Pemasangan gagal dalam fasa SAFE_OS semasa operasi MIGRATE_DATA.

Sekiranya semasa Peningkatan Windows 10, anda menerima ralat 0x80070003 - 0x2000D, Pemasangan gagal dalam fasa SAFE_OS dengan ralat semasa mesej operasi MIGRATE_DATA , maka siaran ini mungkin dapat membantu anda.

0x80070003 - 0x2000D, Pemasangan gagal dalam fasa SAFE_OS dengan ralat semasa operasi MIGRATE_DATA.

0x80070003 - 0x2000D, Pemasangan gagal dalam fasa SAFE_OS dengan ralat semasa operasi MIGRATE_DATA

Walaupun terdapat banyak sebab apabila anda mengalami kegagalan operasi MIGRATE_DATA, alasan utamanya ialah apabila menaik taraf dari satu kemas kini ke yang lain, sesuatu menghentikan proses peningkatan untuk memindahkan data pengguna. Berikut adalah penyelesaian untuk menyelesaikan ralat ini:

  • Lumpuhkan BitLocker atau aplikasi kunci fail lain
  • Jalankan DISM Tool atau SFC untuk membaiki fail yang rosak
  • Periksa ruang simpanan percuma pada pemacu utama

Nota: Sama dengan ralat ini, terdapat dua lagi kod ralat Kemas kini Windows 10 — 8007001f-0x3000d dan 0x8007002c-0x400d.

1] Lumpuhkan BitLocker atau aplikasi kunci fail lain

Walaupun aplikasi kunci fail biasa tidak menimbulkan masalah, tetapi jika anda mempunyai sesuatu yang berfungsi pada tahap fail, mis. Bitlocker, lumpuhkannya buat masa ini. Setelah menaik taraf, anda boleh memilih untuk mengaktifkannya. Kadang-kadang fail di sekitar BitLocker atau aplikasi mungkin rosak, dan menyebabkan masalah.

2] Jalankan DISM Tool atau SFC

Anda mungkin menjalankan SFC dan melihat apakah ia membantu. Sekiranya tidak membantu, jalankan Alat DISM.

Apabila anda menjalankan alat DISM, alat ini akan membaiki Imej Sistem Windows dan Windows Component Store di Windows 10. Fail yang rosak mungkin menyekat proses ketika Windows memeriksa konsistensinya.

3] Periksa ruang simpanan percuma pada pemacu utama

Walaupun Windows memeriksa ruang kosong dengan pasti, tetapi jika untuk beberapa alasan ruang telah diisi, ia akan digulung kembali. Salah seorang rakan saya menyalin fail setelah pemasang selesai memeriksa keperluan ruang, dan kemudian gagal. Oleh itu, jika anda melakukan perkara seperti itu, periksa semula.

Saya harap ini dapat membantu.

0x80070003 - 0x2000D, Pemasangan gagal dalam fasa SAFE_OS dengan ralat semasa operasi MIGRATE_DATA.