Betulkan ralat PENGECUALIAN KEDAI YANG TIDAK DIPERCAYAI pada Windows 10

PENGECUALIAN KEDAI YANG TIDAK DIPERTIMBANGKAN adalah Kesalahan Berhenti pada Windows 10 yang menunjukkan bahawa komponen kedai mengalami pengecualian yang tidak dijangka. Sekarang dari banyak kemungkinan penyebab, kami telah menyempitkan beberapa sebab khusus untuk ralat ini. Ini boleh menjadi Program Antivirus anda yang dipasang di komputer; ia boleh menjadi pemacu perkakasan yang ketinggalan zaman, ini boleh menjadi kesalahan dalam sistem fail, masalah dengan aplikasi skrin kunci, atau output ke port yang tidak dijangka. Hari ini, kami akan melakukan yang terbaik untuk menyelesaikan masalah ini.

Ralat PENGECUALIAN KEDAI YANG TIDAK DIPERTIMBANGKAN pada Windows 10

PENGECUALIAN KEDAI YANG TIDAK DIKENAKAN

1. Kemas kini pemacu paparan anda

Untuk ini, anda perlu boot di komputer anda ke Safe Mode.

Sekarang, amalan terbaik untuk anda adalah dengan melayari laman web pengeluar anda seperti NVIDIA, AMD atau Intel. Pergi ke bahagian yang disebut Pemacu. Dan muat turun definisi terkini dari sana.

Setelah muat turun selesai, hanya pasang pemacu dan but semula komputer anda.

Sebagai alternatif, setelah melakukan boot ke Safe Mode, buka Device Manager.

Untuk membuka Pengurus Peranti, cari di Kotak Carian Cortana atau Klik Kanan pada ikon PC / Komputer ini dan klik Urus.

Klik Ya untuk UAC atau Prompt Kawalan Akaun Pengguna yang anda dapat. Sekarang, dalam senarai, klik dua kali pada Display Adapters.

Dan di bawah setiap sub-entri yang terdapat di bawah entri itu, klik kanan pada mereka dan klik Uninstall Device. Kemudian, Nyalakan semula komputer anda.

Akhirnya, pergi ke aplikasi Tetapan, dan Periksa Kemas kini di bahagian Pembaruan Windows.

2. Jalankan SFC & DISM

Mencuba untuk memperbaiki fail sistem yang salah juga tidak sukar.

Untuk itu, anda perlu menjalankan Pemeriksa Fail Sistem dari tetingkap Prompt Perintah.

Tekan kombo butang WINKEY + X atau klik kanan pada butang Mula dan klik pada Prompt Perintah (Pentadbiran) atau hanya cari cmd di kotak carian Cortana, klik kanan pada ikon Prompt Perintah dan klik pada Jalankan sebagai Pentadbir. Klik Ya untuk UAC atau arahan Kawalan Akaun Pengguna yang anda dapat. Kemudian, tetingkap Prompt Perintah akhirnya akan terbuka.

Selepas itu, taipkan arahan berikut,
DISM.exe / Online / Cleanup-image / Restorehealth

Tekan Enter.

Biarkan keseluruhan proses selesai terlebih dahulu.

Sekarang, ketik perintah berikut,

sfc / scannow

Tekan Enter.

Akhirnya, Mulakan semula komputer anda agar perubahan tersebut berlaku.

Anda harus melihat: Perlindungan Sumber Windows menemui fail yang rosak dan berjaya membaikinya, Butiran disertakan dalam CBS.Log% WinDir% \ Logs \ CBS \ CBS.log

Tetapi jika anda melihat: Perlindungan Sumber Windows menemui fail yang rosak tetapi tidak dapat memperbaikinya, Butiran disertakan dalam CBS.Log% WinDir% \ Logs \ CBS \ CBS.log, maka anda harus mencuba menjalankan perintah ini dengan cara yang sama Tetingkap Prompt Perintah-

findstr / c: "[SR]"% windir% \ Logs \ CBS \ CBS.log> "% userprofile% \ Desktop \ sfclogs.txt"

Perintah ini akan membuka log di Desktop anda, dan kemudian anda secara manual dapat mencari fail yang menyebabkan ralat ini di komputer anda.

3. Matikan Permulaan Cepat

Permulaan Cepat berguna untuk seseorang yang mahu komputer mereka boot dengan lebih pantas. Ini sangat berguna terutamanya untuk komputer yang menggunakan Hard Disk Drive. Tetapi dengan menghidupkan ciri ini, ketika komputer melakukan boot, mungkin ada beberapa pemacu yang dimuat semasa boot pada mulanya. Oleh itu, ini juga merupakan kemungkinan penyebab ralat ini.

Oleh itu, untuk mematikan Permulaan Cepat, anda harus memulakan dengan mencari Pilihan Kuasa di Kotak Carian Cortana dan memilih entri yang sesuai.

Atau, anda boleh menekan kombinasi butang WINKEY + R , ketik Control dan tekan Enter untuk melancarkan Panel Kawalan. Kemudian cari Pilihan Kuasa di medan carian kanan atas yang diberikan kepada anda dan cari.

Di panel kiri, klik Pilih apa yang dilakukan oleh butang kuasa.

Di halaman berikutnya, klik Ubah tetapan yang saat ini tidak tersedia.

Nyahtanda Hidupkan Permulaan Cepat (Disyorkan). Nyalakan semula komputer anda agar perubahan berlaku.

4. Pelbagai pembaikan

Pertama, anda boleh mencuba memeriksa kesihatan pemacu anda di bahagian Pengurusan Cakera . Untuk membuka Pengurusan Cakera, Klik kanan pada ikon PC / Komputer ini dan klik Urus.

Sekarang, pada panel sebelah kiri, klik pada Pengurusan Disk .

Sembunyikan pemacu di Window 8_Disk Management

Sekiranya ini menunjukkan bahawa semua bahagian anda sihat, anda boleh pergi ke tempat lain; anda mempunyai beberapa masalah fizikal dengan cakera keras anda yang dipasang.

Anda juga boleh menjalankan perintah berikut di CMD:

chkdsk / f / r

Anda juga boleh mencuba mematikan program antivirus anda. McAfee Antivirus sebahagian besarnya telah dijumpai sebagai pelakunya dalam masalah ini. Oleh itu, saya sangat mengesyorkan anda menyahpasang program antivirus pihak ketiga anda.

Untuk melakukan ini, buka Panel Kawalan. Klik pada Nyahpasang Program. Dari keseluruhan senarai perisian yang anda pasang, pilih program Antivirus anda. Klik kanan pada entri dan klik Uninstall. Ikuti arahan pada skrin.

Nyalakan semula komputer anda agar perubahan berlaku.

Ini tidak akan membiarkan komputer anda terdedah kepada kerentanan kerana Windows Defender masih akan melindungi komputer anda di latar belakang.

Semua yang terbaik!

PENGECUALIAN KEDAI YANG TIDAK DIKENAKAN