Cara berkongsi langganan Office 365 dengan rakan dan keluarga

Office 365 boleh dikatakan alat pejabat terbaik yang tersedia untuk kegunaan peribadi dan perniagaan, dan berjuta-juta orang menggunakannya secara berkala. Sekarang, salah satu perkara menarik mengenai Office 365, adalah kenyataan bahawa, bergantung pada langganan, pengguna dapat berkongsi dengan rakan atau keluarga.

Beberapa orang tertanya-tanya bagaimana menyelesaikannya, dan berapa banyak orang yang disokong. Baiklah, dari segi sokongan, semuanya bergantung pada versi yang anda gunakan. Yang berharga $ 99 per tahun akan dapat berkongsi sehingga 5 orang, yang tidak buruk jika anda bertanya kepada kami.

Sekarang, pastikan anda memasang Office 365 versi terbaru di komputer anda. Juga, kita harus menunjukkan bahawa setiap orang mendapat 1TB penyimpanan OneDrive, 60 minit Skype percuma untuk menghubungi mana-mana nombor mudah alih di lapan negara, dan mana-mana nombor darat di lebih dari 60 negara. Selain itu, perkhidmatan ini membawa keselamatan e-mel maju untuk Outlook, dan itulah sesuatu yang akan dimanfaatkan oleh setiap orang.

Kongsi faedah langganan Office 365 Home

Untuk berkongsi langganan Office 365 anda dengan rakan dan keluarga, ikuti langkah-langkah ini.

1] Pergi ke halaman Perkongsian

OK, jadi anda perlu log masuk ke akaun Microsoft anda> Halaman perkongsian. Perlu diingat, anda mesti menggunakan maklumat log masuk yang sama yang dihubungkan dengan langganan Office 365 anda atau ini tidak akan berfungsi sama sekali. Anda sekarang harus melihat tab Sharing, cukup klik padanya.

2] Banyak cara untuk berkongsi

Kongsi faedah langganan Office 365 Home

Pilihan ada untuk berkongsi melalui pautan, atau e-mel, jadi pilih yang paling sesuai untuk pihak yang berminat. Sekiranya anda ingin berkongsi melalui alamat e-mel, cukup masukkan alamatnya dan tekan Enter, dan itu saja. Mengenai pautan, pilih Jemput melalui Pautan, salin, kemudian hantar ke orang lain.

3] Kongsi menggunakan Microsoft Family

Anda mungkin tidak mengetahui perkara ini, tetapi Microsoft mempunyai ciri keluarga yang membolehkan pengguna berkongsi kalendar dengan keluarga, berkongsi langganan Office 365, menghadkan masa skrin, dan membolehkan penyemakan imbas yang lebih selamat di web.

Sekiranya anda ingin menambahkan seseorang ke akun Keluarga Microsoft anda, sila kunjungi akaun Microsoft, halaman keluarga, dan pilih Tambahkan ahli keluarga dari pilihan di bawah. Kini, anda boleh mempunyai sehingga 20 orang dalam senarai keluarga anda, tetapi hanya dapat berkongsi langganan Office anda dengan sehingga lima dari mereka.

4] Urus orang yang telah anda kongsi Office

Berkongsi dengan sekumpulan orang adalah satu perkara, tetapi bagaimana dengan menguruskan orang-orang ini? Cukup mudah untuk diselesaikan. Anda lihat, mungkin akan tiba masanya anda merasa perlu berkongsi dengan orang lain, yang bermaksud, anda harus mengeluarkan satu orang dari senarai.

Kita boleh melakukannya dengan mengunjungi akaun Microsoft> halaman Berkongsi, dan di bawah Orang Lain, anda boleh mengurus dan melihat semua yang ada dalam senarai. Dari sini, anda boleh berhenti berkongsi, menambah orang baru dan banyak lagi.

Perkongsian bermakna!