Pemain FLAC terbaik untuk mendengar fail muzik FLAC pada Windows 10

FLAC atau Free Lossless Audio Codec adalah format audio lossless yang paling banyak digunakan. Tidak seperti MP3, audio boleh dimampatkan dalam FLAC tanpa kehilangan kualiti. Inilah yang dimaksudkan dengan FLAC tanpa kerugian. Formatnya telah direkayasa dengan bijak untuk fail audio dan kini digunakan oleh banyak perkhidmatan untuk memampatkan audio. Sebilangan besar peranti dan pemain juga menyokongnya dan, dalam catatan ini, kita akan membahas 10 pemain media FLAC seperti itu , yang boleh digunakan untuk memainkan fail FLAC . Anda boleh mendapatkan fail muzik atau audio FLAC dari mana sahaja di internet. Biasanya, fail FLAC digunakan untuk muzik beresolusi tinggi dan mempunyai kualiti audio yang terbaik.

Pemain FLAC terbaik untuk Windows 10

1. Muzik Groove

Anda tidak perlu mencari di mana sahaja apabila Windows 10 Media Player yang terbina dalam menyokong fail FLAC. Groove Music hadir dengan Windows 10 dan boleh memainkan fail FLAC. Sokongan baru-baru ini ditambahkan, dan sekarang pemain menyokong banyak format tanpa kerugian termasuk FLAC. Groove Music adalah pemain media yang hebat dan penganjur muzik yang hebat.

2. Pemain Media VLC

VLC adalah salah satu pemain media yang paling popular dan paling banyak digunakan, dan ia menyokong FLAC di luar kotak. Anda tidak perlu memasang codec tambahan untuk fail FLAC. Aplikasi Windows VLC dan App Store VLC menyokong format FLAC dan berfungsi dengan sempurna. Selain itu VLC menawarkan pelbagai penyesuaian dan mempunyai komuniti sumber terbuka yang baik. VLC adalah sumber terbuka sepenuhnya dan boleh dimuat turun secara percuma.

3. Foobar2000

Foobar2000 juga merupakan salah satu pemain media yang paling popular selama bertahun-tahun. Ia dilengkapi dengan sokongan untuk kebanyakan format termasuk FLAC, AIFF, Musepack, dan lain-lain. Program ini mempunyai antara muka yang kaya, disesuaikan dan seni bina komponen terbuka yang membolehkan pemaju pihak ketiga memperluas fungsi pemain. Ciri lain termasuk Gapless Playback dan sokongan ReplayGain. Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Foobar2000.

4. 5KPlayer

Pemain FLAC terbaik untuk Windows 10

5KPlayer adalah pemain media moden dengan banyak ciri baru. Selain memainkan trek FLAC, ia membolehkan anda mengalirkan audio dan video tanpa wayar dari AirPlay & DLNA dengan kehilangan kualiti sekarang. Juga, ia dilengkapi dengan pemuat turun terbina dalam yang membolehkan anda memuat turun video dan audio dari perkhidmatan popular seperti YouTube, Vimeo, Facebook, dan lain-lain. Pemain ini juga mempunyai ciri pecutan perkakasan yang unik yang membolehkan anda memainkan video HDR 4K 8K tanpa gangguan dan gangguan.

5. Pemain GOM

Mainkan Hampir Sebarang Format Fail Video dengan Pemain GOM di Windows

Satu lagi nama terkenal di kalangan pemain media, GOM Player adalah pemain media moden yang dilengkapi dengan ciri. Ia menyokong pelbagai format video dan audio. Selain itu, ia dilengkapi dengan beberapa ciri unik seperti Mainan VR 360o dan sokongan untuk video 4K beresolusi tinggi. Alat ini ditawarkan dalam varian percuma dan premium di mana varian premium bebas dari iklan dan dilengkapi dengan ciri tambahan.

6. iTunes

Kedai iTunes Windows 10

Ini mungkin merupakan pilihan terbaik untuk pengguna peranti iPhone atau iOS. iTunes hadir dengan sokongan FLAC di luar kotak dan dapat digunakan untuk memainkan fail FLAC. iTunes juga dapat digunakan bersama Apple Music, perkhidmatan streaming muzik yang sangat popular atau dapat digunakan untuk menyegerakkan muzik dengan iPhone atau iPad anda. iTunes adalah alat yang hebat sekiranya anda menggunakan mana-mana peranti atau perkhidmatan Apple.

7. Pemain Pot

Pot Player sekali lagi merupakan penambahan yang agak baru dan merupakan pemain media yang hebat. Ia menyokong sebahagian besar format dan menyokong OpenCodec yang bermaksud anda boleh menambahkan codec untuk format apa sahaja yang anda suka. Pot Player mempunyai UI minimum ringan dan menawarkan banyak penyesuaian. Ia adalah pemain dipercepat perkakasan yang membolehkan anda menggunakan yang terbaik dari apa sahaja perkakasan yang anda ada. Sesuatu yang unik bagi pemain ini ialah kemampuan 3Dnya. Pot Player boleh memainkan semua fail video 3D dan menyokong pelbagai jenis cermin mata 3D.

8. Winamp

Bagaimana kita boleh melupakan Winamp dalam perbincangan panjang mengenai Pemain Media? Winamp tidak diragukan lagi adalah salah satu pemain audio terbaik yang tersedia sejak Windows 98. Pemain ini sedang dirombak, dan versi baru akan dikeluarkan untuk umum pada tahun 2019. Tetapi anda masih boleh memuat turun alat tersebut dan menggunakannya untuk memainkan fail FLAC. Pemain disokong oleh komuniti pengguna yang kuat.

9. Pemain KMP

KMPlayer adalah pemain media popular lain yang menunjukkan sokongan bahasa yang hebat. Saat ini digunakan di 150 negara dan menunjukkan sokongan untuk 24 bahasa. KMPlayer dapat memainkan sebahagian besar format dan juga menyokong video 4K dan 3D beresolusi tinggi. Ia menawarkan UI sederhana dan minimum yang mudah digunakan. Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai KMPlayer.

10. MediaMonkey

MediaMonkey adalah pemain media lain untuk peminat muzik. Ini membolehkan anda merakam CD, memuat turun muzik, filem, dan podcast. Pemain mempunyai Auto-DJ unik dan mod pesta yang membolehkan anda memainkan senarai main anda secara automatik. Program ini juga dilengkapi dengan penyegerakan automatik dengan peranti Android dan iOS. MediaMonkey penuh dengan ciri-ciri dan merupakan pakej lengkap.

Ini adalah beberapa pemain media yang tersedia untuk Windows 10 yang akan membolehkan anda memainkan FLAC atau format audio dan video lain yang popular.