Cara mengemas kini Pemacu Grafik di Windows 10

Selalunya kita diminta untuk mengemas kini Pemacu Grafik kita secara manual. Walaupun Kemas kini Windows akan mengemas kini sistem komputer anda termasuk Pemacu Peranti secara automatik, atau pengemas kini perisian perkakasan grafik anda akan memberitahu anda apabila kemas kini tersedia, mungkin ada masanya anda mungkin perlu, sendiri, memperbarui video sistem anda dan pemacu grafik, jika anda menghadapi masalah seperti kelipan skrin Laptop atau jika anda ingin mendapatkan prestasi yang lebih baik daripada sistem Windows 10/8/7 anda.

Cara mengemas kini Pemacu Grafik

Pada Windows 10, klik pada butang Start untuk membuka Menu WinX dan pilih Device Manager. Luaskan penyesuai Paparan untuk melihat perincian kad grafik anda. Dalam kes saya di bawah, anda akan melihat entri Intel dan juga NVIDIA GeForce. Ini bermaksud bahawa komputer riba saya beralih antara kedua-dua perkakasan ini bergantung pada keperluannya.

kemas kini perisian pemacu

Oleh itu, saya perlu mengemas kini keluarga Inter (R) HD Graphics dan juga pemacu kad NVIDIA GeForce. Anda boleh klik kanan padanya dan pilih Kemas kini Perisian Pemacu untuk mengemas kini pemacu. Catatan ini akan menunjukkan kepada anda secara terperinci cara menyahpasang, mematikan, memutar balik atau mengemas kini Pemacu Peranti.

Komputer anda akan mengimbas kemas kini yang tersedia dan memuat turun dan memasangnya secara automatik.

Setelah Pemacu Grafik dipasang, anda akan dimaklumkan dan meminta untuk menghidupkan semula PC anda.

Mulakan semula komputer anda, dan pemacu anda akan dikemas kini!

Terdapat cara lain untuk mengemas kini pemacu NVIDIA GeForce. Taip GeForce dalam Mula carian dan pilih pengalaman GeForce. Setelah aplikasi pengalaman NVIDIA GeForce dilancarkan, anda boleh klik kanan pada ikon dulang sistemnya dan pilih Periksa kemas kini .

Sekiranya kemas kini tersedia, anda akan melihat pemberitahuan pop timbul mengenai perkara ini.

kemas kini Pemacu Grafik

Klik padanya, dan UI pengalaman NVIDIA GeForce akan dibuka. Mengklik butang Pemacu muat turun berwarna hijau akan dimulakan muat turun dan pemasangannya.

nvidia kemas kini Pemacu Grafik

Ini semestinya memberi anda pengalaman yang lancar.

Catatan: Sekiranya anda menggunakan versi NVIDIA GeForce versi terbaru, anda mungkin diminta untuk log masuk dengan akaun Facebook atau Google anda yang boleh menjengkelkan dan memakan masa kerana mereka meminta maklumat tambahan, akses ke akaun Facebook / Google anda dan pengesahan e-mel.

Masih ada cara yang lain, dan itu adalah untuk mencari untuk muat turun pemandu untuk sistem anda di internet dan kemudian mencari nama pemandu di laman. Saya telah memberikan beberapa pautan di bawah untuk rujukan anda yang sedia. Anda boleh melayari laman web pengeluar komputer anda, atau anda boleh melayari laman web pengeluar perkakasan grafik :

HP | Dell | AMD | Intel | NVIDIA | GeForce.

Sebilangan daripada anda mungkin ingin menggunakan perisian atau alat Kemas kini Pemandu percuma seperti AMD Driver Autodetect, Intel Driver Update Utility atau utiliti Dell Update untuk mengemas kini pemacu peranti anda. NV Updater akan memastikan Pemacu Kad Grafik NVIDIA sentiasa dikemas kini.

Semoga ini dapat membantu!

Baca seterusnya : Tempat memuat turun pemacu untuk Windows 10.

kemas kini Pemacu Grafik