Penyesuai Windows Ultimate: Sesuaikan Windows 7

Pembaca berkala The Windows Club mungkin biasa dengan beberapa keluaran perisian percuma Windows kami. Satu perkara biasa di antara mereka semua adalah bahawa mereka semua aplikasi mudah alih kecil yang tidak memerlukan pemasangan. Tetapi yang ini berbeza! Ia banyak, muat turun 10 MB, dan perlu dipasang.

Kami menyampaikan kepada anda keluaran baru kami: Ultimate Windows Customizer ! Walaupun Tweaker Windows Ultimate kami membolehkan anda mengubah pelbagai tetapan di Windows 7 dan Windows Vista, perisian percuma ini akan membolehkan anda menyesuaikan dan menukar penampilan Windows 7 (sokongan Windows 8 yang akan ditambahkan kemudian) dengan mudah - seperti menukar Butang Mula, Skrin Logon, Thumbnail, Taskbar, tampilan Explorer, Windows Media Player, dll.

penyesuai tingkap utama

Penyesuai Windows Ultimate

Terdapat banyak aplikasi yang tersedia untuk menyesuaikan pemasangan Windows anda, tetapi masalahnya adalah kebanyakan aplikasi khusus. Hampir tidak menawarkan banyak pilihan penyesuaian. Ultimate Windows Customizer (UWC) adalah perisian percuma pertama yang menawarkan hampir semua perkara yang dapat disesuaikan dalam pemasangan Windows - sekurang-kurangnya semua yang penting!

Setelah anda memuat turun Ultimate Windows Customizer, unzip isinya, buka folder dan klik pada fail Penyediaan UWC untuk memulakan pemasangan. Pemasangannya mudah dan tidak ada kotak untuk dicentang / hapus centang. Ini benar-benar bersih, dan seperti semua perisian percuma Windows kami yang lain tidak termasuk bar alat atau iringan yang dibenci. Anda dapat melihat Tangkapan Skrin Pemasangan UWC di sini .

Penting untuk diperhatikan bahawa sebelum menjalankan Ultimate Windows Customizer jika anda telah mengubah sistem operasi anda secara manual atau dengan menggunakan perisian lain, kami mengesyorkan agar anda membalikkan perubahan terlebih dahulu. Ini disebabkan oleh fakta bahawa pada First Run , UWC akan menghasilkan sandaran dari Tetapan Fail Semasa dan Pendaftaran, untuk membolehkan pengguna kembali ke Lalai. Oleh kerana sifat Penyesuaian yang luas, ini adalah satu-satunya pilihan untuk kembali ke Lalai.

Setelah anda yakin mengenai perkara ini, buat Titik Pemulihan Sistem terlebih dahulu. Kemudian anda boleh terus maju dan mula menyesuaikan dengan isi hati anda!

Penyesuaian penyesuaian dalam Ultimate Windows Customizer telah diklasifikasikan ke dalam bahagian berikut:

 • Penjelajah
 • Menu Konteks
 • Perpustakaan
 • Skrin Log Masuk
 • Mulakan Orb
 • Bar tugas
 • Pelbagai
 • Tetapan Tambahan
 • Pemain Media Windows

Setiap bahagian menawarkan beberapa penyesuaian yang berkaitan dengan fungsi tersebut. Sangat sukar untuk menyenaraikan pilihan yang hampir tidak ada yang ditawarkan, tetapi anda dapat melihat semua tangkapan Skrin UWC UI di sini . Ini akan memberi anda idea. Anda juga boleh menonton video di UWC di sini .

Setelah anda menyesuaikan Windows anda, anda boleh mengklik pada butang Tutup untuk keluar dari UWC. Anda akan diminta untuk log keluar atau menghidupkan semula komputer atau Penjelajah anda mengikut kesesuaiannya.

Klik pada butang yang sesuai untuk membolehkan tindakan selesai dan kesannya berlaku.

Sekiranya anda menghadapi kesilapan, kesalahan tersebut akan direkodkan dalam Log Ralat untuk menyelesaikan masalah dengan mudah. Anda boleh melihat log ralat dengan mengklik pada Lihat Ralat Log di tab Ekstra.

Ciri Penyesuai Windows Terunggul.

 1. Membolehkan anda menyesuaikan hampir semua aspek Windows termasuk, Butang Mula, Skrin Log Masuk, Windows Explorer, Perpustakaan, Menu Konteks, Bar tugas, Windows Media Player dan banyak lagi
 2. Sangat ringkas dan senang digunakan. Tiada Hacks manual. Tidak perlu mengedit fail Windows Registry dan Windows System secara manual
 3. Diuji berulang-ulang untuk keserasian antara pelbagai penyesuaian.
 4. 70+ ciri utama dengan banyak sub-ciri
 5. Ciri Kemas kini Built-In untuk diberitahu kemas kini baru dengan mudah.
 6. Menyandarkan semua Tetapan Fail Sistem dan Registri yang ditangani oleh UWC dan tidak mengubahnya.
 7. Log Ralat untuk paparan yang mudah
 8. Nyahpasang mudah melalui Panel Kawalan.
 9. Membuat Titik Pemulihan Sistem sebelum penyesuaian dilakukan.

Ultimate Windows Customizer juga menyertakan alat berikut yang akan membantu anda sebelum, semasa, atau setelah proses penyesuaian.

 1. RegOwnIt: Membolehkan anda memegang kunci Windows Registry
 2. Replace It: Membolehkan anda mengganti fail sistem dengan mudah
 3. Mulakan semula Penjelajah
 4. Alat Tangkapan Skrin
 5. Pemeriksa Fail Sistem
 6. Pencipta Pemulihan Sistem

UWC akan secara automatik memeriksa kemas kini dan memuat turunnya secara automatik. Tetapi anda juga boleh Memeriksa kemas kini dari tab Tetapan & Ekstra.

Sekiranya anda menggunakan Ciri Kemas kini dari aplikasi itu sendiri. Fail baru akan dimuat turun dan diekstrak secara automatik ke desktop anda. Cukup buka folder dan jalankan UWC Setup.exe.

Keperluan Sistem Penyesuai Windows Ultimate.

 • Berjalan pada Windows 7, 32-bit, dan 64-bit.
 • Ruang minimum yang diperlukan untuk UWC ialah 28MB. Ini disebabkan oleh sifat penyesuaian dan untuk tujuan sandaran.

Sebelum anda menggunakan Ultimate Windows Customizer, ingatlah untuk membuat titik pemulihan sistem terlebih dahulu.

Muat turun

Ultimate Windows Customizer v1.0.1.0 telah dikembangkan oleh ahli Tim TWC Lee Whittington, untuk The Windows Club. UWC telah dikemas kini ke v 1.0.1.0 pada 26.11.11 untuk memperbaiki beberapa bug.

Beberapa perisian mungkin menyekat muat turun, tetapi yakinlah bahawa itu positif palsu.

Sekiranya anda ingin memberi maklum balas atau memerlukan bantuan atau mungkin juga mencadangkan lebih banyak penyesuaian penyesuaian untuk kemas kini seterusnya, sila kunjungi The Windows Club Feedback Thread. Ingin menggerakkan Start Orb dan Start Menu? Lihat Start Orb Mover kami!

Sekiranya anda ingin melihat beberapa keluaran percuma, E-Buku, Kertas Dinding, Tema dan lain-lain, anda boleh mengunjungi halaman ini.