Cara mengambil tangkapan skrin Desktop di Surface Pro

Saya baru-baru ini membeli Microsoft Surface Pro baru untuk anak perempuan saya. Walaupun saya tidak mempunyai banyak masa untuk bermain dengannya ketika saya menggunakannya, saya menghadapi satu kesukaran, dan itulah cara mengambil tangkapan skrin Desktop .

Ambil tangkapan skrin Surface Desktop

Ambil tangkapan skrin Surface Pro 3 Desktop

Walaupun anda selalu dapat menggunakan Snipping Tool atau memasang beberapa perisian tangkapan skrin percuma pihak ketiga di Surface Pro, jika anda menggunakan papan kekunci dan anda perlu mengambil tangkapan layar desktop Surface anda secara asli, lakukan yang berikut:

1] Tekan kekunci Fn + Windows + Space .

Lakukan ini, dan anda akan mendapati bahawa skrin mungkin redup sedikit selama satu atau dua saat, dan kemudian tangkapan skrin desktop anda akan diambil dan disimpan dalam folder Gambar Gambar Pengguna.

2] Anda juga boleh mengklik dua kali butang atas pada Surface Pen anda , memilih kawasan yang ingin anda tangkap dan angkat pena apabila selesai. Imej tersebut dirakam ke OneNote.

3] Ada cara lain! Tahan butang bendera Windows pada peranti Surface anda dan kemudian tekan butang Volume Turun yang terdapat di sisi peranti Surface. Skrin akan gelap seketika, dan tangkapan skrin anda akan diambil.

Anda juga dapat membaca lebih lanjut mengenai cara mengambil tangkapan skrin desktop pada Windows.

Surface Pro adalah komputer riba tablet yang boleh ditukar dari Microsoft yang kini menjalankan Windows 8.1 dan boleh ditingkatkan ke Windows 10 apabila yang terakhir melanda pasaran.

Walaupun saya merancang untuk merangkumi beberapa petua dan artikel Surface dalam jangka masa yang lama, jika anda memerlukan lebih banyak bantuan dengan Surface anda, Microsoft telah menyediakan untuk dimuat turun, Panduan Pengguna Surface Pro dan Panduan Permulaan Pantas Surface Pro, untuk membantu pengguna Surface dengan cepat biasakan diri dengan ciri baru yang ditawarkan oleh peranti dan sistem operasi. Anda mungkin mahu memuat turunnya.

permukaan-pro-3