Cara menghapus atau menutup akaun e-mel Outlook.com secara kekal

Perkhidmatan e-mel web Microsoft, Outlook.com dilengkapi dengan semua barang seperti sejumlah besar ruang penyimpanan, fitur penyuntingan yang lebih baik, antara muka yang mendalam dan tentunya sokongan untuk laman rangkaian sosial. Semua ciri ini dan banyak lagi menjadikan perkhidmatan mel web menjadi pilihan pertama pengguna. Tetapi atas sebab tertentu, jika anda ingin menutup atau menghapus akaun e-mel Outlook anda secara kekal, inilah cara anda dapat melakukannya.

Outlook untuk Windows 10

Adalah mustahak untuk menukar semua alamat e-mel ke yang lain sebelum menghapus akaun Outlook.com anda jika anda telah menggunakan alamat Outlook yang sama untuk perkhidmatan lain.

Anda juga harus mengetahui perkara ini. Untuk menutup akaun e-mel Outlook.com secara kekal, anda perlu menutup akaun Microsoft anda. Apabila anda menutup akaun Microsoft anda, e-mel dan kenalan anda akan dihapus dari pelayan Microsoft dan tidak dapat dipulihkan. Sekiranya anda menggunakan akaun Microsoft anda dengan Xbox, Skype, OneDrive, atau perkhidmatan Microsoft yang lain, anda tidak lagi dapat mengakses perkhidmatan tersebut.

Padam atau Tutup akaun e-mel Outlook.com

Untuk menutup akaun Outlook atau Hotmail atau Live email anda, lakukan perkara berikut:

  1. Log masuk ke akaun e-mel anda
  2. Lawati pautan Microsoft ini.
  3. Masukkan kata laluan anda sekali lagi
  4. mengesahkan identiti anda melalui ID e-mel atau nombor telefon alternatif.
  5. Ikuti arahan hingga akhir untuk menghapus akaun.

Tutup akaun e-mel Outlook.com

Apabila anda mengklik Next, Outlook akan meminta anda untuk memeriksa pernyataan 'privasi dan kuki'. Selain itu, ia akan memberi anda maklumat mengenai - apa yang berlaku pada maklumat anda sekiranya anda memilih untuk menutup akaun anda.

Akhirnya ia akan meminta anda mengesahkan akaun anda untuk menutupnya.

Pada akhirnya, anda akan diminta untuk mematikan akaun Outlook / Hotmail anda. Setelah anda melakukannya, akaun anda akan ditutup.

Microsoft menyimpan alamat e-mel anda walaupun anda telah menutup akaun anda selama 60 hari . Dalam tempoh ini jika anda ingin mengaktifkan semula akaun anda, anda boleh melakukannya dengan mudah.

Bacaan berkaitan:

  • Cara menyahaktifkan atau menghapus akaun Gmail secara kekal
  • Cara memadam akaun Yahoo secara kekal.
Tutup akaun e-mel Outlook.com