Apa itu Alat Utiliti Ielowutil.exe atau IE Low MIC

Kehadiran ielowutil .exe di bar tugas Windows banyak membingungkan . Adakah proses yang sah atau perisian hasad? Proses ielowutil .exe adalah Alat Utiliti MIC Rendah Internet . MIC bermaksud Medium Integrity Cookie, dan ia merupakan sebahagian daripada Microsoft Internet Explorer.

ielowutility.exe atau IE Low MIC Utility Tool

Alat Utiliti IE Low MIC atau ielowutil .exe

Proses ielowutil .exe adalah proses Microsoft yang sah yang merupakan sebahagian daripada Internet Explorer. Ini adalah fail sistem, terletak di folder C: \ Program Files \ Internet Explorer. Pada Windows 8 x64 saya, ukurannya sekitar 220 KB. Sekiranya anda membuka Properties, anda akan melihatnya digambarkan sebagai Internet Utilitas Rendah Mic .

Utiliti MIC Internet Rendah adalah proses broker yang mengendalikan operasi yang memerlukan pemprosesan panggilan API proses integriti rendah dan sederhana Proses ini membantu meningkatkan keselamatan dan mengurangkan vektor serangan malware. Dalam Internet Explorer 8 dan versi yang lebih baru, proses ini bertindak sebagai proses pembantu untuk Mod Perlindungan Internet Explorer.

Mod yang Dilindungi IE memisahkan data sementara / berterusan yang disimpan oleh IE dari IE LUA (Akaun Pengguna Terhad) biasa dan IE yang meningkat. Ini untuk mengelakkan laluan suntikan silang IE, menjaga keselamatan pengguna. Walau bagaimanapun, salah satu masalah keserasian aplikasi yang paling ketara yang tersisa dengan Mod Perlindungan Internet Explorer dan seni bina berintegriti rendah adalah berkongsi data kuki antara proses integriti rendah dan lebih tinggi, kata MSDN.

Oleh itu, jika anda melihat ielowutil .exe di Windows Taskbar anda, tidak perlu risau.

Utiliti Rendah Mic Internet telah berhenti berfungsi

Sekiranya anda melihat kotak mesej kerap muncul dengan mesej Internet Low-Mic Utility telah berhenti berfungsi, maka kemungkinan penyebabnya adalah salah satu alat tambah yang anda pasang. Jalankan IE dalam mod No addons. Sekiranya anda tidak menerima sebarang kesalahan, maka anda mungkin ingin melihat senarai add-on yang terpasang dan melumpuhkan tema secara selektif sehingga anda menemui pelakunya. Sebaik sahaja anda menemui pelakunya yang menyinggung perasaan, hapus pemasangan alat tambah itu. Sekiranya ini tidak membantu menetapkan semula IE dan lihat apakah ia membantu.

ielowutility.exe atau IE Low MIC Utility Tool