Perbaiki ralat ISDone.dll, Unarc.dll mengembalikan mesej kod ralat pada Windows 10

The ralat isDone.dll mesej kadang-kadang dilihat dalam Windows 10 adalah berkaitan dengan pemasangan yang tidak lengkap permainan PC atau fail saiz yang lebih besar. Seperti yang kita ketahui, permainan dengan grafik yang baik dan permainan pantas memerlukan banyak sumber dan menghabiskan banyak ruang simpanan. Oleh itu, mereka harus dimampatkan sebelum memuat turun ke PC anda dan kemudian dibongkar ke cakera keras sebelum pemasangan. Sekiranya terdapat ralat pada RAM PC anda semasa proses ini atau Hard Disk tidak mempunyai memori yang mencukupi untuk menangani proses tersebut, PC anda mungkin akan memancarkan ralat ISDone.dll dengan mesej berikut,

Kesalahan berlaku semasa membongkar, Unarc.dll mengembalikan kod ralat -1, KESALAHAN: data arkib rosak (penyahmampatan gagal).

ralat isdone unarc dll

Kod ralat mungkin berbeza, tetapi satu-satunya butang yang dapat anda lihat ialah - OK.

Kesalahan ISDone.dll muncul kerana fail Unarc.dll yang salah berada di folder System32 pada sistem operasi 32-bit dan folder SysWOW64 pada sistem 64-bit. Oleh itu, jika anda melihat mesej ralat ini, ini bermakna komputer anda tidak dapat membaca fail arkib pemasangan.

Apakah fail Unarc.dll

Unarc.dll adalah pustaka pautan dinamik untuk Windows. Beberapa aplikasi atau permainan memerlukan fail ini berfungsi dengan baik. Oleh itu, jika hilang atau berlaku kesalahan semasa anda memulakan permainan atau aplikasi, anda mungkin mendapat pelbagai jenis kesalahan.

Kesalahan ISDone.dll semasa bermain permainan di PC

1] Pasang semula Permainan

Kesalahan isDone.dll kadang-kadang juga muncul kerana pemasangan aplikasi yang tidak diketahui atau jika aplikasi tersebut sudah usang atau rosak.

Sekiranya permainan yang dimuat turun rosak atau rosak maka mesej ralat dapat diperbaiki dengan memasang semula permainan. Oleh itu, pasang salinan permainan baru yang dikemas kini dan periksa apakah masalahnya sudah selesai.

2] Daftarkan semula fail .dll menggunakan alat regsvr32

Pertama, letakkan fail Unarc.dll semasa di komputer anda dan namakan semula menjadi - Unarc-bak.dll.

Sekarang ambil salinan Unarc.dll yang baik dari komputer lain dan simpan sementara ke Desktop.

Sekarang pindahkan fail dll baru ini ke:

  • Folder System32 pada sistem operasi 32-bit
  • Folder SysWOW64 pada sistem 64-bit.

Sekarang anda perlu mendaftarkan fail DLL baru, Buka tetingkap PowerShell yang ditinggikan dan laksanakan perintah berikut:

regsvr32% systemroot% \ System32 \ unarc.dll

Sekiranya ia diletakkan di SysWOW64, maka perintahnya adalah:

regsvr32% systemroot% \ SysWOW64 \ unarc.dll

Setelah selesai, anda akan melihat mesej yang menunjukkan fail .dll telah didaftarkan.

3] Selesaikan masalah dalam keadaan but bersih

Melakukan keadaan Bersih Boot membantu dalam mengenal pasti jika ada aplikasi pihak ketiga atau item permulaan yang menyebabkan konflik.

Jadi, boot PC anda di Clean Boot State dan cuba mengasingkan masalah secara manual. Untuk melakukan penyelesaian masalah boot-boot, anda mesti melakukan beberapa tindakan, dan kemudian hidupkan semula komputer selepas setiap tindakan. Anda mungkin perlu mematikan satu item demi satu secara manual untuk mencuba dan menentukan item yang menyebabkan masalah. Setelah anda mengenal pasti pesalah, anda boleh mempertimbangkan untuk membuang atau mematikannya.

4] Kemas kini Pemacu Grafik

Anda juga boleh mengemas kini pemacu Grafik anda melalui Pengurus Peranti dan melihat apakah itu membantu.

Harap sesuatu di sini membantu anda.

ralat isdone unarc dll