Betulkan: Tidak ada suara di penyemak imbas Chrome pada Windows 10

Kami tidak dapat menafikan bahawa Google Chrome adalah penyemak imbas web paling popular yang ada sekarang. Untuk melepasi Internet Explorer tidak diragukan lagi pencapaian yang luar biasa, tetapi itu tidak bermakna Chrome tanpa masalahnya. Tidak mempunyai suara atau audio adalah salah satu daripadanya!

Tiada suara di Chrome

Anda lihat, banyak pengguna Chrome menemui masalah di mana penyemak imbas gagal memainkan bunyi. Bagi kebanyakan orang, kaedah termudah untuk menyelesaikan masalah ini adalah dengan menghidupkan semula penyemak imbas atau keseluruhan sistem operasi Windows 10. Tetapi itu tidak selalu berjaya!

Masalahnya boleh mengecewakan, terutamanya apabila seseorang menganggap bahawa aplikasi lain mempunyai suara, dan hanya Chrome sahaja yang bertindak.

Sekiranya anda tidak menghadapi masalah dalam Chrome, berikut adalah beberapa perkara yang mungkin ingin anda cuba. Tetapi sebelum anda memulakan-

  1. Pastikan pemacu OS dan Suara Windows anda terkini
  2. Pastikan anda tidak membisukan suara pembesar suara di PC anda
  3. Jalankan Pemecah Masalah Pemutaran Audio dari Halaman Penyelesai Masalah.
  4. Jalankan AdwCleaner untuk memeriksa sama ada penyemak imbas anda telah dirampas.

1] Periksa kelantangan pembesar suara

Tiada suara di Chrome

Bukankah itu sesuatu? Untuk mengetahui apakah itu benar, klik kanan pada ikon Speaker, kemudian Buka Volume Mixer . Di sana anda akan melihat Chrome dan adakah ia ditolak atau tidak.

Catatan ini akan membantu anda sekiranya aplikasi tiada di Volume Mixer.

2] Kosongkan cache dan kuki

Tidak semua orang mengetahui perkara ini, tetapi untuk membersihkan cache dan atau kuki adalah kaedah terbaik untuk menyelesaikan kebanyakan masalah yang mungkin dihadapi oleh Chrome.

Untuk melakukan ini, klik pada titik menegak di sudut kanan atas. Pilih Lebih banyak alat > Hapus data penyemakan imbas. Akhirnya, pilih jumlah data yang anda puas dengan penjelasan, kemudian buat keajaiban anda .

3] Tetapkan semula tetapan di Chrome

Sekiranya anda tidak berminat untuk menyelesaikan semua masalah menyahpasang dan memasang semula penyemak imbas web, bagaimana pula dengan mengembalikan tetapan ke kedudukan lalai kilang? Itu cukup mudah, malas.

Untuk menetapkan semula tetapan Chrome, klik pada titik di sudut kanan penyemak imbas web. Pilih 'Tetapan', 'Lanjutan' dan kemudian 'Tetapkan semula.' Itu mesti melakukan muslihat itu, tetapi jika tidak, ada cara lain.

4] Pasang semula Chrome

Akhirnya, jika tidak ada yang berfungsi, anda mungkin perlu memasang semula Chrome. Mulakan dengan menutup Google Chrome dan semua kejadiannya. Anda boleh melakukannya dengan mengklik "X" di sudut kanan atas, atau untuk memastikan semuanya ditutup, klik kanan pada Taskbar., Kemudian pilih Pengurus Tugas.

Dari sini, cari semua keadaan Chrome dan klik pada End Task untuk menutupnya.

Selain itu, klik pada 'Mula' > 'Tetapan' > Aplikasi . Selepas itu, Pilih Google Chromes di bawah 'Aplikasi dan Ciri' dan klik butang Nyahpasang .

Akhirnya, muat turun Chrome dari web, dan kemudian pasangnya.

Tidak masalah jumlah masalah yang dihadapi Chrome, ia masih merupakan penyemak imbas web terbaik di luar sana, dan saya mengesyorkannya sehingga pilihan yang lebih baik muncul di radar dalam masa terdekat atau jauh.