Tanpa internet, selamat - Betulkan ralat WiFi Windows 10

Masalah yang biasanya diperhatikan dengan sistem operasi Windows hari ini adalah bahawa kemas kini baru untuk OS membawa mereka, bahagian masalah mereka sendiri. Sebagai contoh, anda mungkin gagal menyambung ke Internet, segera setelah kemas kini dan melihat mesej ralat - Tidak ada Internet, Berkelip selamat di skrin anda. Nasib baik, kaedah untuk membetulkan masalah ini memang ada. Dalam catatan ini, kami melihat cara bagaimana kami dapat menyelesaikan masalah tersebut.

Tiada Internet, Ralat selamat

Kami biasanya menggunakan sambungan Wi-Fi yang selamat di rumah / pejabat kami. Jadi, jika kita mendapat ralat "Tidak ada internet, Selamat", ini mungkin disebabkan oleh konfigurasi IP yang tidak betul. Mungkin ada yang mengubah tetapannya. inilah yang boleh anda lakukan.

1] Kemas kini pemacu Penyesuai Rangkaian anda

Kemas kini perisian pemacu Penyesuai Rangkaian anda dan lihat apakah itu membantu. Anda mesti melakukannya melalui Pengurus Peranti.

2] Jalankan Penyelesai Masalah Penyesuai Rangkaian

Jalankan Penyelesai Masalah Penyesuai Rangkaian dan periksa sama ada ia membantu. Biasanya, diagnostik penyelesaian masalah bawaan ini akan membolehkan anda mengesan masalah yang anda alami dengan rangkaian anda. Anda akan mendapatkannya di sini - Panel Kawalan> Semua Item Panel Kawalan> Penyelesaian Masalah> Rangkaian dan Internet. Ia mencari dan menyelesaikan masalah dengan penyesuai wayarles dan rangkaian.

3] Ubah tetapan Adapter

Sekiranya ini gagal, cuba ubah tetapan Penyesuai . Untuk melakukannya, pilih pilihan tetapan penyesuai perubahan dari tetingkap Rangkaian dan Pusat Perkongsian . Anda akan mendapat pilihan yang berada di sebelah kiri tetingkap.

Tiada Internet, Ralat selamat

Kemudian, buka Properties of Network Adapter dan cuba cari yang sedang digunakan. Seharusnya anda dapat melihatnya sebagai Penyesuai Tanpa Wayar.

Sekarang, cari apakah Protokol Internet Versi 6 (TCP / IPv6) disenaraikan di bawah pilihan yang dipaparkan. Klik buka dan hapus centang untuk mematikan IPv6.

Seterusnya, klik OK, dan mulakan semula komputer untuk membolehkan perubahan berlaku.

4] Padamkan Penyesuai Rangkaian sepenuhnya

Sekiranya pembaikan ini tidak berfungsi pada peranti anda, anda boleh menggunakan satu pilihan terakhir untuk menghapus Penyesuai Rangkaian sepenuhnya sehingga Windows menambahkannya semula pada permulaan sistem seterusnya.

Untuk menyahpasang dan memasang semula pemacu Rangkaian, tekan Win + X sama sekali dan pilih Pengurus Peranti. Kemudian, Dalam senarai peranti, cari peranti Rangkaian yang Pemacu yang ingin anda nyahpasang.

Klik kanan pada peranti dan kemudian pilih Nyahpasang .

Dalam dialog Nyahpasang yang muncul di skrin komputer anda, periksa pilihan Hapus perisian pemacu untuk peranti ini untuk membuang pakej Pemacu rangkaian sepenuhnya.

Berikut ini, dalam menu Tindakan Pengurus Peranti, periksa pilihan Imbas perubahan Perkakasan untuk memasang semula peranti.

Akhirnya, mulakan semula komputer anda apabila proses pemasangan pemacu rangkaian selesai.

5] Masalah WiFi?

Lihat siaran ini jika anda menghadapi masalah WiFi pada Windows 10.

Semoga sesuatu dapat membantu!

Lihat catatan ini jika anda menerima mesej Tiada Akses Internet di Windows 10. Perlu lebih banyak cadangan? Periksa Windows 10 tidak dapat menyambung ke Internet.