Peranti atau sumber jauh tidak akan menerima sambungan

Apabila sambungan Internet anda tidak berfungsi dengan baik, anda mungkin menjalankan Penyelesai Masalah Diagnostik Rangkaian Windows untuk menyelesaikan masalah tersebut. Walaupun biasanya menyelesaikan masalah anda, kadangkala muntah mesej - Peranti atau sumber jauh tidak akan menerima sambungan . Sekiranya anda menerima mesej ralat ini, siaran ini dapat membantu anda menyelesaikan masalahnya.

Peranti atau sumber jauh tidak akan menerima sambungan

Kesalahan ini berlaku apabila tetapan LAN anda mungkin telah diubah dan tidak ditetapkan dengan betul. Perisian hasad juga boleh mengubah tetapan ini secara automatik. Apabila anda menerima ralat ini, ping mungkin berfungsi seperti biasa, tetapi anda tidak dapat mengakses laman web apa pun di penyemak imbas mana pun.

Peranti atau sumber jauh tidak akan menerima sambungan

Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah mengimbas komputer dengan perisian antivirus anda. Setelah selesai, anda mungkin memeriksa tetapan LAN anda dan melihat apakah anda perlu mengubahnya.

Untuk menukar tetapan LAN, ketik jenis inetcpl.cp l dalam Mula Cari dan tekan Enter untuk membuka Pilihan Internet .

Setelah membuka tetingkap, beralih ke tab Sambungan dan klik pada butang tetapan LAN .

Sekarang, jika pilihan Gunakan pelayan proksi untuk LAN anda dicentang, hapus centang dan simpan perubahan anda.

peranti jarak jauh atau sumber tidak akan menerima sambungan

Ini diharapkan dapat membantu.

Sekiranya tidak membantu, hapus centang juga pada kotak centang Pengesanan tetapan secara automatik , klik Terapkan, dan lihat.

Beritahu kami jika ini membantu.

Peranti atau sumber jauh tidak akan menerima sambungan