Cara membuang gambar Latar dengan Paint 3D di Windows 10

Sekiranya anda ingin membuang gambar latar dari foto yang anda rakam dalam perjalanan atau ingin meletakkannya di gambar lain, anda boleh melakukannya tanpa menggunakan alat yang mahal. Cat 3D di Windows dapat membantu anda membuang Latar belakang gambar. Ia dipasang dengan Windows 10 dan merupakan penerus aplikasi Microsoft Paint yang layak bagi mereka yang selalu mahukan lebih banyak.

Cara membuang gambar Latar dengan Paint 3D di Windows 10

Keluarkan gambar Latar Belakang dengan Paint 3D

Sebelum kita meneruskan penyuntingan, ada idea asas yang harus anda ketahui. Paint 3D menggunakan algoritma dan sedikit input pengguna untuk mengetahui perkara yang harus dikeluarkan. Semakin sedikit gangguan atau elemen yang ada di latar belakang anda, semakin baik hasilnya.

  1. Buka 3D Paint dari menu Mula> Baru
  2. Kemudian klik pada Menu> Sisipkan, dan pilih gambar yang gambar latarnya harus dikeluarkan
  3. Klik pada butang pilih Magic
  4. Ini kemudian akan mendorong anda untuk memilih fokus gambar. Seret sudut atau sisi.
  5. Setelah selesai, klik seterusnya, dan kemudian secara automatik akan mengesan dan menyorot (hijau) yang akan kekal setelah latar belakang hilang.
  6. Klik selesai, dan di layar seterusnya klik Buat Stiker, dan kemudian klik pada menu Pelekat di bahagian atas
  7. Anda akan melihat gambar tanpa gambar latar yang disenaraikan di bar sisi kanan.

Apabila anda mengklik Selesai, gambar latar akan dikeluarkan dan dibuat telus - dan anda akan dapat memotong bahagiannya dari gambar.

Bagaimana menggunakan gambar yang diserlahkan?

Dari sini, ia akan bergantung pada apa yang anda rancangkan seterusnya. Sekiranya anda hanya mahu mengeksport gambar yang gambar latarnya dikeluarkan, kemudian klik pada Menu> Baru dan klik dua kali pada pelekat untuk menambahkannya ke gambar dan menyimpannya. Sekiranya anda ingin memasukkannya ke dalam gambar lain, masukkan dahulu gambar seperti sebelumnya, dan kemudian tambahkan pada apa sahaja cara yang anda fikirkan betul.

Inilah hasilnya ketika saya mencuba dengan salah satu foto yang saya rakam di London. Saya dapat mengorek diri dari gambar tanpa latar belakang. Sekiranya anda perhatikan, gambar potongan diri saya ada di bahagian Pelekat. Kemudian saya membuka gambar yang sama dan menambahkan pelekat, jadi ada dua dari saya.

Anda boleh menggunakan teknik yang sama dengan gambar lain. Contohnya, jika anda tidak berada dalam foto, gunakan kaedah yang sama untuk menambahkan diri anda pada gambar tersebut. Oleh kerana tidak ada latar belakang, ia akan menyatu dengan baik.

Terdapat kesalahan tahap sudut pada gambar. Untuk menyempurnakannya, anda harus memastikan margin ditandai dengan jelas, dan anda boleh memperbaikinya dengan menambahkan atau mengeluarkan objek secara manual.

Mudah untuk membuang Latar Belakang gambar dengan Paint 3D di Windows 10. Anda bahkan boleh menggunakan ciri 3D alat Paint 3D untuk membuat struktur 3D, dan banyak lagi.

Cara membuang gambar Latar dengan Paint 3D di Windows 10