Cara menonton Netflix pada resolusi 1080p pada penyemak imbas Chrome dan Firefox

Netflix yang merupakan salah satu perkhidmatan penstriman video yang terkenal membolehkan anda menikmati rancangan televisyen, video, dan filem dari mana-mana tempat di dunia. Yang anda perlukan hanyalah sambungan internet yang baik dan peranti serasi Netflix untuk menstrimkan video dalam talian. Menonton video dengan resolusi Full HD selalu menjadi tumpuan mata. Video streaming Netflix dapat ditonton di komputer atau komputer riba melalui Mozilla Firefox atau Google Chrome . Adakah anda tidak sabar-sabar untuk menonton Netflix pada 1080p pada penyemak imbas Chrome dan Firefox? Sambungan Netflix 1080p dan Super Netflix memberi pilihan kepada penonton untuk menonton video berkualiti tinggi dari mana-mana penyemak imbas di komputer peribadi anda.

Tonton Netflix di FHD atau 1080p di Chrome & Firefox

Secara lalai, pengguna yang mengakses Netflix dari Chrome dan Firefox akan mempunyai pilihan untuk menonton video pada 720p , tetapi ada kemungkinan untuk menonton video apa pun pada 1080p dengan menggunakan pelanjutan penyemak imbas khas.

Kadang kala sambungan internet penonton juga boleh mempengaruhi resolusi di mana video sedang disiarkan, jadi kami menasihatkan pengguna Netflix untuk memastikan bahawa kelajuan internet cukup baik untuk menstrim rancangan TV atau video lain pada 1080p. Pengguna boleh memuat turun sambungan Netflix dari kedai penyemak imbas mereka.

Pengguna kali pertama dapat menikmati versi percubaan Netflix secara percuma tanpa memberikan sejumlah wang; sebenarnya ini adalah pilihan yang baik kerana anda dapat melihat bagaimana rangkaian berfungsi dan apa yang ditawarkannya untuk menghiburkan. Anda boleh membuat kesimpulan sama ada anda mahu terus menggunakan Netflix dan melanggan perkhidmatan premium atau anda ingin membatalkan keahlian. Terakhir pastikan bahawa anda telah melanggan Pelan "HD" yang ditawarkan oleh Netflix, jika tidak anda mencuba videonya akan secara automatik dibatasi pada 720p.

Akan sangat mudah untuk menonton video 1080p menggunakan penyemak imbas apa pun.

Sebelum memuat turun pelanjutan untuk menonton video Netflix pada 1080p:

  1. Periksa sama ada peranti anda boleh memainkan video pada resolusi ini.
  2. Anda disarankan untuk memeriksa tetapan main balik Netflix dan memastikan bahawa video tidak disiarkan pada 1080p walaupun semua tetapannya baik.
  3. Pastikan penggunaan data ditetapkan pada "Tinggi" dalam pengaturan pemutaran.
  4. Untuk streaming video dalam HD atau Full HD, sambungan rangkaian anda seharusnya dapat memindahkan data pada kelajuan 5MB sesaat atau lebih dari itu.

Petua kecil, untuk memeriksa kelajuan Netflix yang tepat, anda boleh mengarahkan penyemak imbas anda ke fast.com dan melakukan ujian kelajuan. Laman web ini dikuasakan oleh Netflix.

Perkara yang perlu dilakukan selepas memasang sambungan Netflix 1080p di Chrome

Setelah memasang pelanjutan Netflix 1080p pada penyemak imbas Chrome anda , mainkan video yang tersedia dalam resolusi 1080p. Apabila tajuk mula dimainkan, tekan sahaja pintasan Ctrl + Alt + Shift + S pada papan kekunci anda. Setelah melakukannya, anda akan melihat menu yang menunjukkan kadar bit. Semasa anda ingin menonton video Netflix pada 1080p, tetapkan resolusi ke nilai yang diperlukan dari senarai pilihan yang tersedia. Kadar bit 5000 dan ke atas biasanya menetapkan kualiti penstriman ke FHD, sementara mungkin tidak begitu tepat, sedekat itu.

Anda boleh mendapatkan fungsi yang sama pada penyemak imbas Firefox dengan menggunakan sambungan Force 1080p untuk Netflix. Sambungan masih dalam versi beta dan mempunyai beberapa gangguan.

Streaming Netflix pada 1080p menggunakan Super Netflix Firefox / Chrome Extension

tonton Netflix pada resolusi 1080p

Super Netflix adalah salah satu kegemaran peribadi saya ketika datang ke alat Netflix untuk meningkatkan pengalaman. Bahagian terbaik dari Super Netflix adalah bahawa ia menawarkan pelbagai alat untuk membantu memperkayakan pengalaman Netflix anda. Sambungan ini menawarkan alat sari kata tersuai, kawalan togol video yang lebih baik, maklumat streaming lanjutan dan kemampuan untuk menyekat spoiler. Sekiranya anda mahu menstrim Netflix pada 1080p pada penyemak imbas mana-mana, cukup ubah kadar bit dari menu. Sebaik-baiknya agar video disiarkan dalam resolusi FHD, kadar bit mestilah melebihi 5000. Dapatkannya di sini: Chrome | Firefox.

Komen dan cadangan anda amat dialu-alukan.