Perisian Penukar Format Audio percuma terbaik untuk Windows 10

Fail audio terdapat dalam format, saiz, dan kualiti yang berbeza. Banyak pemain media tidak dapat memainkan setiap jenis format, dan ada fungsi tertentu yang terbatas pada beberapa format audio. Oleh itu, adalah biasa bagi pengguna untuk menukar fail audio ke format yang berbeza.

Perisian Audio Format Converter untuk Windows 10

Walaupun banyak alat berbayar tersedia untuk menukar format audio fail, senarai alat percuma berikut akan mencukupi untuk tujuan anda:

  1. Tukar perisian Audio File Converter
  2. Alat Video
  3. Penukar Media Oxelon
  4. TAudioConverter
  5. Penukar Audio Percuma VSDC
  6. Mana-mana Penukar Audio
  7. Penukar Audio MediaHuman
  8. Penukar Video Percuma Freemake
  9. Failzigzag
  10. Zamzar.

1] Tukar perisian Penukar Fail Audio

Tukar perisian Audio File Converter

Perisian Switch Audio File Converter adalah alat yang sangat baik untuk menukar format fail audio. Ia menyokong format audio WAV, MP3, WMA, M4A, OGG, AVI, FLAC, AAC, AU, AIF, WMA, dll. Versi percuma Switch Audio File Converter adalah untuk kegunaan bukan komersial. Tidak ada had masa untuk penggunaan percuma. Anda boleh memuat turunnya dari laman web NCH di sini.

2] VideoUtil

Penukar Video VideoUtils

Walaupun VideoUtils adalah perisian penukaran format video, ia juga dapat digunakan untuk mengubah file audio. Sebaliknya, ia adalah salah satu produk perisian paling serba boleh yang disebut dalam senarai ini. Anda boleh menggunakannya untuk memampatkan fail media, menukar format fail, mengeluarkan audio dari fail video, mengekstrak audio ke dalam fail yang terpisah dari video, dll. Perisian percuma yang menakjubkan ini menyokong format MP3, WAV, WMA, M4A, M4R, dll

Baca : Penukar Media Video & Audio Percuma Terbaik untuk PC Windows 10.

3] Penukar Media Oxelon

Penukar Media Oxelon

Perisian Oxelon Media Converter adalah produk yang cepat dan cekap untuk menukar fail audio anda ke format yang berbeza. Perisian ini dapat memproses banyak fail secara serentak. Ia boleh menukar fail ke format AC3, AAC, AIFF, AMR, AU, FLAC, MMF, MP2, MP3, OGG, VOC, WAV, dll. Anda dapat menggunakannya untuk mengompres semula audio dan mengoptimumkan ukuran fail media. Anda juga dapat menggunakan menu konteks untuk mengubah file dari Windows Explorer.

4] TAudioConverter

perisian penukaran audio percuma untuk Windows

TAudioConverter adalah perisian penukaran audio percuma untuk Windows. Ia membantu menukar fail audio anda ke pelbagai format dan menyimpannya dengan cepat. Anda juga boleh mengekstrak trek audio dari fail kegemaran anda dengan menggunakan TAudioConverter. Ia boleh merobek CD, mengekstrak fail audio dari video, menerapkan kesan pada fail audio, dll. Format yang disokong adalah AAC, AAC +, OGG, MP3, FLAC, WAV, FLAC, AC3, dll. Perisian ini mempunyai antara muka yang bersih dan juga mempunyai versi mudah alih.

5] Penukar Audio Percuma VSDC

Perisian Penukar Audio Percuma VSDC

VSDC Free Audio Converter adalah perisian yang mudah digunakan. Ia mempunyai antara muka yang sederhana, dan menukar fail audio tidak memerlukan lebih dari satu klik. Format fail yang disokong adalah MP3, WMA, dan ASF, M3U, MOV, MP4 dan M4A, RM dan RA, OGG, AMR, VOC, AU, WAV, AIFF, FLAC, OMA, dll. Menariknya, anda boleh mengimport lebih banyak sambungan. Oleh itu, jika anda terjebak dengan format yang tidak normal dan penukar audio lain tidak sesuai untuk anda, cubalah yang ini.

6] Mana-mana Penukar Audio

Bahagian terbaik mengenai Any Video Converter adalah jenamanya. Perisian ini membantu dalam menukar fail audio ke format yang berbeza tanpa kehilangan kualiti. Perisian ini mempunyai banyak kelebihan tambahan, seperti memuat turun fail audio dari internet, dll. Format fail yang disokong adalah MPEG, WMV, MOV, MP4, RM, RMVB, ASF, FLV, MP3, M4A, WMA, WAV, FLAC , OGG, AU, MP2, AC3, dll. Perisian ini juga dapat digunakan untuk mengedit file audio.

7] Penukar Audio MediaHuman

MediaHuman Audio Converter menukar banyak audio secara pukal

MediaHuman Audio Converter adalah penukar audio yang sangat mudah. Kekuatan alat percuma ini adalah bahawa ia dapat menukar banyak fail menjadi satu format secara bersamaan. Ia menyokong iTunes di Windows. Format yang ada pada perisian percuma adalah MP3, ACC, FLAC, AIFF, WAV, OGG, WMA, dan lain-lain. Salah satu kelemahan perisian ini ialah audio sedikit kehilangan kualiti semasa penukaran.

8] Penukar Video Percuma Freemake

Audio freemake

Freemake Free Video Converter adalah salah satu produk perisian penukaran media yang paling disyorkan yang terdapat di pasaran. Ini juga dapat digunakan untuk mengubah file audio. Penukar audio boleh menukar format MP3, WMA, WAV, FLAC, AAC, M4A, OGG, AMR, AC3, AIFF, dan lain-lain. Perisian serbaguna mudah digunakan. Cukup cari fail audio dan ubah. Fail yang ditukar boleh dimuat turun ke lokasi pilihan anda.

9] Failzigzag

Failzigzag

Filezigzag adalah perisian penukaran fail generik yang kebanyakannya digunakan untuk menukar fail media. Yang perlu anda lakukan ialah memuat naik fail ke laman web, memilih format, dan menukarnya. Format yang disokong ialah 3GA, AAC, AC3, AIF, AIFC, AIFF, AMR, AU, CAF, FLAC, M4A, M4R, M4P, MID, MIDI, MMF, MP2, MP3, MPGA, OGA, OGG, OMA, OPUS, QCP, RA, RAM, WAV, dan WMA. Alat ini boleh diakses dari sini.

10] Zamzar

Penukar Format Audio percuma terbaik untuk Windows 10

Zamzar adalah alat penukaran fail dalam talian yang boleh digunakan untuk menukar fail audio. Ia mudah digunakan dan tidak memerlukan pendaftaran. Zamzar boleh diakses dari sini. Zamzar menyokong hampir semua format fail audio yang mungkin.

PETUA : File Blender adalah perisian penukar fail percuma mudah alih yang ingin anda periksa.

Adakah saya terlepas sesuatu?

Failzigzag