Cara menyahpasang sepenuhnya AVG Web Tuneup dari Windows PC

Dalam catatan ini, kita akan melihat cara menghapus atau menyahpasang sepenuhnya AVG Web TuneUp dari PC Windows anda. AVG Web TuneUp adalah tambahan penyemak imbas untuk Internet Explorer, Google Chrome dan Mozilla Firefox. Ia menawarkan ciri-ciri seperti Keselamatan Tapak yang memberikan penilaian keselamatan untuk laman web, Jangan Lacak untuk menyekat pelacak dari laman web sosial dan lain-lain, bersama dengan pembersih penyemak imbas untuk membersihkan cache penyemak imbas. Terus menetapkan AVG Secure Search sebagai penyedia carian lalai, serta halaman utama dan halaman tab baru anda.

AVG Web TuneUp baru-baru ini mendapat berita kerana didapati bahawa ia mendedahkan data pengguna Chrome. Syarikat itu mengatakan bahawa ia telah memperbaiki kerentanan, namun demikian, banyak orang sekarang mencari cara untuk menyahpasang addon penyemak imbas ini.

nyahpasang AVG Web Tuneup

Nyahpasang AVG Web Tuneup

Lihat catatan lengkap dan lihat pendekatan mana yang ingin anda lalui.

1] Buka Panel Kawalan > Program dan Ciri. Di bawah senarai program yang dipasang, anda akan melihat AVG Web TuneUp . Klik dua kali di atasnya dan teruskan dengan penyahpasangnya.

hapus penyesuaian web rata-rata

Pastikan anda telah memeriksa Revert ... penyemak imbas anda kotak semak.

Setelah proses penyahpasangan selesai, mulakan semula komputer Windows anda.

2] Anda juga dapat menggunakan AVG Remover Tool , yang disediakan oleh syarikat untuk membuang semua atau mana-mana produk AVG. Klik di sini untuk memuat turunnya dari syarikat.

3] Muat turun perisian penyahpasang percuma seperti Revo Uninstaller Free dan gunakannya untuk menyahpasang AVG Web TuneUp sepenuhnya.

Setelah melakukan ini, untuk memastikan dua kali ganda, lakukan perkara berikut sebagai tambahan:

1] Buka penyemak imbas anda, sama ada Internet Explorer, Chrome atau Firefox. Lihat di bawah Urus Tambah atau Sambungan .

Sekiranya anda melihat entri seperti AVG Web TuneUp, AVG Secure Search, ScriptHelperApi class atau AVG Search App yang dikuasakan oleh pelanjutan Ask, anda harus menghapusnya. Klik pada Hapus, Padam atau Nyahpasang, mengikut mana-mana yang berkenaan.

Baca: Urus penambahan Penyemak Imbas di IE, Chrome, Firefox, Opera.

2] Periksa tetapan Carian anda.

Pengguna Internet Explorer harus membuka Manage Addons> Search Providers, dan membuang AVG Secure Search jika anda melihatnya, dan menetapkan mesin carian lalai pilihan anda.

Pengguna Firefox mungkin ingin membuka Tetapan> Cari dan periksa enjin carian lalai.

Sekiranya anda pengguna Chrome, buka Tetapan. Di bawah Semasa memulakan , periksa tetapan anda dan ubah jika diperlukan. Pastikan anda memeriksa mesin carian lalai anda juga.

Baca: Tukar enjin carian lalai di Internet Explorer, Chrome, Firefox, Opera.

3] Buka C: \ Program Files dan juga C: \ Program Files (x86) Di sini cari folder AVG Web TuneUp . Sekiranya penyahpasangan tidak lengkap, anda akan melihat folder ini di kedua lokasi. Sekiranya anda melihatnya, hapus folder AVG Web TuneUp ini.

4] Navigasi ke lokasi folder berikut:

C: \ Users \ ACK \ AppData \ Local \ Packages \ windows_ie_ac_001 \ AC

Sekiranya anda melihat folder AVG Web TuneUp, hapuskannya.

5] Lakukan ini hanya jika anda selesa mengedit pendaftaran. Jalankan regedit untuk membuka Registry Editor. Sandarkan Registry dan kemudian tekan Ctrl + F dan cari AVG Web TuneUp . Sekiranya anda menemui sebarang kunci, hapus kunci dengan berhati-hati.

6] Untuk menyelesaikannya, anda mungkin mahu menjalankan CCleaner untuk menghilangkan PC anda dari sisa sampah jika ada.

Semoga ini dapat membantu!

Sekarang baca: Alat Pembersih & Penghilang Bar Alat Percuma untuk penyemak imbas anda.

nyahpasang AVG Web Tuneup