Cakera tidak mempunyai ruang yang cukup untuk menggantikan kelompok yang tidak baik

Sekiranya semasa anda menjalankan Utiliti Pemeriksa Disk terbina dalam komputer Windows anda, ChkDsk memaparkan mesej ralat semasa mencari kluster buruk - Berlaku ralat membaca cakera , Cakera tidak mempunyai ruang yang cukup untuk menggantikan kluster yang tidak baik , maka siaran ini mungkin bantu anda. Mesej ini menunjukkan bahawa pemacu anda mempunyai sektor buruk dan tidak ada sektor bebas buruk percuma untuk mengalihkan sektor buruk ke. Mempunyai banyak sektor yang tidak baik dapat bermaksud bahawa cakera keras anda mungkin bermasalah dan berpotensi mogok setiap saat.

Cakera tidak mempunyai ruang yang cukup untuk menggantikan kelompok yang tidak baik

Mesej ini biasanya muncul semasa anda menjalankan chkdsk / f / r . Sekiranya anda melihat mesej ini, jika mungkin adalah idea yang baik untuk membuat sandaran data anda ke cakera keras luaran, kerana cakera keras anda mungkin gagal. Dalam kes ini, mungkin anda perlu memberi proses lebih banyak masa untuk menyelesaikannya. Sekiranya perlu jalankan chkdsk / f / r sekali lagi.

Sekiranya ini tidak membantu, anda boleh menggunakan perisian percuma yang disebut Victoria untuk memperbaiki kelompok yang tidak baik. Ini adalah maklumat HDD dan utiliti diagnostik yang kuat.

Victoria adalah alat berkuasa percuma untuk memantau dan menyelesaikan sebarang masalah dengan cakera keras. Setelah anda memuat turunnya, ekstrak kandungannya dan kemudian jalankan vcr447.exe sebagai pentadbir.

Apabila alat dibuka, pastikan anda berada di tab Standard . Di panel sebelah kanan atas, pilih Pemacu yang menyebabkan masalah dan kemudian arahkan ke tab SMART .

Di bawah senarai dan skor yang dikemas kini, cari skor untuk Kiraan sektor yang diperuntukkan semula. Sekiranya Tresh melebihi 10, anda mungkin menghadapi beberapa masalah pada cakera keras anda. Sekiranya pemacu anda melaporkan nilai Raw lebih daripada 1, atau nilai 196, atau 199, anda mempunyai pemacu yang gagal. 197 & 198 adakah ralat yang dihasilkan Windows? Sekiranya petunjuk Kesihatan menunjukkan 5 titik hijau, anda pasti gembira!

Cakera tidak mempunyai ruang yang cukup untuk menggantikan kelompok yang tidak baik

Di bawah bahagian SMART MONITOR di sudut kanan atas, periksa status kesihatan cakera keras anda. Sekiranya ia mengatakan, Bagus, anda boleh pergi. SMART, bagaimanapun, tidak berfungsi dengan peranti Penyimpanan USB.

Sekiranya anda menemui masalah di bahagian SMART, arahkan ke tab Ujian dan tekan butang Imbas / Mula . Imbasan akan bermula, dan ia akan menandakan kluster pada cakera keras anda mengenai berapa lama masa yang diperlukan untuk membaca kluster. Semua amaran dan kesalahan akan dijumpai di log di bahagian bawah tetingkap.

Anda juga boleh menyesuaikan LBA Mula dan LBA TAMAT, untuk menyempitkannya ke kluster tertentu.

Sekiranya terdapat kluster buruk, pilih butang Remap radio dan setelah pengimbasan selesai, lakukan operasi CHKDSK sekali lagi dan jika anda masih menghadapi ralat, pilih Segarkan dan imbas lagi. Ia akan memperbaiki tahap yang tinggal.

Anda boleh memuat turun versi terbaru Victoria dari sini . Anda perlu tahu bahawa aplikasi HDD Victoria tidak lagi disokong dan tidak dikemas kini.

Sekiranya ini tidak membantu sama sekali, maka anda perlu memikirkan dengan serius untuk mengganti Hard Disk anda .

Original text