Pemasangan atau Kemas kini Java tidak selesai - Kod Ralat 1603

Pengguna kadang-kadang mungkin menghadapi masalah ketika menginstal Java atau memperbarui aplikasi Java mereka pada sistem Windows. Salah satu contohnya ialah, pengguna, menemui kod ralat 1603 . Pada dasarnya, ada dua cara untuk memasang Java - pengguna dapat memilih untuk mendapatkan Java melalui muat turun dalam talian atau muat turun luar talian. Kadang kala, untuk menginstal Java, pengguna mungkin harus menonaktifkan firewall kerana dapat mengganggu pemasangan online Java. Sekiranya anda melihat mesej Kemas kini atau Pemasangan Java tidak selesai - Kod Ralat 1603 , maka siaran ini mungkin menarik minat anda.

Kemas kini atau Pemasangan Java tidak selesai - Kod Ralat 1603

Pemasangan Kemas Kini Java tidak selesai - Kod Ralat 1603

Walaupun penyebab sebenar ralat ini tidak diketahui, ada baiknya untuk memeriksa apakah anda telah memenuhi semua syarat sistem untuk Java. Sekiranya anda menggunakan sistem Windows, pastikan anda memeriksa sama ada ruang cakera tidak mencukupi di sistem anda untuk pemasangan Java. Untuk pemasangan Java, pastikan anda memenuhi keperluan perkakasan dan gunakan penyemak imbas yang popular untuk pemasangan. Juga, pengguna Windows mungkin memerlukan hak pentadbiran untuk muat turun dan pemasangan. Dalam artikel ini, kami menerangkan cara memperbaiki kod ralat 1603: Kemas kini Java tidak selesai.

Mulakan semula sistem sebelum memasang pakej Java baru

Sekiranya anda mengalami kesalahan 1603 semasa memasang Java, seseorang mungkin harus menghidupkan semula sistem dan cuba memasang Java melalui muat turun luar talian. Ikuti langkah-langkah di bawah untuk menyelesaikan ralat.

Mulakan semula sistem.

Muat turun dan pasang pakej pemasang luar talian dari laman rasmi Java di sini.

Semasa memuat turun paket Java, di kotak prompt, pilih pilihan Simpan dan simpan paket di folder yang diinginkan.

Sekarang arahkan ke pakej yang disimpan dan dimuat turun dalam sistem dan klik dua kali pada fail untuk memulakan proses pemasangan.

Nyahpasang versi Java lama sebelum memasang pakej Java baru

Pergi ke Panel Kawalan.

Klik pada Program dan ciri.

Pilih pakej Java dan klik uninstall.

Mulakan semula sistem.

Cuba pasang pakej Java dari laman web rasmi.

Nonaktifkan kandungan Java di penyemak imbas melalui Java Control Panel & Pasang Semula Java

Pergi ke Mula dan buka Panel Kawalan.

Di Control Panel, klik pada ikon Java untuk membuka Java Control Panel.

Navigasi ke tab Keselamatan .

Hapus centang pilihan Aktifkan kandungan Java di penyemak imbas .

Klik Guna dan OK untuk menyimpan perubahan.

Sekarang untuk memasang semula pakej Java, Muat turun dan pasang pakej Java dari laman web rasmi di sini.

Setelah pemasangan selesai, aktifkan semula pilihan untuk Mengaktifkan kandungan Java di penyemak imbas di panel Kawalan Java. Ini wajib jika anda menjalankan kandungan Java di penyemak imbas.

Itu sahaja.