Cara mengatasi ralat BAD POOL HEADER di Windows 10

The BAD_POOL_HEADER Stop Ralat dalam Windows 10/8/7 menandakan dengan kod ralat 0x00000019 menunjukkan bahawa header kolam rosak. Masalah Bad Pool Header disebabkan oleh masalah dengan peruntukan memori Windows. Kesalahan ini biasanya berlaku setelah anda memasang perkakasan atau perisian baru - biasanya perisian antivirus - yang tidak berfungsi dengan komputer Windows anda. Walau bagaimanapun, pemacu dan penghala yang salah, sektor buruk atau masalah penulisan cakera lain juga boleh menyebabkan Skrin Biru ini.

Kesalahan BAD POOL HEADER pada Windows 10

Kesalahan BAD POOL HEADER pada Windows 10

Sekiranya anda tidak dapat memulakan Windows 10 dalam mod Normal, cubalah boot dalam Safe Mode. Itu akan membantu semasa anda menyelesaikan penyelesaian. Anda boleh mencuba prosedur yang disenaraikan di bawah untuk menyelesaikan masalah ini. Teliti keseluruhan senarai cadangan terlebih dahulu dan kemudian tentukan yang mana satu atau lebih yang ingin anda cuba.

Nyahpasang perisian yang baru dipasang

Sekiranya anda baru-baru ini memasang perisian, nyahpasangnya dan lihat apakah kesalahan itu akan hilang. Selalunya, aplikasi antivirus pihak ketiga bertanggungjawab atas kesalahan tersebut. Sekiranya anda memasang produk perisian antivirus pada sistem anda, anda boleh mencuba mencopot pemasangannya buat sementara waktu. Sekiranya ini menyelesaikan masalah, anda boleh menggantinya dengan aplikasi lain. Di tetingkap Panel Kawalan, klik pada "Program dan Ciri" untuk membuka senarai program yang dipasang pada sistem dan menyahpasang program antivirus - atau perisian yang baru dipasang.

Nyahpasang perkakasan yang baru dipasang

Sekiranya anda baru-baru ini memasang perkakasan, buka Pengurus Peranti, cari pemacu perkakasan, klik kanan padanya dan pilih Nyahpasang. Mulakan semula komputer anda dan lihat.

Putuskan sambungan peranti luaran

Punca ralat lain ialah peranti luaran yang mengganggu sistem. Untuk mengasingkan sebab ini, cabut semua periferal dan peranti luaran kecuali papan kekunci dan tetikus dan mulakan semula mesin anda. Periksa sama ada ia menyelesaikan masalah. Sekiranya ia berfungsi, satu atau lebih peranti perkakasan luaran yang disambungkan sebelumnya mungkin rosak dan perlu diganti. Sekiranya ini tidak menyelesaikan masalah, anda boleh mencuba langkah seterusnya.

Lumpuhkan ciri Permulaan Cepat

Lumpuhkan ciri Permulaan Cepat dan lihat. Ia diaktifkan secara lalai di Windows. Kadang kala, sistem ini boleh mengganggu sistem dan menyebabkan kerosakan header kumpulan.

Kemas kini sungai Peranti D

Pemacu yang salah boleh menyebabkan masalah. Walaupun Windows Update mengemas kini semua pemacu, mereka juga boleh dikemas kini secara manual jika langkah sebelumnya tidak berfungsi.Pengurus peranti

Untuk mengemas kini pemacu peranti, tekan Win + R dan buka tetingkap Jalankan. Taip devmgmt.msc untuk membuka pengurus peranti. Dalam senarai pemacu, klik kanan pada pemacu individu dan pilih "Kemas kini Perisian Pemacu" untuk setiap pemacu. Kemas kini semua satu demi satu.

Anda juga boleh menggunakan Driver Verifier Manager untuk memeriksa tingkah laku pemandu yang tidak baik.

Lakukan Boot Bersih

Lakukan Bersih Boot dan periksa sama ada ia menyelesaikan masalah. Sekiranya anda tidak menghadapi masalah, ini bermaksud bahawa beberapa proses bukan Microsoft menyebabkan ralat berhenti ini. Anda harus mencuba dan mengenal pasti pesalah secara manual.

Lakukan Boot Bersih H ardware

Boot Bersih Perkakasan berbeza dengan keadaan Boot Bersih yang biasa. Komponen perkakasan yang tidak diperlukan untuk dijalankan oleh sistem dilumpuhkan dalam Pengurus Peranti. Lumpuhkan pemacu

Tekan Win + R untuk membuka tetingkap Run. Ketik devmgmt.msc dan tekan Enter untuk membuka Pengurus Peranti. Anda boleh mematikan pemacu untuk peranti berikut dengan mengklik kanannya dan memilih pilihan untuk melumpuhkannya.

  • Penyesuai Paparan.
  • Pemacu DVD / CD-ROM.
  • Pengawal suara, video dan permainan.
  • Penyesuai Rangkaian.
  • Modem
  • Pelabuhan
  • Peranti dan pengawal USB - dengan syarat anda TIDAK menggunakan USB atau Tetikus Tanpa Wayar atau Papan Kekunci.

Mulakan semula sistem dan sahkan jika ini memperbaiki ralat. Sekiranya berlaku, maka ini bermaksud bahawa salah satu peranti ini adalah penyebabnya. Sekali lagi anda perlu mencuba dan mengenal pasti peranti secara manual dengan kaedah percubaan dan ralat.

Jalankan Alat Diagnostik Memori Windows

Anda juga boleh menjalankan Alat Diagnostik Memori Windows terbina dalam. Buka alat dan klik Diagnosis masalah memori komputer anda.? Setelah larian selesai, anda boleh membuka Event Viewer dan mencari hasilnya di entri MemoryDiagnostics-Results.

Periksa RAM anda

Ini biasanya dilakukan oleh pakar perkakasan, tetapi telah dilaporkan bahawa masalahnya mungkin berkaitan dengan RAM. Oleh itu, ia harus disahkan.

Harap sesuatu dapat membantu!

Sekiranya anda adalah pengguna yang lebih maju, anda boleh mengunjungi Microsoft untuk mengetahui lebih lanjut mengenai ralat berhenti ini.

Lihat siaran ini jika anda menerima ralat BAD_POOL_CALLER.

Original text


Kesalahan BAD POOL HEADER pada Windows 10