Masalah akaun Microsoft, Kami memerlukan anda memperbaiki akaun Microsoft anda

Semasa anda terus masuk dengan akaun Microsoft anda, Windows 10, kadang-kadang memunculkan kesalahan membaca mesej - Masalah akaun Microsoft, Kami memerlukan anda memperbaiki akaun Microsoft anda di Windows. Nampaknya tidak ada sebab khusus mengapa ia berlaku sedikit jika anda mencari jalan keluar untuk masalah ini, teruskan membaca lebih lanjut.

Masalah akaun Microsoft, Kami memerlukan anda memperbaiki akaun Microsoft anda

Masalah akaun Microsoft, Kami memerlukan anda memperbaiki akaun Microsoft anda

Anda boleh melakukan perkara berikut untuk menyelesaikan masalah anda:

  • Pilih Kata Laluan melalui PIN untuk log masuk
  • Matikan Pengalaman yang dikongsi
  • Jalankan Penyelesai Masalah Akaun Microsoft
  • Lumpuhkan pemberitahuan Pusat Tindakan
  • Dan lain-lain.

1] Pilih Kata Laluan melalui PIN untuk log masuk

Windows 10 menawarkan kedua-dua pilihan kepada penggunanya - gunakan Kata Laluan atau PIN untuk mengamankan sistem operasi mereka, tetapi banyak pengguna lebih suka menggunakan PIN. Sangat mudah dan senang diingat, daripada kata laluan yang panjang. Namun, beberapa pengguna melaporkan bahawa ada masalah dengan PIN yang menyebabkan mesej ralat di atas muncul. Cukup mengganti PIN dengan kata laluan biasa diketahui dapat mengatasi masalah ini. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai perkara ini, anda boleh merujuk catatan awal kami - pilihan Log masuk Windows 10.

3] Matikan Pengalaman yang dikongsi

Secara lalai, fitur Pengalaman bersama diaktifkan di Windows 10, dan peranti anda dikonfigurasi untuk berkongsi atau menerima dari peranti anda sendiri sahaja. Dengan melumpuhkannya, banyak pengguna dapat menyelesaikan masalah tersebut.

Klik Mula dan pilih Tetapan . Kemudian, pilih Sistem dan tatal ke bawah ke Pengalaman Bersama . Di sini anda akan melihat suis yang membolehkan anda menukar ciri Kongsi merentas peranti ke posisi Hidup atau Mati Matikan ciri ini dengan menukar suis ke posisi Mati. Lihat apakah masalahnya diselesaikan.

Terdapat beberapa perkara lain yang boleh anda lakukan:

  1. Anda boleh menjalankan Penyelesai Masalah Akaun Microsoft dan melihat apakah itu sesuai untuk anda
  2. Log keluar dan log masuk dengan kata laluan Akaun Tempatan anda atau kata laluan Akaun Microsoft sekali lagi . Mungkin itu adalah gangguan sementara.
  3. Sekiranya anda tidak menggunakan Akaun Microsoft untuk log masuk, buatlah, gunakan dan lihat.
  4. Anda boleh mematikan pemberitahuan Pusat Tindakan. Tetapi ini bukan penyelesaian seperti itu. Anda hanya menyembunyikan pemberitahuan pop timbul.
  5. Anda juga dapat mengesahkan identiti anda di PC ini. Sekiranya anda telah mengaktifkan pengesahan dua langkah dalam akaun e-mel, ada kemungkinan besar terdapat kesalahan seperti itu pada komputer Windows 10.

Untuk mengesahkan identiti anda, buka Tetapan> Akaun. Di bawah Maklumat Anda , anda akan melihat Sahkan identiti anda pada pautan PC ini . Klik Verifikasi dan ikuti arahan di skrin. Anda mesti memasukkan ID E-mel atau Nombor Telefon anda untuk menerima kod. ID e-mel dan nombor telefon ini harus sama dengan yang anda masukkan semasa membuat akaun Outlook atau Hotmail.

Mudah-mudahan sesuatu dapat menyelesaikan masalahnya!

Pembacaan berkaitan : Anda perlu memperbaiki Akaun Microsoft anda untuk aplikasi pada peranti lain agar dapat melancarkan aplikasi dan meneruskan pengalaman mengenai kesalahan peranti ini.