Kesalahan berlaku dengan ralat unjuran pada Windows 10

Windows 10 dibuat dengan tujuan membina sistem operasi untuk meningkatkan produktiviti pengguna. Oleh itu, komputer moden yang menjalankan Windows 10 mempunyai keupayaan untuk memproyeksikan skrin mereka secara wayarles ke paparan luaran. Microsoft mempunyai aplikasi pra-pemasangan dan khusus - Connect , yang membantu peranti lain memproyeksikan skrin mereka di komputer. Tetapi ciri ini sangat halus. Ia tidak akan berfungsi dengan baik jika tidak dikonfigurasi dengan betul. Dan jika beberapa konfigurasi tidak berjalan dengan baik, ia akan menunjukkan ralat - Ada yang tidak kena dengan unjuran .

Kesalahan ini disebabkan oleh masalah dengan Pemacu paparan, ralat perkakasan, fail sistem yang rosak, dan banyak lagi.

Kesalahan berlaku dengan ralat unjuran

Ada yang tidak kena dengan unjuran

Kaedah berikut berkesan untuk menyelesaikan masalah ini dengan unjuran pada Windows 10:

  1. Kemas kini, Rollback, atau Pasang Semula Pemacu Paparan.
  2. Jalankan Penyelesai Masalah Rangkaian.
  3. Jalankan Penyelesai Masalah Main Balik Video.
  4. Buat asal perubahan terkini.
  5. Tetapkan semula Windows 10 tanpa menghapus sebarang fail.

1] Kemas kini, Rollback atau pasang semula pemacu Paparan

Ada kemungkinan pemacu diperbaharui di latar belakang, dan oleh itu, pemasangan yang cacat mungkin menyebabkan masalah ini. Jika tidak, pemacu tidak serasi yang ketinggalan zaman mungkin juga mencetuskan masalah yang sama. Terakhir, pemasangan yang rosak atau tidak betul akan melakukan perkara yang sama.

Ada yang tidak kena dengan unjuran

Pemacu Paparan adalah tulang belakang ciri ini pada Windows 10. Anda boleh mengemas kini Pemacu Grafik atau rollback atau memasangnya semula. Tindakan ini dapat dilakukan dari Device Manager di bawah bahagian Display adapter.

Anda juga boleh cuba mengemas kini, memutar balik, atau memasang semula pemacu Rangkaian. Mereka boleh didapati di bawah bahagian Adaptor Rangkaian.

3] Gunakan penyelesai masalah Penyesuai Rangkaian

Masalahnya juga boleh disebabkan oleh masalah dengan tetapan Penyesuai Rangkaian. Anda boleh menggunakan penyelesai masalah Penyesuai Rangkaian untuk menyelesaikan ralat.

4] Gunakan penyelesai masalah Main Balik Video

Di dalam aplikasi Tetapan untuk Windows 10, arahkan ke Kemas kini & keselamatan> Selesaikan masalah.

Dan jalankan Penyelesai Masalah untuk Main balik Video.

Ini akan secara automatik mengesan dan menyelesaikan masalah yang anda hadapi di komputer anda.

4] Buat asal perubahan terkini

Sekiranya Unjuran berfungsi lebih awal dan setelah beberapa perubahan perisian atau perkakasan yang anda buat, ciri ini tidak berfungsi dan membuang Sesuatu yang tidak kena dengan ralat unjuran , ada sesuatu yang boleh anda lakukan mengenainya.

Memasang perisian baru mungkin mengubah konfigurasi unjuran.

Oleh itu, anda harus membuat asal semua perubahan ini dan periksa sama ada ia menyelesaikan masalah anda. Untuk itu, nyahpasang perisian baru yang dipasang atau alih keluar perkakasan yang anda masukkan ke komputer anda dengan selamat. Pastikan sebarang perkakasan yang anda keluarkan adalah semasa komputer dimatikan.

5] Tetapkan semula Windows 10 tanpa memadam fail

Dalam beberapa kes, sebagai pilihan terakhir, menetapkan semula Windows 10 tanpa menghapus sebarang fail telah membantu menyelesaikan masalah ini. Semasa melakukan reset, pastikan anda Menyimpan semua fail peribadi.

Ini semestinya menjadikan ciri unjuran berfungsi di komputer anda.

Kesalahan berlaku dengan ralat unjuran