Cara memuat turun Windows Essentials untuk Windows 10

Saya telah lama menggunakan Movie Maker dan Galeri Foto Windows tetapi sayangnya, Windows Essentials kemudiannya menjadikan Windows Essentials , dihapus dari PC saya semasa memformatnya - dan sekarang kerana ia tidak lagi disokong, ia tidak lagi tersedia untuk dimuat turun dari Microsoft. Saya kehilangannya dengan teruk dan telah mencarinya dalam talian. Tetapi, seperti yang disebutkan, Microsoft telah menghentikan keseluruhan rangkaian Windows Essentials pada bulan Januari 2017. Suite ini merangkumi e-mel, pesanan segera, perkongsian foto, blogging, dan perisian kawalan ibu bapa.

Oleh itu, mulai Januari tahun lalu Windows Essentials Suite tidak lagi tersedia untuk dimuat turun, tetapi syukurlah anda masih dapat memilikinya. Anda kini boleh mendapatkan salinan Windows Essentials Suite yang diarkibkan. Walaupun ia tidak seperti suite yang sebenarnya dan beberapa program di sini mungkin tidak berfungsi pada versi Windows 10 semasa anda, tetapi masih, beberapa yang utama seperti Windows Movie Maker, Windows Photo Viewer berfungsi dengan baik seperti sebelumnya.

Ya, kita boleh memuat turunnya dari laman web yang diarkibkan. Seperti yang kita semua ketahui bahawa laman web yang diarkibkan menghadirkan halaman web yang mati. Oleh itu, walaupun Microsoft telah mengakhiri Windows Live Essentials Suite, ia tersedia untuk dimuat turun dari laman web yang diarkibkan dan menggunakannya pada Windows 10 anda .

Muat turun Windows Essentials untuk Windows 10

Muat turun Windows Live Essentials untuk Windows 10

Oleh kerana ini adalah fail yang diarkibkan, anda tidak memerlukan sambungan internet untuk memasang suite dan aplikasinya di PC anda.

Untuk memuat turun dan menggunakan Windows Live Essentials Suite 2012 yang diarkibkan ini, anda memerlukan sekurang-kurangnya Windows 7 pada mesin anda. Ia berfungsi dengan baik pada semua versi Windows yang lebih baru termasuk Windows 10.

Fail yang diarkibkan boleh didapati sebagai fail torrent 130 MB. Mudah dan senang dimuat turun dan dipasang. Saya tidak menghadapi kesukaran memuat turun atau memasang saman itu; ia mudah dan cepat.

Kerana fail yang diarkibkan dan tidak semua program disokong, disarankan memilih pilihan kedua.

Pilih program yang ingin anda pasang

Saya hanya memasang Windows Movie Maker dan Galeri Foto mengikut keperluan saya. Bagaimanapun, Mail mempunyai sokongan terhad dan Messenger tidak lagi berfungsi, jadi tidak ada gunanya memasangnya. Dan, kedua-dua Writer dan Microsoft OneDrive tersedia dalam versi terbaru untuk dimuat turun.

Oleh itu, jika anda juga peminat Movie Maker seperti saya, siaran ini mungkin banyak membantu anda. Anda boleh memuat turun fail yang diarkibkan untuk Windows Essentials Suit dari archive.org.