Perisian Proksi percuma terbaik untuk Windows 10

Penapisan Internet adalah perkara biasa pada masa ini. Majikan anda mungkin tidak mahu anda mengakses beberapa laman web. Atau mungkin pihak berkuasa kolej anda atau mungkin pemerintah. Perisian proksi telah memudahkan orang mengatasi penapisan. Proksi juga boleh menjadikan anda tidak dikenali di internet, menjadikan sambungan lebih selamat dan peribadi. Tetapi perisian proksi bukan hanya mengenai beberapa perisian yang merutekan sambungan internet anda melalui pelayan luaran. Mari kita lihat beberapa perisian proksi percuma yang tersedia untuk Windows PC .

Perisian proksi untuk PC Windows

Perisian proksi untuk PC Windows

Berikut adalah senarai beberapa perisian Proksi percuma terbaik untuk Windows 10/8/7:

  1. UltraSurf
  2. CCProxy
  3. uProxy
  4. Proksi DNS Akrilik
  5. kProxy
  6. Psiphon
  7. Penyemak Imbas Tor
  8. SafeIP
  9. PenguinProxy.

Mari kita perhatikan secara terperinci.

1] UltraSurf

UltraSurf adalah perisian proksi yang popular yang membolehkan anda mengakses kandungan yang disekat. Ini ditujukan untuk negara-negara seperti China, di mana internet sangat disensor. Alat ini dapat menyembunyikan identiti anda sepenuhnya dan melindungi privasi anda di internet. Dengan menggunakan alat ini, anda boleh mengakses kandungan yang disekat atau tidak dapat diakses.

2] CCProxy

Tidak seperti penyedia perkhidmatan proksi konvensional, CCProxy membolehkan anda membuat pelayan proksi anda sendiri. Ini membolehkan anda berkongsi internet melalui LAN dan itu juga dengan cara terkawal. CCProxy boleh berfungsi dengan sambungan DSL, dial-up, fiber optik, satelit, ISDN, dan DDN. Ini dilengkapi sistem pengurusan akaun yang memungkinkan anda membuat akaun dan kumpulan untuk pengguna yang berlainan di LAN anda.

3] uProxy

uProxy adalah pelanjutan penyemak imbas web yang tersedia untuk Google Chrome dan Firefox. uProxy membolehkan anda berkongsi internet dengan seseorang dan membuat terowong VPN antara kedua-dua komputer. Ini membolehkan anda membuat perkhidmatan VPN anda sendiri di mana komputer anda bertindak sebagai penyedia perkhidmatan. Yang perlu anda lakukan ialah menyambungkan komputer anda ke sambungan internet yang tidak disensor dan boleh dipercayai dan kemudian anda boleh menyambung ke internet di mana sahaja dengan bebas.

4] Proksi DNS Akrilik

Proksi DNS Akrilik adalah perisian proksi percuma yang berpotensi digunakan untuk mempercepat sambungan internet anda. Apa yang asasnya dilakukan oleh alat ini, ia membuat pelayan DNS maya pada mesin tempatan dan menggunakannya untuk menyelesaikan nama laman web. Dengan melakukan ini, masa yang diambil untuk menyelesaikan nama domain dikurangkan dengan ketara dan kelajuan memuat halaman web meningkat.

5] kProxy

kProxy adalah perkhidmatan proksi tanpa nama yang tersedia dalam talian. Anda boleh mengakses kandungan yang disekat secara langsung menggunakan aplikasi web kProxy, atau anda juga boleh memuat turun ejen Windows. Bahagian terbaik mengenai kProxy adalah bahawa ia tidak memerlukan pemasangan. Ini adalah aplikasi mudah alih yang dapat dijalankan di mana saja, kapan saja.

6] Psiphon

Psiphon adalah perkhidmatan proksi popular lain yang membolehkan anda melayari internet dengan bebas. Mudah dipasang dan disediakan dan menyediakan akses internet tanpa had kepada pengguna. Alat ini dapat digunakan untuk memotong semua jenis blok internet di tempatnya.

7] Penyemak Imbas Tor

Tor Browser bukan perkhidmatan proksi seperti itu, tetapi penyemak imbas web yang boleh berfungsi seperti perkhidmatan proksi tanpa nama. Penyemak imbas berpusat pada privasi dan keselamatan. Ia sangat selamat dan peribadi sehingga penjenayah mempertimbangkan untuk menggunakannya untuk mengakses laman web gelap. Tor sangat biasa dan digunakan secara meluas pada masa ini untuk memintas penapisan internet.

8] SafeIP

SafeIP adalah alat perisian percuma yang bertujuan untuk menyembunyikan alamat IP komputer anda dan menggantinya dengan yang palsu. Alat ini juga menawarkan perlindungan Kuki, Perujuk, ID Penyemak Imbas, Wi-Fi dan DNS dan juga membuat anda dilindungi dari laman web berbahaya. Ini adalah alat yang sempurna untuk menyembunyikan identiti dalam talian anda dan melihat-lihat dengan yakin.

9] PenguinProxy

PenguinProxy adalah rangkaian Peer to Peer (P2P) yang dapat menyembunyikan alamat IP anda semasa menyambung ke laman web mana pun.

Jadi ini adalah beberapa perisian proksi percuma yang tersedia untuk Windows. Adakah kita ketinggalan, hubungi kami di bahagian komen.

PETUA : Catatan mengenai perisian VPN percuma untuk Windows ini mungkin juga menarik minat anda.

perisian percuma_proxy_software