Cara menggunakan Peta Apple pada komputer Windows 10 anda

Web dipenuhi dengan beberapa pilihan pemetaan, tetapi sekarang, Peta Apple adalah yang paling sukar digunakan melalui penyemak imbas web di Windows 10 . Ini kerana Apple memilih untuk tidak membuat portal web untuk alat pemetaannya, yang bermaksud, orang mempunyai sedikit pilihan selain membeli iPhone atau iPad. Sekarang, jika atas sebab tertentu anda hanya ingin menggunakan Peta Apple daripada yang lain, maka ada cara untuk mewujudkan impian anda. Seperti yang dinyatakan di atas, Apple tidak menyediakan portal web, oleh itu, seseorang harus menggunakan DuckDuckGo .

Anda lihat, orang-orang di DuckDuckGo menggunakan kerangka MapKit JS Apple untuk menyampaikan Peta Apple di laman webnya, dan ia berfungsi dengan baik, walaupun tidak sempurna, jadi ingatlah itu.

Cara menggunakan Peta Apple pada Windows 10

Peta Apple tidak tersedia di web dengan cara tradisional, tetapi jika anda tidak mempunyai masalah menggunakan DuckDuckGo, dan anda harus menggunakannya, maka anda akan berpeluang memanfaatkan apa yang ditawarkan oleh Apple.

Mari kita bincangkan perkara ini dengan lebih terperinci.

1] Lawati DuckDuckGo.com

Langkah pertama adalah menaip DuckDuckGo.com di bar URL penyemak imbas anda, dan tekan butang Enter.

Apa yang anda akan lihat ialah enjin carian yang semakin meningkat yang memandang serius privasi anda, tidak seperti Google. Berhati-hati dengan privasi adalah titik penjualan terbesar mesin pencari ini, jadi jika anda sangat mementingkan perkara seperti itu, dan anda seharusnya, maka periksa.

2] Mari ke Peta Apple

Cara menggunakan Peta Apple pada Windows 10

Setelah melayari laman web DuckDuckGo, cari sahaja lokasi yang ingin anda lihat di peta melalui mesin carian. Setelah selesai, klik bahagian Peta di bahagian atas pertanyaan carian, dan dengan segera ia akan membuka Peta Apple tepat di dalam penyemak imbas web anda.

Dari sini, pengguna mempunyai pilihan untuk terus mencari apa sahaja yang mereka mahukan, dan bahkan mengubah pandangan peta dari biasa ke satelit jika mereka menginginkannya. Kita harus katakan, Peta Apple telah jauh, tetapi jangan berharap ia melampaui Peta Google untuk beberapa waktu, jika pernah.

Penggunaan serupa dengan alat pemetaan lain; oleh itu, seseorang tidak boleh mengharapkan keluk pembelajaran sama sekali. Walau bagaimanapun, ada perkara yang perlu dipertimbangkan, dan mereka mungkin menentukan seberapa banyak anda mungkin memutuskan untuk menggunakan Peta Apple di Windows 10.

3] Kekurangan ciri utama

Peta Apple dalam penyemak imbas melalui DuckDuckGo tidak memberikan sepenuhnya kemampuan alat ini. Orang yang ingin merancang laluan tidak bernasib baik kerana sama sekali tidak akan memberi petunjuk. Tambahan pula, jika anda mencari restoran terdekat, tidak mungkin pada masa ini untuk mengklik restoran tersebut dalam usaha untuk melihat lebih banyak maklumat.

Semua yang kami sebutkan di atas dapat dilakukan dari aplikasi iOS dan versi macOS. Atas sebab-sebab yang pelik, versi penyemak imbas kurang.

Kami mengesyaki dengan masa; versi web akan setanding dengan aplikasi rasmi yang eksklusif untuk perkakasan Apple. Buat masa ini, jika anda pengguna Windows 10 yang benar-benar ingin menggunakan Peta Apple, maka anda harus bersedia membuat kompromi.