Cara memindahkan fail dari kamera GoPro ke Windows 10

GoPro adalah peranti kamera yang popular untuk fotografi pengembaraan. Ini sangat popular di kalangan pengembara, peselancar, dan atlet kerana reka bentuknya yang ringkas. Ini adalah salah satu peralatan yang banyak digunakan di kalangan sektor kamera kecil untuk kamera HD berkualiti tinggi. Dalam artikel ini, kami akan menerangkan cara menyambungkan GoPro ke komputer anda dan memindahkan fail dari kamera GoPro ke Windows 10.

Cara memindahkan fail dari kamera GoPro ke Windows 10

Walaupun GoPro adalah lambang untuk fotografi tindakan , kini digunakan oleh pengguna kasual dan juga blogger. Kualiti video, video dan ciri keseluruhan hampir dengan kamera produksi. Adalah mungkin untuk meletakkan kamera GoPro dalam semua senario yang mustahil. Itu menjadikannya sangat berguna untuk fotografi pengembaraan.

Untuk mengimport semua video dan foto GoPro, yang perlu anda lakukan ialah memasang aplikasi GoPro dan menyambungkan kamera anda ke komputer. Aplikasi ini mengimport video dan foto anda secara automatik sehingga anda dapat melihat kandungannya dengan cepat.

Baca yang disyorkan: Perisian penyuntingan GoPro terbaik.

Pindahkan fail dari GoPro ke Windows 10

  1. Lancarkan Aplikasi GoPro (Cepat) pada peranti anda dan buat akaun percuma untuk mengakses aplikasi dari mana saja.
  2. Sambungkan kamera GoPro anda dengan desktop Windows menggunakan kabel USB .
  3. Hidupkan Kamera dan aplikasi GoPro akan mengesan peranti anda secara automatik.

Aplikasi GoPro untuk memindahkan video dan foto ke Windows 10

Aplikasi GoPro memaparkan perincian kamera pada tetingkap peranti baru dan, klik pilihan Confirm untuk mengimport fail ke lokasi yang diinginkan.

Permintaan import dari Aplikasi GoPro

  • Klik pada butang Import Files . Ia akan membuka tetingkap baru yang muncul dan bertanya sama ada anda mahu mengimport rakaman kamera secara automatik ke desktop.
  • Di tetingkap pop baru yang muncul, klik Sentiasa Import jika anda mahu mengimport kandungan secara automatik sebaik sahaja kamera menyambung, klik No.
  • Aplikasi ini kini akan memaparkan bar kemajuan di bahagian Peranti Saya . Ia akan dapat dilihat sehingga media memindahkan foto dan video GoPro sepenuhnya dari kamera ke Komputer.
  • Setelah selesai, periksa sama ada semua fail ada di komputer.
  • Pergi ke Alert Drawer di Perpustakaan Media untuk memeriksa jumlah fail yang dipindahkan ke desktop.

Catatan: Pengaturan untuk mengimport fail secara automatik dapat diubah dari bagian Pengaturan Kamera.

Pindahkan fail dari kamera GoPro ke Windows 10 tanpa perisian

Anda juga dapat menyalin fail GoPro ke desktop tanpa memasang aplikasi atau perisian apa pun. Ikuti langkah-langkah di bawah untuk mengimport fail secara langsung ke komputer anda.

Sambungkan kamera GoPro anda ke kabel USB dan pasangkannya ke port USB utama anda di desktop Windows anda.

Hidupkan Kamera. Apabila komputer mengesan kamera, komputer akan memaparkan simbol USB.

Sekarang arahkan ke File Explorer dan klik pada klien GoPro yang muncul di halaman.

pindahkan fail dari kamera GoPro ke Windows 10

Klik pada folder DCIM

Folder DCIM Kamera GoPro di Windows

Salin fail dan tempelkan ke lokasi yang anda inginkan di Desktop.

Sebagai alternatif, anda boleh memilih untuk mengimport fail menggunakan kad SD. Langkahnya tetap serupa dengan menggunakan kabel USB. Namun, daripada memasang kamera untuk memantau, anda harus menggunakan kad SD dengan pembaca kad. Untuk mengimport fail dari Kad SD, keluarkan kad microSD GoPro dari kamera dan masukkan ke pembaca kad anda yang terpasang pada komputer anda.

Bagaimana anda memindahkan fail dari kamera GoPro ke Windows 10? Adakah anda menggunakan aplikasi atau menggunakan File Explorer secara langsung?

pindahkan fail dari kamera GoPro ke Windows 10