FixWin untuk Windows 10: Membaiki masalah dan masalah dalam satu klik

FixWin 10 untuk Windows 10 adalah perisian percuma mudah alih yang membolehkan anda memperbaiki dan memperbaiki masalah, masalah dan gangguan Windows 10. Rilis baru FixWin ini mempunyai UI yang dikemas kini untuk Windows 10 dan merangkumi bahagian baru untuk memperbaiki masalah dan masalah umum Windows 10 secara khusus.

FixWin untuk Windows 10

FixWin 10 untuk Windows 10

Pembaikan telah dikategorikan di bawah 6 tab:

Penjelajah Fail: Menawarkan penyelesaian untuk menyelesaikan masalah yang berkaitan dengan Penjelajah Fail Windows 10.

Internet & Kesambungan: Membolehkan anda menyelesaikan masalah Internet yang anda hadapi setelah menaik taraf ke Windows 10

Windows 10: Bahagian baru ini untuk Windows 10 menawarkan beberapa pembaikan baru seperti:

  • Tetapkan semula aplikasi Tetapan. Tetapan tidak melancarkan atau keluar dengan ralat
  • Menu Mula tidak berfungsi atau tidak dibuka di Windows 10
  • Wi-fi tidak berfungsi setelah menaik taraf ke Windows 10
  • Kemas kini Windows tersekat memuat turun kemas kini setelah menaik taraf
  • Aplikasi Windows Store tidak dibuka. Daftar semula semua aplikasi
  • Dokumen pejabat tidak dibuka setelah menaik taraf ke Windows 10
  • Ralat Aplikasi WerMgr.exe atau WerFault.exe.

Alat Sistem: Tawaran untuk memperbaiki alat bawaan yang mungkin tidak berfungsi dengan baik. Tab Maklumat Sistem Lanjutan yang baru memaparkan beberapa maklumat lanjutan khusus mengenai sistem anda, seperti jumlah utas dalam pemproses, jumlah pemproses logik, resolusi paparan maksimum, kadar penyegaran maksimum, dll.

Penyelesai Masalah: Bahagian ini menyediakan pautan langsung untuk memunculkan 18 Penyelesaian Masalah Windows dan memuat turun pautan ke 4 penyelesai masalah yang dikeluarkan oleh Microsoft baru-baru ini.

Pembaikan Tambahan: Menawarkan beberapa pembaikan lain untuk Windows 10.

Untuk melihat semua pembaikan yang ditawarkan oleh FixWin 10, pergi ke sini .

Anda dapat melihat semua tangkapan skrin FixWin untuk Windows 10 di sini .

Cara menggunakan FixWin 10

1. Kami terlebih dahulu mencadangkan agar anda menjalankan Pemeriksa Fail Sistem . Butang yang disediakan di halaman Selamat Datang, akan 'menjalankan sfc / scannow' dan akan memeriksa dan mengganti fail sistem Windows yang rosak. Ia dijangka memakan masa selama 5-10 minit. Sekiranya diminta, but semula komputer anda.

2. Sekiranya anda menghadapi masalah yang berkaitan dengan aplikasi Windows Store atau Store, daftar semula aplikasi Store . Butang 1 klik telah disediakan di halaman Selamat Datang yang membolehkan anda melakukannya dengan mudah.

3. Sekiranya anda menghadapi masalah besar dengan Windows 10, menjalankan utiliti DISM untuk memperbaiki Imej Sistem Windows anda , mungkin merupakan idea yang sangat baik. Butang untuk ini juga telah diletakkan di halaman Selamat Datang.

4. Seterusnya, kami menegaskan bahawa anda membuat Titik Pemulihan Sistem . Butang yang disediakan akan membuatnya. Kami selalu mengesyorkan agar anda membuatnya sebelum membuat perubahan pada sistem anda. Sekiranya anda mahu atau memerlukannya juga, anda boleh kembali ke Titik Pemulihan ini.

5. Setelah selesai, gunakan paling banyak satu pembetulan sekaligus dan mulakan semula komputer anda. Sila periksa sama ada perkara itu memuaskan anda; dan jika tidak, anda mempunyai pilihan untuk memulihkan kembali dengan segera.

6. Sekiranya anda ingin tahu terlebih dahulu, apa yang dilakukan oleh setiap pembaikan, klik pada ' ? 'Butang bantuan di sebelah butang Perbaiki. Munculan akan memberitahu anda apa yang betul-betul dilakukan. Klik dua kali padanya akan menyalin perintah ke papan keratan anda, yang akan sangat berguna jika anda ingin menjalankan pembetulan secara manual.

7. Beberapa masalah tidak dapat diselesaikan dengan satu klik. Oleh itu, jika anda tidak menemui pembetulan anda di sini, klik pada butang Cari Untuk Lebih Banyak Perbaikan pada halaman Selamat Datang FixWin, dan cari dan lihat apakah anda menemui apa yang anda mahukan.

Sebilangan perisian keselamatan mungkin memberikan positif, tetapi yakinlah bahawa ia bersih. Sekiranya anda ingin memberi maklum balas, cadangan atau meminta bantuan, anda boleh mengunjungi Forum Windows Club.

Muat turun

FixWin 10.2.2 untuk Windows 10 , telah dikembangkan Paras Sidhu, untuk The Windows Club. Ia telah diuji pada versi Windows 10, 32-bit dan 64-bit. Walau bagaimanapun, FixWin mungkin gagal dijalankan jika anda telah mengubahsuai Imej Windows menggunakan alat pihak ketiga, kerana ia mungkin kehilangan beberapa komponen teras yang diperlukan agar FixWin dapat dijalankan dan dengan demikian menjadi penyebab kegagalan.

Pengguna Windows 8.1 dan Windows 8 harus terus menggunakan FixWin 2.2. Pengguna Windows 7 dan Windows Vista harus menggunakan FixWin v1.2.

Adakah anda perlu mengubah Windows 10? Kami Ultimate Windows Tweaker 4 untuk Windows 10 akan membolehkan anda melakukannya dengan mudah.

PETUA : Anda mungkin ingin melihat Pusat Video TWC kami yang menawarkan banyak video menarik, termasuk How-Tos dan Tutorial.

Original text


FixWin 10 untuk Windows 10