Aplikasi Windows 10 Mail tidak diselaraskan atau berfungsi secara automatik

Kadang-kadang anda mungkin mengalami masalah penyegerakan dengan aplikasi Mail dan Calendar pada peranti Windows 10 anda ketika tidak dapat mengambil kandungan dari Outlook.com . Mungkin anda baru sahaja menyiapkan akaun anda di aplikasi Mail dan Kalendar, dan anda melihat mesej ralat " Belum diselaraskan " atau " Kami tidak menemui apa-apa untuk ditunjukkan di sini " . Dalam catatan ini, kami akan melihat bagaimana menyelesaikan masalah penyegerakan dan memuat turun e-mel lama dari akaun anda.

Aplikasi Windows 10 Mail tidak disegerakkan

Sekiranya aplikasi Windows 10 Mail anda tidak diselaraskan secara automatik dengan Outlook.com, berikut adalah beberapa langkah penyelesaian masalah yang akan membantu anda menyelesaikan masalah penyegerakan.

Apabila ada masalah penyegerakan yang dialami, sangat disarankan untuk mengemas kini aplikasi Outlook Mail dan Windows 10. Kadang kala, masalah tersebut ditangani dalam kemas kini kumulatif yang dilancarkan oleh Microsoft, oleh itu pastikan bahawa anda mempunyai semua versi terbaru dari OS dan aplikasi Mel dipasang.

Anda mungkin juga ingin membuka Tetapan> Privasi> Kalendar terlebih dahulu dan memastikan bahawa aplikasi Izinkan akses tetapan kalendar saya dihidupkan. Setelah melakukan ini, pastikan anda telah menetapkan tetapan penyegerakan di aplikasi Mail dengan betul.

Sekarang, jika anda telah membuat akaun pada aplikasi Mail dan Kalendar untuk pertama kalinya, Sistem Operasi harus mengambil e-mel dan entri kalendar dari pelayan mel anda, yang mungkin memerlukan sedikit masa kerana ukuran dan jenis kandungan. Sekiranya anda masih menghadapi masalah walaupun selepas 30 minit, anda boleh mencuba langkah-langkah berikut untuk menyelesaikan masalah penyegerakan.

1. Dalam aplikasi Mel, pilih Tetapan dan kemudian pilih Urus Akaun . Pilih akaun yang anda mahu segerakkan.

Selesaikan masalah penyegerakan antara aplikasi Outlook Mail dan Outlook.com

2. Seterusnya, pilih Ubah tetapan penyegerakan kotak surat dari pilihan yang tersedia.

3. Di daun seterusnya, di bawah menu dropdown Muat turun e-mel dari , pilih bila-bila masa . Begitu juga, di bawah menu Muat turun kandungan baru , pilih semasa item tiba sebagai pilihan lalai. Juga, periksa bahawa pilihan penyegerakan untuk E-mel & Kalendar dihidupkan di sini.

Aplikasi Windows 10 Mail tidak disegerakkan

4. Klik Selesai dan kemudian tekan Simpan untuk memasukkan tetapan anda.

Sekarang, perlu sedikit masa untuk mendapatkan kandungan lama dari pelayan e-mel dan menyegerakkan yang sama dalam akaun e-mel berdaftar anda di aplikasi Outlook Mail.

Kadang-kadang, anda tidak dapat memilih pilihan Ubah tetapan penyegerakan kotak surat kerana ia menjadi kelabu. Nah, ini sementara kerana akaun mungkin berada dalam beberapa operasi penyegerakan pada masa itu, yang menghalang anda daripada mengakses tetapan penyegerakan atas alasan keselamatan. Anda boleh mencuba semula setelah beberapa ketika pilihan kembali digunakan.

Akhirnya, anda mungkin ingin memeriksa sama ada perisian keselamatan anda menghalang penyegerakan daripada berlaku.

Lihat siaran ini jika anda menerima ralat 0x80040154 dalam aplikasi Mail & Calendar, dan ini salah satu aplikasi Windows 10 Mail and Calendar anda sedang beku atau tidak berfungsi.

Sekiranya anda pengguna Microsoft Outlook , maka catatan ini akan menunjukkan kepada anda cara memperbaiki akaun Outlook jika Outlook anda tidak diselaraskan.

Original text