Adakah kunci Windows 10 murah sah? Adakah mereka bekerja?

Terdapat beberapa laman web di internet yang mendakwa menjual kunci Windows 10 yang asli dengan harga nominal. Bagaimana mereka mendapat kunci Windows 10 seperti itu dengan lebih sedikit? Adakah kunci pasaran kelabu seperti itu sah dan selamat? Adakah mereka bekerja? Dalam catatan ini, kita akan membincangkan aspek kunci Windows 10 yang murah ini.

kunci Windows 10 yang murah

Kos Windows 10 di Kedai Microsoft adalah sekitar $ 199 untuk Windows 10 Pro dan $ 139 untuk Windows 10 Home.

Tetapi beberapa laman web, mengenal pasti negara di mana kunci Windows 10 murah tersedia. Mereka kemudian membeli beberapa kunci dengan harga rendah seperti $ 10 atau $ 20 !

Kekunci Windows 10 ini mungkin kelihatan sah, tetapi tidak. Microsoft telah menetapkan harga OS Windows 10 dengan harga yang berbeza di negara yang berbeza. Terdapat sebab mengapa Microsoft mempunyai harga yang berbeza untuk negara yang berbeza. Sebab-sebab ini berdasarkan kekuatan mata wang negara-negara dan beberapa faktor lain. Selain itu, undang-undang berbeza untuk pembelian digital di negara yang berbeza.

Adakah kunci Windows 10 murah sah?

Tidak sah membeli kunci Windows 10 yang murah dari laman web seperti itu. Microsoft tidak menyokongnya dan akan mengemukakan tuntutan ke atas orang-orang di belakang laman web tersebut sekiranya mengetahui laman web yang menjual kunci tersebut dan secara besar-besaran menyahaktifkan semua kunci bocor tersebut.

Bagaimana mereka menjual kunci Windows dengan harga yang rendah?

Kekunci Windows 10 yang murah adalah:

  1. Kunci yang dibeli dari negara di mana harga lebih rendah
  2. Kekunci MAK atau KMS
  3. Kekunci OEM
  4. Kekunci terpakai
  5. Kunci untuk Pelajar & kumpulan lain
  6. Versi cetak rompak.

Salah satu kaedah adalah membeli dari negara yang mata wangnya lebih lemah dan menjualnya ke negara lain di mana mata wangnya lebih kuat. Itu kelihatan sah tetapi tidak.

Jangan terperangkap di mana anda mendapat kunci Windows dengan membayar serendah $ 5 hingga $ 10. Itu biasanya adalah kunci MAK atau KMS. Kekunci MAK digunakan untuk mengaktifkan sejumlah peranti tertentu. Kiraannya telah dikonfigurasikan sebagai perjanjian antara Microsoft dan Enterprise. Juga, Perusahaan menggunakan kunci KMS menggunakan yang mereka perlukan untuk mengkonfigurasi pelayan dalaman menggunakan Perkhidmatan Perlesenan Perisian Microsoft. Kekunci seperti itu dibeli secara pukal dan kemudian dijual dalam talian dengan murah.

Kunci OEM yang bocor juga dibeli oleh beberapa laman web yang kemudian menjual puluhan salinan kepada orang yang tidak curiga.

Kekunci terpakai atau terpakai juga boleh menemui jalan kelabu ini. Ini semua mungkin berlaku.

Microsoft menawarkan kunci kepada pelajar, guru, dan kumpulan lain secara percuma atau dengan potongan harga. Kekunci seperti itu juga dapat masuk ke pasaran kelabu ini.

Kemudian ada keretakan dan tambalan yang ada juga, tetapi tidak sah. Anda harus mengetahui perkara itu dan menjauhkan diri dari mereka. Ini mungkin menjejaskan komputer anda.

Baca : Berapa lama anda boleh menggunakan Windows 10 tanpa Pengaktifan?

Adakah kunci Windows 10 yang murah berfungsi?

Sekiranya anda telah membeli kunci Windows 10 yang murah dari laman web mana pun selain daripada laman web Microsoft dan rakan kongsi, anda harus memastikan bahawa kunci tersebut dijual secara sah. Microsoft menjelaskan bahawa laman web mana yang merupakan laman web rakan kongsi dan undang-undang mereka. Anda harus selalu membeli kunci lesen Windows 10 yang sah atau sah. Beli hanya dari Microsoft atau laman rakan rasmi mereka.

Kunci akan berfungsi selagi tidak ditangkap. Setelah Microsoft mengetahui bahawa kunci tersebut tidak sah, mereka akan menunjukkan kepada anda mesej bahawa anda mungkin telah membeli kunci yang tidak sah. Anda boleh terus menggunakannya walaupun setelah menerima mesej, tetapi kebanyakan elemen perisian asli disekat. Dan akan ada tanda air di mana-mana yang mengatakan "," Salinan Windows ini tidak asli. " Selain itu, anda mungkin juga menerima notis undang-undang dari Microsoft.

Baca : Bagaimana untuk memeriksa sama ada Kunci Windows Asli atau Sah?

Amazon dan eBay juga menjual kunci dengan harga rendah, tetapi mungkin atau tidak mungkin menyalahi undang-undang. Mungkin ada orang atau entiti yang menjual kunci Windows 10 asli di laman web eCommerce tersebut. Anda harus memastikan bahawa anda tidak tertipu untuk membeli kunci Windows 10 yang tidak sah. Sekiranya harganya kelihatan terlalu rendah jika dibandingkan dengan kos utama di negara anda, mungkin merupakan penjual yang tidak menentu. Sekiranya anda membeli di laman web ini, pastikan bahawa anda membeli dari Microsoft rasmi atau akaun rakan kongsi mereka.

Ringkasan

Kunci Windows 10 yang murah mungkin tidak berfungsi sejak awal, atau mungkin berfungsi untuk sementara waktu dan kemudian berhenti, atau jika anda bernasib baik, ia mungkin akan berfungsi lama! Tetapi ketahui bahawa kunci yang anda gunakan mungkin tidak sah. Oleh sebab itu, kami mengesyorkan agar anda selalu membeli kunci produk Windows 10 asli dari Kedai Microsoft atau salah satu Rakan kongsi rasmi mereka.

Jangan jatuh muslihat. Kunci Windows 10 murah yang anda beli di laman web pihak ketiga kemungkinan tidak sah. Kunci pasaran kelabu ini berisiko terjebak, dan setelah berjaya ditangkap, sudah berakhir. Sekiranya nasib menyebelahi anda, anda mungkin memerlukan sedikit masa untuk menggunakannya. Anda mungkin tidak dapat dikesan selama seminggu, bulan, atau tahun, atau mungkin juga seumur hidup - dan itu adalah pilihan yang harus anda buat.

Pandangan, fikiran, komen, pemerhatian anda?

kunci Windows 10 yang murah