Betulkan ralat Kemas kini Windows 0x80070bc2 pada Windows 10

Sekiranya anda menemui kod ralat 0x80070bc2 pada peranti Windows 10 anda semasa cuba memasang kemas kini Windows, maka siaran ini bertujuan untuk membantu anda. Dalam catatan ini, kami akan memberikan penyelesaian yang sesuai yang boleh anda cuba atasi masalahnya.

Ralat Kemas kini Windows 0x80070bc2

Betulkan ralat Kemas kini Windows 0x80070bc2

Sekiranya anda menghadapi ralat Kemas kini Windows 0x80070bc2 ini , anda boleh mencuba penyelesaian yang disyorkan kami mengikut urutan yang ditunjukkan di bawah untuk menyelesaikan masalah ini.

  1. Jalankan Penyelesai Masalah Kemas kini Windows
  2. Kosongkan cache Kemas Kini Windows
  3. Muat turun kemas kini secara manual dari Microsoft Update Catalog
  4. Muat turun ISO Windows 10 secara langsung atau gunakan Alat Penciptaan Media.

Mari kita lihat penerangan proses yang terlibat mengenai setiap penyelesaian yang disenaraikan.

1] Jalankan Penyelesai Masalah Kemas kini Windows

Penyelesaian ini menghendaki anda menjalankan Penyelesai Masalah Pembaruan Windows terbina dalam dan melihat apakah itu membantu menyelesaikan masalah tersebut.

Kemas kini Windows gagal dipasang atau tidak akan dimuat turun di Windows 10

2] Kosongkan cache Kemas Kini Windows

The folder Software Distribution dalam Windows 10 sistem operasi adalah folder yang terletak di direktori Windows dan digunakan untuk sementara menyimpan fail yang mungkin diperlukan untuk memasang Windows Update pada komputer anda.

Kosongkan kandungan folder Pengedaran Perisian dan lihat apakah itu membantu menyelesaikan masalah ralat Kemas kini Windows 0x80070bc2 . Jika tidak, teruskan dengan penyelesaian seterusnya.

3] Muat turun kemas kini secara manual dari Microsoft Update Catalog

Penyelesaian ini memerlukan anda memuat turun secara manual dari Katalog Kemas Kini Microsoft, kemas kini yang gagal dipasang dan seterusnya mencetuskan Ralat Kemas Kini Windows 0x80070bc2 dan kemudian pasang kemas kini pada PC Windows 10 anda.

4] Muat turun ISO Windows 10 secara langsung atau gunakan Alat Pembuatan Media

Penyelesaian ini memerlukan anda memuat turun fail imej Windows 10 ISO secara langsung dari laman web Microsoft. Setelah anda memuat turun ISO ke lokasi (lebih baik desktop) pada peranti anda, klik dua kali gambar ISO untuk memasangnya sebagai pemacu maya kemudian klik dua kali fail setup.exe untuk memulakan proses peningkatan di tempat.

Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan Pembantu Kemas Kini Windows 10 untuk memasang Pembaruan Ciri.

Sebarang penyelesaian ini sesuai untuk anda!