Scrabble terbaik untuk Windows 10

Permainan Scrabble lama yang baik mempunyai pangkalan pengguna yang tiada tandingannya, yang sama ada di dalam atau dalam talian, tidak dapat dikongsi oleh permainan serupa lainnya. Scrabble adalah permainan di mana kita perlu menyusun jubin huruf bersama-sama untuk membuat kata-kata. Permainan klasik ini mempunyai berjuta-juta peminat, dan hampir setiap orang yang menulis atau sastera telah memainkannya. Akhir-akhir ini, permainan ini mempunyai salah satu pengikut terbesar di kalangan intelektual media sosial. Namun, hanya sedikit yang mengetahui bahawa permainan ini dapat dimuat ke PC Windows anda sebagai aplikasi desktop, menjadikan hidup anda lebih mudah.

Permainan Scrabble untuk Windows 10

Berikut adalah senarai permainan Scrabble terbaik untuk Windows 10 PC.

1] Perkataan dengan Rakan

Permainan Scrabble untuk Windows 10

Saya tidak pasti sama ada saya harus memanggilnya permainan Scrabble yang paling terkenal dalam talian, tetapi kebanyakan rakan Facebook saya terus menghantar untuk mengajak rakan permainan rawak untuk memainkannya. Saya berkawan dengan banyak orang asing dalam talian setelah dijemput untuk permainan ini. Walaupun versi baru Words with Friends 2 telah dilancarkan dengan peningkatan yang ketara, yang asli tetap digemari pengguna. Sebaliknya, dua perkara yang tidak ditawarkan versi kedua ialah menyambungkan tetingkap sembang khusus di Facebook dan aplikasi desktop.

Words with Friends membolehkan pemain membuat cabaran terhadap sesiapa sahaja dalam senarai rakan Facebook dan juga sesiapa sahaja yang ID mereka diketahui oleh mereka. Jelas, bagi orang itu boleh menerima cabaran atau tidak.

Papan mempunyai kedudukan di mana jika kita meletakkan jubin, itu akan menggandakan atau menggandakan skor untuk huruf atau kata tertentu. Mereka ditandakan sebagai DL, TL, DW, dan TW.

Bahagian terbaik mengenai Words with Friends adalah membantu untuk bersosial dengan orang asing di seluruh negara. Sebaik-baiknya, kebanyakan kita berada di Facebook, tetapi kita tidak dapat berhubung dengan orang-orang secara rawak. Words with Friends terus mendorong kami untuk menantang lawan secara rawak untuk mendapatkan mata, dan ketika kami berhubung melalui permainan, tetingkap sembang yang bersebelahan adalah yang membantu kami memperkenalkan diri. Dapatkan permainan ini dari kedai Microsoft di sini.

2] Fundox

Fundox

Dari semua aplikasi Scrabble yang pernah saya mainkan, Fundox menawarkan yang maksimum bagi mereka yang ingin belajar bermain dengan kata-kata. Walaupun tidak berkongsi pangkalan pengguna Words dengan Rakan, mungkin kerana ia bukan aplikasi sosial, Fundox membantu menganalisis kata-kata yang dibuat pada helaian kemudian dan juga memaparkan perincian semasa bermain.

Permainannya klasik, tidak ada kelebihan mata untuk sebarang huruf (atau lebih baik katakan satu titik tetap untuk setiap huruf), hanya pembuatan kata biasa seperti pada papan Scrabble biasa. Aplikasi ini membolehkan sehingga 4 pemain bertanding. Salah satu pemain ditunjuk sebagai Kapten, dan dia memutuskan tujuan permainan yang merupakan sejumlah titik tepu. Cth 30 atau 50 mata. Sesiapa yang mencapai matlamat itu terlebih dahulu memenangi permainan.

Walau bagaimanapun, pemarkahan dan permainan bukanlah yang penting untuk permainan. USP adalah kita dapat memeriksa bagaimana kita bermain dan menganalisis. Scrabble selain permainan yang menyeronokkan adalah perbendaharaan kata yang baik dan itulah sesuatu yang ingin anda pelajari, Fundox adalah pilihan terbaik. Muat turun permainan dari kedai Microsoft di sini.

3] Sambungan Kata

Kata hubung

Varian Scrabble biasa, ConnectWords tidak mempunyai jubin yang telah ditentukan seperti yang kita harapkan. Kami hanya membuat kata-kata dengan memasukkan huruf yang kami miliki secara berurutan, seperti aplikasi yang dibuat berdasarkan prinsip "Banana Scrabble." Walaupun utamanya permainan pemain tunggal, penilaian menunjukkan ia cukup popular, mungkin kerana orang menyukai perkara yang mudah.

ConnectWords mempunyai antara muka yang lembut, putih marmar, dan mengira titik di sebelahnya. Siapa yang menjaringkan ambang pertama menang. Antaramuka terus bertambah luas apabila pemain membentuk lebih banyak perkataan. Dapatkan aplikasi dari kedai Microsoft di sini.

4] Arena SpeedWords

Arena SpeedWords

Permainan lain dari pembuat ConnectWords, SpeedWords Arena hanya Banana Scrabble yang dibawa ke aplikasi. Walau bagaimanapun, permainan berdasarkan masa dan bukan berdasarkan mata. Sesiapa yang mendapat markah lebih banyak sehingga pemasa mencatat kemenangan. Tetapi anda tidak perlu menunggu saingan anda menyelesaikan gilirannya kerana selalu giliran anda. Pada dasarnya, anda seharusnya bermain sebanyak mungkin dalam jangka masa tertentu, dan kemudian mereka mengira skor.

Permainan ini membolehkan skor lebih tinggi dengan membuat kata-kata bintang bonus. SpeedWords Arena boleh didapati di kedai Microsoft di sini.

5] Cabaran Wordsock

tingkap scrabble 10

Permainan Scrabble yang cukup sederhana, bahagian yang baik adalah papannya adalah segi empat sama. Yup, ia membenarkan pilihan berbilang pemain, tetapi aplikasi itu tidak sesuai. Pada dasarnya, yang terbaik yang dapat anda fikirkan adalah sebagai permainan cepat namun sederhana yang dapat dimainkan di mana sahaja. Oleh itu, jika anda terperangkap dalam lalu lintas atau menunggu dalam barisan dan perlu memenuhi keinginan anda untuk bermain Scrabble, ini adalah aplikasi yang tepat. Walaupun tidak memiliki pilihan untuk menggandakan atau menggandakan skor anda, skor setiap huruf bervariasi. Wordsock Challenge boleh didapati di kedai Microsoft di sini.

Beritahu kami jika kami terlepas Scrabble kegemaran anda untuk Windows 10.