Windows 10 diaktifkan tetapi masih terus meminta Pengaktifan

Sekiranya Windows 10 anda terus meminta Pengaktifan berulang kali, walaupun diaktifkan, dengan meminta Kunci Produk, ada beberapa perkara yang perlu anda perhatikan untuk menyelesaikan masalah ini.

Sekiranya anda membuka Tetapan Windows> Kemas kini & Keselamatan> Pengaktifan, anda mungkin melihat mesej - Windows diaktifkan . Tetapi tepat di bawahnya, anda mungkin melihat mesej Aktifkan Windows , dengan dua butang, satu meminta anda untuk Mengaktifkan salinan OS menggunakan kunci produk yang ada dan butang lain meminta anda untuk Mengubah kunci produk . Sekiranya anda menghadapi masalah seperti itu, baca siaran tersebut dan lihat apakah ada sesuatu yang menolong anda.

Windows 10 diaktifkan tetapi masih terus meminta Pengaktifan

Windows 10 terus meminta Pengaktifan

Sebelum memulakan, anda harus menyimpan kunci produk Windows anda dengan mudah. Anda boleh mendapatkannya dengan menjalankan perintah berikut dalam CMD tinggi:

wmic path SoftwareLicensingService dapatkan OA3xOriginalProductKey

Sekarang anda boleh meneruskan.

1] Sekiranya anda menggunakan kunci produk yang betul, klik pada butang Aktifkan sekali lagi. Sekiranya anda mempunyai kunci lesen lain yang ingin anda gunakan, klik pada Ubah kunci produk , masukkan yang baru dan pilih Aktifkan. Adakah ini menyelesaikan masalahnya? Sekiranya anda melihat kod ralat, maka catatan ini akan menunjukkan kepada anda cara Mengatasi Masalah Kesalahan Pengaktifan Windows 10. Sekiranya anda melihat mesej yang sama sekali lagi, baca terus.

2] Nyahpasang kunci produk. Kemudian masukkan kunci produk sekali lagi dan cuba lagi.

3] Fail Tokens.dat dalam sistem operasi Windows adalah fail yang ditandatangani secara digital, yang menyimpan sebahagian besar fail pengaktifan Windows. Kadang-kadang fail Tokens.dat mungkin rosak akibat pengaktifan Windows yang mungkin tidak berjaya dilakukan. Bina semula fail Tokens.dat dan kemudian cuba mengaktifkan Windows sekali lagi.

4] Jalankan Penyelesai Masalah Pengaktifan Windows 10 dan lihat apakah itu menyelesaikan masalah anda. Penyelesai Masalah Pengaktifan Windows akan membantu anda mengatasi masalah pengaktifan yang paling sering dihadapi pada peranti Windows Asli termasuk yang disebabkan oleh perubahan perkakasan.

5] Windows 10 dapat diaktifkan melalui dua kaedah, kaedah Product Key, iaitu. proses mengesahkan perisian dengan pengeluar, dan Hak Digital yang baru diperkenalkan. Sekarang jika anda log masuk dengan Akaun Tempatan, dan anda tidak mempunyai Akaun Microsoft, saya sarankan anda membuat Akaun Microsoft baru dan menggunakannya untuk log masuk ke komputer Windows 10 anda.

windows 10 diaktifkan

Setelah selesai, cuba Aktifkan salinan anda. Kemungkinannya anda akan berjaya dan anda akan melihat Windows diaktifkan dengan mesej lesen digital . Ideanya adalah untuk menghubungkan lesen Windows anda ke Akaun Microsoft anda. Ini akan menjadikan masalah itu hilang. Sekiranya anda tidak berjaya, anda boleh mengklik pada butang Selesaikan Masalah untuk memunculkan Penyelesaian Masalah Pengaktifan.

6] Sekiranya anda masih menghadapi masalah pengaktifan ini, anda boleh mengaktifkan Windows 10 melalui Telefon. Jika tidak, anda perlu menghubungi Sokongan Microsoft dan menerangkan keadaan anda. Ejen Sokongan Windows akan mengesahkan Kunci Produk Windows 10 anda dan kemudian memberikan anda ID untuk mengaktifkan Windows 10 di komputer baru.

Harap sesuatu dapat membantu!

Windows 10 terus meminta Pengaktifan