Persediaan tidak dapat dimulakan dengan betul, Sila reboot PC anda dan jalankan semula

Sekiranya anda menerima Persediaan tidak dapat dimulakan dengan betul, Nyalakan semula PC anda dan jalankan lagi kesalahan pada Windows 10 apabila anda cuba menaik taraf ke Windows 10, menggunakan Alat Pembuatan Media dari fail gambar Microsoft atau Windows ISO / pemacu denyar USB yang dapat di-boot maka siaran ini akan menarik minat anda.

Persediaan tidak dapat memulakan windows 10 dengan betul

Sebab masalah ini terutama disebabkan oleh beberapa fail peningkatan yang rosak, kerana kegagalan muat turun, peningkatan atau pemasangan Windows 10 dan - sementara seseorang mungkin mencuba reboot komputer terlebih dahulu - tidak diketahui sebenarnya dapat menyelesaikan masalah ini. Walaupun begitu, memperbaiki kesilapan ini dalam banyak kes agak mudah dan tidak memerlukan kepakaran. Menghapus fail pemasangan lama diketahui dapat menyelesaikan masalah ini. Tetapi sebelum anda meneruskan, pastikan anda memasang Kemas Kini Windows terkini.

Persediaan tidak dapat dimulakan dengan betul, Sila reboot PC anda dan jalankan semula

Padam / nyahpasang Media Creation Tool jika anda memasangnya di mesin anda.

Seterusnya, mulakan semula PC Windows 10 anda dalam Safe Mode. Untuk melakukan ini, anda boleh menekan Win + R untuk membuka tetingkap Jalankan. Di medan kosong di sana, ketik msconfig dan tekan Enter untuk melancarkan utiliti Sistem Konfigurasi.

Kemudian, arahkan ke tab Boot dan pilih Safe mode . di bawah pilihan Boot.

Klik OK dan Mulakan semula PC anda.

Selepas boot dalam Safe Mode. Pergi ke pemacu C anda di mana Windows dipasang. Pastikan anda mempunyai - melalui Folder Options - tetapkan Explorer untuk menunjukkan fail dan folder tersembunyi / sistem. Anda boleh melakukan ini melalui Panel Kawalan> Pilihan Folder> klik pada tab Lihat> Di bawah Tetapan lanjutan, periksa Tunjukkan pilihan fail dan folder tersembunyi dan pemacu .

Anda akan melihat dua folder bernama $ Windows. ~ BT dan $ Windows. ~ WS. Folder ini dibuat oleh Windows 10, semasa proses peningkatan.

Padamkan kedua-dua folder. Sekiranya anda melihat folder Windows.old , anda juga boleh menghapusnya. Mulakan semula PC Windows 10 anda.

Sekarang muat turun Alat Pembuatan Media sekali lagi dan teruskan proses pemasangan.

Persediaan tidak dapat memulakan windows 10 dengan betul