Rollback dengan menghilang dan ia akan diganti dengan pilihan untuk kembali ke build sebelumnya. Anda kemudian tidak boleh kembali dari mengatakan, Windows 10 Build 1511 ke Windows 8.1 atau Windows 7. Rollback ke hanya pemasangan 'sebelumnya sebelumnya' atau Build dibenarkan.

kembali ke versi windows 10 sebelumnya

Kembali ke Versi Terdahulu atau Versi Sebelumnya Windows 10

Untuk kembali ke versi Windows 10 yang lebih awal, buka Menu Mula> Tetapan> Kemas kini & Keselamatan> Pemulihan.

Di sini anda akan melihat Kembali ke bahagian binaan sebelumnya , dengan butang Mulakan . Klik padanya.

Proses mengembalikan Windows 10 anda akan bermula.

Anda akan melihat perkara Bersiap sedia, ini tidak akan mengambil masa yang lama skrin.

Setelah proses selesai, komputer anda akan dimulakan semula dan anda akan dibawa kembali ke binaan lama anda.

Sekiranya tempoh 30 hari telah berlalu setelah anda memasang binaan baru atau jika anda menghapus folder Windows.old, anda mungkin tidak dapat kembali. Anda mungkin akan melihat Maaf, tetapi anda tidak dapat kembali, Fail yang kami perlukan untuk membawa anda ke versi Windows sebelumnya telah dikeluarkan dari mesej PC ini .

Sekiranya anda tidak dapat boot ke Windows, anda juga boleh kembali ke versi sebelumnya melalui pilihan Permulaan Lanjutan Windows 10 . Boot ke Pilihan Permulaan Lanjutan> Selesaikan Masalah> Pilihan lanjutan> Lihat lebih banyak pilihan pemulihan> Kembali ke versi sebelumnya / versi sebelumnya.

Semoga ini dapat membantu!

kembali ke versi windows 10 sebelumnya