Ikon gambar rosak dalam penyemak imbas Google Chrome

Sebilangan orang yang menggunakan penyemak imbas Google Chrome mengalami masalah kerosakan ikon gambar . Dari masa ke masa, setiap penyemak imbas web akan menemui masalah ini berkali-kali, dan seperti biasa, ada beberapa cara untuk memperbaikinya.

Ingatlah bahawa anda akan melihat ikon gambar apabila gambar laman web gagal dimuat. Dalam kes ini, laman web bukan masalahnya, melainkan Google Chrome. Sekarang, ini mungkin bukan penyelesaian yang mudah, tetapi bagaimanapun, kami telah menemui beberapa kaedah untuk menyelesaikan masalah.

Ikon gambar rosak di Chrome

Ikon gambar rosak di Chrome

Sekiranya ikon gambar Google Chrome pecah di penyemak imbas semasa anda memuat halaman web, dan gambar tidak menunjukkan atau hilang, berikut adalah beberapa perkara yang perlu anda perhatikan untuk menyelesaikan masalah ini.

Kosongkan cache Chrome

Ikon gambar rosak di Chrome

Langkah pertama untuk menyelesaikan masalah ini adalah membersihkan cache di Google Chrome. Lakukan ini dengan mengklik ikon tiga titik, kemudian pilih Sejarah dari menu. Langkah seterusnya adalah mengklik Hapus data penyemakan imbas dan pilih hanya gambar dan fail yang di-cache , kemudian tekan Hapus Data di bahagian bawah.

Adakah Google Chrome ditetapkan untuk menunjukkan gambar?

Setiap penyemak imbas web mempunyai pilihan untuk mematikan gambar, dan hal yang sama dapat dikatakan untuk Chrome. Mungkin ini pautan yang hilang, jadi mari kita ketahui.

Untuk mengetahui sama ada anda menyekat gambar di Chrome secara tidak sengaja, klik sekali lagi pada butang tiga titik, kemudian pilih Tetapan dari menu lungsur. Sekarang, pergi ke Lanjutan , kemudian pilih Tetapan Kandungan untuk membuka bahagian baru.

Sekiranya pilihan yang mengatakan Jangan tunjukkan gambar tidak dipilih, sila lakukan kemudian aktifkan Tunjukkan semua gambar . Klik Selesai kemudian muatkan laman web ini untuk melihat apakah gambar kini aktif lagi.

Lumpuhkan sambungan Chrome

Banyak masalah yang dihadapi oleh penyemak imbas web dapat dikesan kembali ke satu atau lebih sambungan. Cara termudah untuk mengetahui apakah pelanjutan menyebabkan bug ikon gambar yang rosak adalah dengan mematikan semua peluasan, kemudian aktifkan semula satu per satu.

Inilah yang perlu anda lakukan. Klik pada butang tiga titik lagi, pilih Tetapan , kemudian arahkan ke Sambungan . Di sini anda perlu mematikan semua sambungan aktif, mulakan semula Chrome , kemudian periksa sama ada gambar dimuat dengan baik.

Sekiranya ada, buka semula sambungan satu demi satu untuk mengetahui mana yang menjadi punca masalah. Setelah membuat kesimpulan, biarkan pelanjutan itu dilumpuhkan sehingga pembangun melepaskan kemas kini.

Tetapkan semula Chrome

Sekiranya semua yang lain gagal, sudah tiba masanya untuk menetapkan semula Google Chrome ke tetapan kilang lalai. Melakukan ini biasanya akan menyelesaikan kebanyakan masalah, tetapi ada kelemahannya. Anda lihat, jika anda belum mengaktifkan Chrome untuk menyimpan data di awan, anda akan kehilangan semuanya.

Untuk menetapkan semula Chrome, klik pada ikon menu tiga titik, kemudian pilih Tetapan , dan arahkan ke Tunjukkan tetapan lanjutan . Tatal dengan tetikus ke bawah dan akhirnya klik Reset untuk mengembalikan Chrome ke tetapan asalnya.

Beritahu kami jika anda berjaya mendapatkan panduan ini dalam bentuk dan bentuk apa pun.