Skrip Tron: Imbas, Bersihkan dan Lenyapkan komputer anda dengan satu alat

Adakah komputer Windows anda berjalan lambat, atau adakah ia dijangkiti? Anda mungkin boleh memuat turun antivirus dan mula mengimbas perisian hasad atau memuat turun alat pembersih lain. Tetapi bagaimana jika anda mempunyai sambungan internet yang terhad atau tidak sama sekali. Pasti ada cara untuk memperbaiki komputer anda tanpa memuat turun perisian tambahan atau kemas kini dari internet. Dalam catatan ini, kami telah membahas koleksi skrip kumpulan yang disebut Tron . Tron adalah seperti pisau tentera antivirus dan alat pembersih yang mampu mengimbas pembersihan atau membasmi kuman komputer anda.

Kajian Skrip Tron

Walaupun faktor bentuknya seperti skrip, Tron mudah dilaksanakan dan dibungkus dalam satu fail yang dapat dilaksanakan. Ia benar-benar mudah alih dan sama sekali tidak memerlukan sambungan internet. Yang menjelaskan saiznya yang lebih besar sekitar 600 MB. Tron tidak mempunyai kebergantungan di internet dan boleh digunakan untuk membersihkan komputer dengan internet yang lambat atau tanpa internet.

Seperti disebutkan, Tron adalah kumpulan alat dan skrip yang berjalan dalam urutan tertentu untuk membersihkan dan membasmi kuman komputer anda. Urutan skrip dipelihara oleh sembilan tahap, masing-masing bertujuan untuk tindakan pembersihan tertentu. Tahapnya diliputi seperti di bawah:

Persiapan : Pada peringkat ini, Tron akan menyiapkan komputer untuk peringkat selanjutnya. Ia akan melakukan tugas seperti membuat titik pemulihan sistem, membuat sandaran pendaftaran dan membunuh proses penting. Ini adalah tahap yang paling penting kerana memastikan semuanya disandarkan sebelum Tron membuat perubahan pada sistem anda.

TempClean: Pada tahap ini, program ini cuba membuang semua data sementara yang tidak berguna dari komputer anda. Ia akan menghapus sebahagian besar fail sementara, log, mengemas kini cache, dan lain-lain. Bahagian yang paling penting dari peringkat ini ialah CCleaner. Tron akan menjalankan CCleaner secara automatik di komputer anda tanpa memasang atau menyediakan perisian tambahan.

De-bloat : Tahap ini akan membuang semua bloatware OEM yang telah dipasang sebelumnya dalam sistem anda. Ciri ini dapat disesuaikan sepenuhnya, dan anda dapat menentukan aplikasi apa yang harus dikeluarkan dan apa yang harus disimpan.Kajian Skrip Tron

Membasmi kuman: Ini mungkin tahap yang paling penting. Tron dilengkapi dengan tiga enjin antivirus yang paling popular, iaitu Kaspersky Virus Removal Tool, Sophos Virus Removal Tool, dan Malwarebytes Anti-Malware Tool. Ia akan menjalankan ketiga-tiganya di komputer anda untuk memastikan bahawa tidak ada virus atau perisian hasad di komputer anda. Tahap ini mungkin memakan masa lebih lama kerana melibatkan mengimbas seluruh komputer dan kemudian membuang fail.

Pembaikan: Setelah semua virus dan kerentanan dihapus, sudah waktunya untuk memperbaiki komputer. Pada tahap ini, program akan memperbaiki registri dan menetapkan semula izin sistem fail. Ia juga akan melaksanakan perintah seperti sfc / scannow, chkdsk di latar belakang secara automatik.

Patch: Tahap Patch dirancang untuk mengemas kini beberapa perisian penting seperti 7-Zip, Java, dan Adobe Reader dan kemudiannya kemudian memasang Windows Update.

Optimumkan: Tahap ini cuba mempercepat komputer anda dengan menjalankan defragmentasi cakera, menetapkan semula fail halaman, dan melaksanakan tugas serupa lainnya.

Penyelesaian: Pada tahap ini, Tron tidak akan melakukan apa-apa pada sistem anda tetapi akan menghasilkan laporan. Anda juga boleh mengkonfigurasi Tron jadi hantar laporan ini sebagai e-mel kepada anda. Ciri ini sangat berguna jika anda ingin memantau perubahan yang dibuat oleh Tron ke komputer anda.

Manual-Stuff: Ini bukan tahap sebenarnya dalam skrip, tetapi ini merangkumi beberapa utiliti pembersihan penting seperti pembersih adware, penghapus sampah, dan penghapus rootkit MBR.

Tron adalah alat yang berguna untuk pengguna Windows; ia melakukan banyak tugas untuk memastikan komputer anda terus berjalan dengan pantas. Tron adalah alat yang agak besar dan juga memerlukan banyak masa untuk menyelesaikan pelaksanaan skrip. Oleh itu, disyorkan untuk menjalankan alat ini apabila anda tidak mahu menggunakan komputer anda untuk beberapa waktu. Juga, komputer mungkin dimulakan semula beberapa kali sepanjang keseluruhan proses. Sekiranya anda biasanya menghadapi kelajuan pengkomputeran yang lambat, virus, bloatware di komputer Windows anda, anda harus mempertimbangkan menyimpan salinan Tron di komputer anda. Klik di sini untuk memuat turun Tron.

Baca : SmartFix membolehkan anda memulihkan komputer Windows setelah serangan malware.