Apakah folder SYSTEM.SAV di Windows 10?

Penyimpanan Utama atau Partisi, di mana Windows dipasang, adalah lokasi untuk banyak perisian, termasuk pemulihan sistem. Walaupun fail ini adalah folder biasanya tersembunyi, tetapi jika anda berjaya melihatnya, dan tiba-tiba cari folder SYSTEM.SAV maka jangan terkejut. Fail-fail ini selamat, tetapi tidak dibuat oleh Microsoft. Dalam catatan ini, kita akan belajar mengenai folder SYSTEM.SAV di Windows 10.

Apakah folder SYSTEM.SAV di Windows 10?

Folder SYSTEM.SAV di Windows 10

Semasa meneliti forum, beberapa komentar menunjukkan bahawa ia berkaitan dengan System Recovery Manager dari HP, dan folder ini digunakan untuk memasang perisian dari kotak tersebut, yaitu aplikasi yang telah diinstal sebelumnya atau ketika anda memulihkan PC menggunakan recovery manager.

Yang mengatakan ketika mencari di forum HP, saya jelas dapat mencari catatan yang membincangkan kegagalan pengurus pemulihan, dan folder System.SAV dengan fail log.

Walaupun anda mungkin menghapusnya, tidak digalakkan untuk menghapusnya. Salah satu catatan forum di HP dengan jelas mengatakan-

Jangan padamkan fail yang berkaitan dengan pemulihan sistem! Jangan padamkan item: $ RECYCLE.BIN, boot, hp, preload, Recovery, RecoveryImage, system.sav, bootmgr, BT_HP.FLG, CSP.DAT, DeployRp, HP_WSD.dat, HPSF_Rep, bahasa, atau RPCONFIG! Melakukannya dapat mengelakkan pemulihan sistem pada masa depan dari cakera keras. Sekiranya anda tidak pasti, jangan padamkan fail tersebut.

Pemulihan HP semestinya membuat folder ini semasa proses pemulihan untuk mengembalikan PC ke keadaan yang sama seperti ketika seseorang membelinya. Folder mengandungi fail konfigurasi, utiliti, yang semuanya berguna untuk pulih menggunakan alat HP.

Baca : Apa itu Partition Reserved System?

Yang mengatakan, adalah kenyataan bahawa ia menempati terlalu banyak ruang. Oleh itu, jika anda merancang untuk menghapusnya, pastikan anda mempunyai persediaan pemulihan sistem yang berfungsi, dan kemudian teruskan dan hapus.

Terakhir, ada cara untuk membuat lebih banyak ruang dalam pemacu utama anda. Storage Sense adalah ciri hebat di Windows 10, yang secara berkala dapat memeriksa dan mengeluarkan fail dari folder seperti muat turun dan folder sampah lain.

Apakah folder SYSTEM.SAV di Windows 10?