Cara menukar gambar profil Facebook tanpa memberitahu sesiapa

Setiap kali anda menukar Gambar Profil Facebook anda, semua orang diberitahu dan paling suka dengan cara ini. Tetapi jika anda mahu gambar Profil Facebook secara diam-diam tanpa memberitahu sesiapa rakan Facebook anda, inilah yang perlu anda lakukan.

Dalam catatan ini, kita akan melihat cara mengubah Gambar Profil Facebook anda tanpa memberitahu siapa pun. Anda boleh mengikuti prosedur yang sama untuk menukar Foto Sampul Facebook juga tanpa menghantar pemberitahuan kepada Rakan anda.

Tukar Gambar Profil Facebook tanpa memberitahu sesiapa

Sekiranya anda hanya memuat naik foto dan menetapkannya sebagai gambar profil, gambar akan selalu disetel ke "Umum" dan semua orang yang bahkan tidak mempunyai akaun Facebook dapat melihat gambar profil anda.

Sekarang, anggap anda tidak mahu membuat orang lain mengetahui mengenai perubahan gambar profil anda. Sekiranya demikian, log masuk ke akaun Facebook anda dan arahkan tetikus anda ke atas gambar profil anda yang ada.

Anda akan melihat pilihan yang dipanggil Kemas kini Gambar Profil . Klik padanya. Sekiranya anda sudah memuat naik foto ke Facebook, pilih dari gambar yang ada. Sekiranya anda perlu memuat naik gambar, klik pada butang Upload Foto dan muat naik gambar baru. Setelah memuat naik, tetapkan sebagai gambar profil anda dengan mengikuti pilihan skrin.

Setakat ini, apa sahaja yang telah anda lakukan, ia akan dikongsi dengan rakan Facebook anda secara automatik. Lebih khusus lagi, semua orang (termasuk anda) akan mendapat kemas kini seperti ini-

Sekiranya anda tidak mahu menunjukkan kemas kini ini secara terbuka atau anda ingin menukar gambar profil Facebook tanpa memberitahu rakan, anda perlu menjadikan kemas kini ini sebagai " Peribadi ".

Untuk itu, klik tanda dunia yang kelihatan di sebelah tarikh / masa dan pilih Hanya saya .

Tukar Gambar Profil Facebook tanpa memberitahu sesiapa

Itu sahaja! Kini tiada siapa kecuali anda dapat mencari kemas kini gambar profil.

Harap perhatikan bahawa anda juga dapat mengubah foto Sampul secara peribadi menggunakan tipuan yang sama. Lebih-lebih lagi, jika anda mempunyai halaman dengan interaksi besar-besaran atau di mana orang mula menyukai dan memberi komen dalam beberapa saat selepas memuat naik status, helah ini mungkin tidak begitu berkesan. Sebaiknya anda dapat mengubah privasi dengan cepat tanpa menghabiskan banyak masa. Selain itu, ingatlah bahawa jika anda mengunggah gambar baru untuk menetapkan gambar profil, anda perlu menjadikan status tersebut sebagai rahsia di samping kemas kini "Perubahan gambar profil".

Tinggal peribadi, ikuti tetapan privasi Facebook terbaik ini.