Xbox One menyahpasang atau menghapus permainan secara rawak sendiri

Beberapa pengguna Xbox One mengalami masalah aneh dengan sistem mereka sejak akhir-akhir ini di mana permainan hilang begitu sahaja. Kami tidak pernah mendengar masalah ini sebelumnya, jadi apa penyebabnya? Ternyata, permainan itu hilang dari daftar Siap untuk Memasang , dan untuk memperburuk keadaan, setiap kali pengguna mencoba melancarkan permainan, permainan akan ditutup secara otomatis ketika pesan muncul yang mengatakan " Permainan terlalu lama untuk memulai ".

Xbox One menyahpasang permainan secara rawak

Ini mungkin menjadi masalah dengan permainan itu sendiri, atau mungkin sesuatu yang lebih menyeramkan. Baiklah, kami berjaya menggali beberapa perkara yang dapat membantu menyelesaikan masalah ini sekali, jadi jika anda menghadapi masalah ini, anda boleh mencuba cadangan berikut:

  1. Tetapan semula
  2. Kosongkan cache
  3. Nyahpasang dan Pasang Semula Permainan

1] Tetapkan Semula Keras

Xbox One menyahpasang atau menghapus permainan secara rawak sendiri

OK, jadi untuk menetapkan semula Xbox One anda dengan keras, anda mesti menekan logo Xbox pada pengawal untuk memunculkan Panduan . Sekarang, pergi ke paling kanan dan pilih ikon roda gigi , kemudian klik pada Tetapan untuk membuat sesuatu bergerak ke arah yang betul.

Apa yang perlu anda lakukan di sini ialah mengklik Sistem , kemudian maklumat Konsol . Pada bahagian tetapan Sistem Xbox One , pilih pilihan yang menyatakan Reset konsol. Di sini anda akan diberi beberapa pilihan untuk dipilih, jadi pilihlah yang paling sesuai dengan keperluan anda, kemudian tetapkan semula dan tunggu.

Dari sana, periksa sama ada permainan telah muncul semula.

2] Kosongkan Cache

Mengosongkan cache cukup mudah apabila anda memikirkannya. Cukup tekan dan tahan butang kuasa Xbox yang terletak di bahagian depan unit untuk mematikan sistem. Selepas itu, cabut palam kuasa dari konsol, kemudian pasangkan kembali.

Anda mesti menunggu sehingga lampu pada bata kuasa berubah dari putih menjadi oren. Selepas itu, hidupkan Xbox One seperti yang biasa anda lakukan, kemudian periksa untuk mengetahui apakah masalahnya masih berlanjutan.

3] Nyahpasang dan Pasang Semula Permainan

Mungkin masalahnya ada kaitan dengan permainan itu sendiri. Sekiranya demikian, anda perlu menyahpasang permainan dan memasangnya semula sekali lagi.

Untuk membuang nyahpasang semua permainan dari Xbox One, pergi ke Laman Utama, kemudian Permainan & aplikasi saya . Di sini anda perlu memilih semua permainan yang ingin anda buang, kemudian pilih Urus permainan. Akhirnya, klik pada pilihan Nyahpasang semua dan tonton kerana semuanya hilang di depan mata anda.

Apabila perlu memasang semula semua permainan, pergi ke Laman Utama dan permainan & aplikasi Saya sekali lagi. Akhirnya, pilih Sedia untuk dipasang , dan dari sana, anda boleh memilih semua permainan yang anda mahukan di sistem anda.

Semoga ini dapat membantu!

Xbox One menyahpasang atau menghapus permainan secara rawak